[PL] Golden Demon w Polsce

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

pewne tak... sorki za zamieszanie :oops:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Alek

Post by Alek »

Witam wszystkich !

W ramach sprostowania :
To na angielskim GD dostałem basa za rakhamowska kolumnę (przyznam ,że to element z którego chyba najbardziej byłem zadowolony)

https://uk.games-workshop.com/download/p ... 2-0808.jpg

Mam pytanie, czy dobrze zrozumałem,że np w kategori oddział 40 000 wystawiając figurki ,muszą mieć koniecznie broń taką jak w kodeksie (o konwersjach i własnych pomysłach na uzbrojenie mogę zapomnieć).
Wielkości podstawek jest ściśle przestrzegana tzn. ,że sytuacja w której w oddziale znajdzie się figurka na większej podstawce niz ta która jest sugerowana w zasadach ,spowoduje niedopuszczenie do konkursu . :roll:

https://uk.games-workshop.com/goldendemo ... #category2
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

z tego co wiem wsztstko co sie wystawia musi byc "zgodne z opisanym swiatem" - a zatem "mozliwe do wystawienia zgodnie z zasadami gry". moze bronie moga wygladac troche inaczej (pewnie tak) ale nie wiem jak daleko siega tolerancja....

NO I WITAMY :) INAUGURACYJNY POST :clap:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

@Alek - dokładnie tak, jak mówisz! Ja też od dawna uważnie studiuję oficjalny regulamin GD na stronie GW :D Czasami wprowadzają zmiany, niewielkie, ale zawsze, z roku na rok coś innego mogą dodać. Wróciła kategoria "Large Scale Model" w 2006 roku na przykład... Modele TYLKO produkcji GW, z tego wynika, że akcesoria do makiet i dioram również mają być tego producenta. Hehehe, green stuff też jest GW, więc konwersja wykonana przy użyciu tej masy jest dopuszczalna :) To tak żartem :wink:

A w linkach, które podałeś, widać, że ruiny są z GW, Twoja kolumna, pomimo że świetna i doskonale pasuje do oddziału, nie może być użyta i tyle... to tak, jakby pojawić się na konkursie szybkiego pisania Microsoftu z Open Office'em :D Gdyby taki konkurs był... :wink:

A odnośnie WM 2006 jeszcze, ja też pamiętam, jak Alek odbierał szablę, no i widziałem ten oddział na stole... hmmmmm... ale dobrze, że sprostowanie jest :)

A najbardziej boli, że pod pojazd typu chimera czy land raider nie może być zrobiona duża podstawka ekspozycyjna, bo zaraz to idzie jako diorama (uznawana jest za integralną część modelu)... hmm... musi mieć jakieś tam dokładne wymiary (max 20mm chyba ponad wymiar pojazdu...) albo model należy postawić po prostu na kartce ze zgłoszeniem... a poza tym jest tam napisane, że sędziowie zdejmują sam model z podstawki przy ocenie. Jedynym ratunkiem dla modeli pojedynczych jest robienie "gniazd", jak to ma miejsce od dawna, czyli robienie podstawki pod całość, ale same modele stoją na "swoich" oryginalnych z blisterów.

A już z innej beczki, może nie najnowsze, ale to paranoja dla mnie, zwrociłem na to jakiś czas temu uwagę... mogli się już zorientować dokładnie z imieniem autora pracy z 2. miejsca... no i flaga obok nazwiska :roll: Tak się czepiłem :wink:

https://demonwinner.free.fr/uk/2004/gold ... ategorie=3

Na GW to samo, ale bez flagi:) Za to w WD kiedyś, jak był oddział Death Guard'ów chyba, napisali "Alexander" i to było w miarę do przyjęcia ;)

A tak na zakończenie postu: niedawno mnie witali, teraz ja witam Ciebie Alku na forum :) Pozdrawiam
Slawek

Post by Slawek »

alek to stary COFC lurker :)
przynieś oddział najwyżej pójdzie do open
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

hmmm...
a czy to nie jest tak ze model raz zgłoszony do konkursu nie moze startowac ponownie? na dodatek konkursu tego samego organizatora? (GW) :think::
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Alek

Post by Alek »

Sławek ma na myśli inny oddział nowy ,nad którym aktualnie pracuje. :curtain:
Ja doskonale zdaje sobie sprawę ,że dwa razy nie wystawia się tej samej figurki (figurek). To poprostu w złym guście no i niedozwolone .

Angole to faktycznie analfabeci skoro nie potrafili skojarzyć imienia aleksander a może to głupi dowcip zrobiony polaczkowi . A pies ich w morde lizał . :censored:

Gdy widze ten klilogramowy żywiczny odlew pociągnięty szarym drybrushem to zastanawiam się czy warto tracić czas i nerwy na następnego GD .
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Gdy widze ten klilogramowy żywiczny odlew pociągnięty szarym drybrushem to zastanawiam się czy warto tracić czas i nerwy na następnego GD .
Masz na myśli Dreadnoughta z 1. miejsca? :think:
Alek

Post by Alek »

Mama na mysli statuetkę golden (silver a raczeg grey) demona , straszny gniot i jeżeli mam być szczery to ładniejsze były te płytki z WM.

To hamski żywiczny odlew .Nieukrywam że w pierwszym momęcie byłem rozczarowany .
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Nie narzekaj, Aleksanolev ;-)

pozdrawiam,
Mickat ;) :P
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Locked