[PL] brudasy od ctana

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Mike

Re: [PL] brudasy od ctana

Post by Mike »

Przepis na oczko i cegiełki (malowanie) proszę ;).
Kuzyn

Post by Kuzyn »

Rentall wrote:przepis na skore poprosze :)
dołączam się do prośby :dance: skóra i czaszka zacnie wyciągnięte chociaż może jeszcze tam coś przydłubiesz :D
Ctan

Post by Ctan »

Mike wrote:Przepis na oczko i cegiełki (malowanie) proszę ;).
Hmm, cegły są na razie po prostu pochlapane farbą, będę je dopasowywał kolorystycznie do reszty, póki co były pomalowane Sanguine Base (P3), okazało się, że źle to wygląda, później na to położyłem parę glazów z Chardon Granite (GW), żeby otrzymać jakiś ciekawy kolorek. Dodałem też trochę glazów z Wurm Green (P3) i Dark Angels Green (GW), miejscowo całkiem sporo. Chwilowo to tylko jakaśtam wyjściowa baza do tego co chcę zrobić dalej.

A oko? Na gotowej skórze glazy z Necrolite Green (P3) i białego. Będę to jeszcze wygładzał i bardziej rozświetlał bo teraz jeszcze nie jestem zadowolony.
Kuzyn wrote:
Rentall wrote:przepis na skore poprosze :)
dołączam się do prośby :dance: skóra i czaszka zacnie wyciągnięte chociaż może jeszcze tam coś przydłubiesz :D
Skóra póki co też jeszcze nie jest gotowa, to co widać na fotkach to Tallarn Flesh (GW), zwashowany Ogryn Flesh (GW). Później nałożyłem na to więcej cieni laserunkiem. A poniżej macie przebieg tego gradientu w którym tak na prawdę nie ma czystych kolorów.
White -> Ivory -> Tallarn Flesh -> Dark Flesh -> Oxford Blue -> Black

Na chwilę obecną złagodziłem i nasyciłem przejścia dodając takiego fajnego, ciepłego żółtego z P3 (ale nie pamiętam jak się nazywa, chyba Ember Orange) pomiędzy Ivory (VGC) i Tallarn Flesh (GW). Bez żółtego była bardzo zimna i pastelowa kolorystyka, na fotce tego za bardzo nie czuć, ale już poprawione.
Planuję jeszcze wpleść jakieś zielenie do cieni, żeby było ciekawiej.
Image Image
REDAV

Post by REDAV »

No potworek niezły ci wyszedł. Malowanie też przednie i widać że ostro trzymasz poziom. Czekam na końcowy efekt to wtedy więcej powiem. Miło mi się zawsze zagląda do twoich galerii ;).

-RED
Image
dead

Post by dead »

Niby to WIP a juz i tak "tlusty" ... czekam na wiecej!
Ctan

Post by Ctan »

taki mały update, całkiem fajnie się to to maluje tylko jeszcze brakuje mi satynowego poblasku skóry. Jak już będzie skończony to się go popaćka satyną i będzie git.
Jeszcze nie mam pomysłu na rogi do końca, cały czas są jednokolorowe.. Chyba będą koloru kości albo ciut ciemniejsze.

ImageClick to see full-sized image

a tu jeszcze jeden z moich misiaczków do skaveńskiej armii. Ogr, niewolnik karmiony spaczeniem. Łącznie ogrów będzie 4 sztuki, jeden będzie bardzo zmutowany.
Z racji tego, że to figs do armii malowany prosto i bez szaleństw. Jeszcze trochę go rozjaśnię i będzie git.

Image Image
Rentall

Post by Rentall »

za linie łączenia formy powinieneś dostac po dupsku
Ctan

Post by Ctan »

Jeśli chodzi o to na jego piersi to jest szrama wycięta skalpelem :mrgreen:

//edit

Teraz widzę, na łapie jest jakaś.. No widzisz, teraz dopiero to zauważyłem. Ale spoko, to figs do armii, więc w tłumie nikt tego nie zauważy.
Image Image
dead

Post by dead »

no kurde moze tego molda pomalujesz jak zyle badz szrame :D ?? zeby go zamaskowac :D ??
Ctan

Post by Ctan »

Jakby to powiedzieć.... NIE! :D
Mam jeszcze do pomalowania ok 80 szczurów, dzwon, latarkę, trochę ratogrów, abominację itd. Uwierz mi, że mi się nie chce zwracać uwagi na takie rzeczy :D Po kilku grach chłopek będzie powycierany i poobijany o ile kiedyś tym zagram..
Image Image
Post Reply