[PL] Pamperki Rentalla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

Ana wrote:Porządek + Dyscyplina ;) Demi już zapomniał jak to jest w armii - dawno nikt go po hełmie nie poklepał za niewypastowane buty.
od razu widac ze w woju nie była... :snooty:
:wink:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Rentall

Post by Rentall »

wczorajsza wizyta Galharena u mnie pozostawila spustoszenie w moich szeregach... pozbawił mnie gsu, ale za to zostawił garsc czesci :xmas: i pomysł, ktory jest bardzo interesujacy 8) otoz pogrzebał w moich bitsach i... wyszperał skrzydła carriona i przylozyl do termosa. Co myslicie o tym zeby zamiast plaszcza dac mu takowe skrzydła?
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

twoj czysciutki termosik ze zgnitymi, rozpadajacymi sie skrzydlami carriona? :think:

nie :snooty:
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

hmmm... pomysł moze i niezły - przypomniałem sobie ze tez mam jeszcze chyba ze 4 stare carriony i troche bitsów SM ^^
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Galharen

Post by Galharen »

To jest fakt, ze teoretycznie do czysciutkiego termosu gnijace skrzydła mogą nie pasować, ale zapominacie o jednym - to jest CHAOS :P :P
IMO gdyby kolorystycznie je wkomponować, mogą wyglądać naprawdę rewelacyjnie. Gdybym sam miał takie zabawki to bym tak zrobił.
Image
DEMON_COLOR

Post by DEMON_COLOR »

cześć ludziki =DDD

Rentall: bardzo udany model. tak jak już ktos wcześniej pisał - naprawde dużyyyy postęp w twoim malowaniu :)

Jednak jest pare ale które moim zdaniem należało by poprawić jeśli nie na tym modelu to w przyszłości:

- NMM srebrny - jest za biały. Jak tam Machon wspomniał wcześniej już ,aż prosi się o zwiększenie kontrastów :) Przydało by sie troche wiecej czerni . Irkuck też tak własnie maluje, za dużo białego, za mało czerni . Ja sam używam dużo bieli, ale przynajmniej staram sie to skontrastowac czernią.
I o ile takie malowanie wygląda dobrze np. na pazurach tego termosa, to już takie rozbielenie wypada zdcydowanie gorzej np. na tych elementach metalowych z tyłu na plecach termosa.

-kolejna sprawa to zbyt płaska czerwień zbroi. Sugerowałbym dodanie krawędzij aśniejszych które troszeczke ją zgeometryzują. narazie wygląda bardzo płasko.

-futro. tak jak ktoś juz zauważył wygląda zbyt p0odobnie do NMM srebrnego. sugeruje dodać do palety brązy jakies w pośrednich etapach malowania futra, i moze jakis wolf gray czy cuś innego. będzie wtedy wyglądało lepiej i jakos moze mocniej odetne sie od nmm.

-płaszcz czerwony. za płaski. więcej kontrastu i moze jeszcze jakis kolor.

-podstawka. kurcze nieby bardzo ładnie wygląda a jednak ja bym ją chociaż DRYBRUSHEM pociagnął :PPP

Generalnie model będzie a właściwie juz jest bardzo ładny :) tylko tak dalej i trzymaj formę ;))

D_C
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

@Demon Color - oooo, cześć Kuba! dawno nic nie pisałeś, a tu taki konkretny post! :clap:

@Rentall - odpuść te skrzydła, nie będą (moim zdaniem) pasować...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Rentall

Post by Rentall »

tak jest, skrzydla jednak odpuszcze, bo moga nie wyjsc tak jak chce, poczekam do nowych wampirów, i wtedy one sie przydadza mysle :D

Dzieki za kolejne rady, podstawka juz jest zwashowana i zdrybushowana. a co do termosa, popracuje nad tym co mi pisaliscie ( dzieki za powrot na mojej figsie D_C, to zaszczyt :cyclops: 8) )
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

poczekam do nowych wampirów, i wtedy one sie przydadza mysle
duzo lepszy pomysl moim zdaniem, skromnym rzecz jasna ;)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

tiaaa. po co psuc fajny model. poczekaj na jakies niefajne wampiry :lol:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Post Reply