[PL] Galeria Saulota

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
nokturnal

Re: [PL] Galeria Saulota

Post by nokturnal »

Tak, ogon wymaga jeszcze trochę pracy (szlifowanie/wygładzanie) plus dodatkowe szczegóły - końcówka ogona/grzbiet. Bardzo możliwe, że zostanie troszeczkę skrócony i odchudzony/wyprofilowany (po bokach), czekam obecnie na wenę (wyszła do kiosku po gazetę).
Zgadzam się, że te niedoróbki zemszczą się później podczas malowania. To wyżej można traktować jako pierwszy draft, dopóki nie nałożyłem pierwszego podkładu tragedii nie ma. Na pewno nie zacznę malować dopóki nie będę pewien, że wszystko jest z modelem ok.
Wojto wrote:Podziwiam cię że masz wenę aby zabierać się za mocne konwertowanie a potem jeszcze malowanie tak dużego modelu.
Jeszcze za wcześnie na podziwianie, bo jeszcze go nie zrobiłem :). Rozpocząć nowy model to nie sztuka (mam takich bardzo dużo), trudniej skończyć. Poczekajmy jednak na finisz. :wink:

Dzięki za komentarze.
nokturnal

Post by nokturnal »

nieplanowana Alicja(WIP):
ImageClick to see full-sized image
Poprzednia wpadła w złe ręce lata temu, więc musiałem zrobić sobie nową ;).

Kilka rzeczy na dziewuszce są do poprawy, np. kiecka. No i podstawka-> trzeba zrobić...
pzdr!
Marek

Post by Marek »

Wyglada niezle, twarz, buty, reszty nie bardzo widac.
Na kocie jakies paski bym dorobil, bo taki za gladki troche.
*** de gustibus non est disputandum ***
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Kilka rzeczy na dziewuszce są do poprawy, np. kiecka. No i podstawka-> trzeba zrobić...
kolor kotka -0 jest mdły
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
nokturnal

Post by nokturnal »

paski będą :)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

staranne malowanie. kot na razie wygląda trochę jak foka, albo pluszak :P dorób te paski, dorób...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
IRKUCK

Post by IRKUCK »

zgadzam się ładne staranne malowanie, chociaż brakuje tu i tam cieniowania ale ogólnie jest ok :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
nokturnal

Post by nokturnal »

Tej foki jeszcze nie poprawiłem :oops: no ale mam coś z zupełnie innej beczki, malowany ekspresowo krasnolud, miałem tylko 7 dni na wszystko łącznie z podstawką, bo szedł na prezent (zdecydowanie za mało :roll: ) .

ImageClick to see full-sized image
Więcej zdjęć jest tutaj.
Teraz do mnie wrócił i chcę go jakoś doprowadzić do porządku (wyszła bladziocha).
Rentall

Post by Rentall »

hmmm w 7 dni mozna go bylo troche bardziej podciagnąc, kosztem podstawki wlasnie, a zwłaszcza tych runow, ktor nie pasują moim zdaniem.
Włosy płaskie, metaliki płaskie, poł nogi wisi mu w powietrzu. Nie przemawia do mnie tez ta czacha na podstawce.
Najbardziej z całej figurki podoba mi sie twarz.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Hej, a moim zdaniem nie jest tak źle :) Figurka IMO ma klimat! Owszem możnaby dopracować parę rzeczy i w kilku miejscach nie iść na łatwiznę, ale czacha wyszła na moim monitorze fotogenicznie, a oczy, buzia - twarz pomalowałeś estetycznie - nie wygląda na zabadźganą.
Do tego wyszedł Ci fajny kolor skóry. Atrakcyjnie wyszła Ci dłoń i ta złota osłona na ręce. W ogóle złoto wygląda dużo lepiej niż srebro. Dobrze jak byś jeszcze nad tym popracował. Masz pomysł co jest nie tak?
(brakuje mi klasycznie głębszego koloru na kamyczkach i bliku)
Tekst na papirusie zacząłeś drobno, ale szybko zrezygnowałeś. Co się stało? Pędzel Ci rozlał farbę i się zniechęciłeś? Do takich detali trzeba pamiętać, żeby po namoczeniu w farbie wytrzeć np. o rękę jej nadmiar.
Noga nie stojąca na podstawce, rzeczywiście razi!!!!!!!!!!!
No i zielona maź na kamiennej podstawce ciśnie mi na usta pytanie, czy czasem tam mój synek nie jadł szpinaku? :mrgreen:
-- Ańa

Image
Post Reply