[PL] Warsztat m.ike'a
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
quidamcorvus
Re: [PL] Warsztat m.ike'a
Świetny jest
Podoba mi się dobór kolorów, a ślady użytkowania i zniszczenia wgniatają w ziemię

Nie widzi mi sie on w kolorze bialym, ale podejrzewam ze to lepiej maskujacy kolor niz krwisty czerwony
to kwestia gustu, bo technicznie jest rewelacyjnie
bruzding 1 klasa, szczegolnie podobaja mi sie rdzawawe slady
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Ogólnie cały model elegancki
a najbardziej podobają mi się szare odpryski
Robiłeś je za pomocą maskolu ?
-
Mike
Lakier do włosów. Maskolu nie używam do weatheringu prawie w ogóle.
Bardzo ładny brudzing! 
Nawet się moldów na zdjęciu nr 3 nie będę czepiał
Nawet się moldów na zdjęciu nr 3 nie będę czepiał
-
Mike
Kolejny model pod pędzlem. Mam nadzieje do wtorku go wymęczyć, bo bym nowych GK chciał pomazać.
Staram się zrobić ładne rozjaśnienia a potem wszystko białymi krechami poznaczyć. Każda uwaga/rada się przyda.
Click to see full-sized image
Staram się zrobić ładne rozjaśnienia a potem wszystko białymi krechami poznaczyć. Każda uwaga/rada się przyda.
Click to see full-sized imageRe: [PL] Warsztat m.ike'a
Ładna ta czerwień ale trochę za bardzo pod róż podchodzi moim zdaniem =]
Ja nic więcej na razie nie dodam, zapowiada się nieźle ^^
Ja nic więcej na razie nie dodam, zapowiada się nieźle ^^

-
Mike
Zrobiłem wczoraj metaliki, dzisiaj będzie cieniowanie i rozjaśnianie pancerza. O dziwo idę zgodnie z planem, mam nadzieje że tak zostanie do końca.
Click to see full-sized imageRe: [PL] Warsztat m.ike'a
Fajny. Dużo aerografu używałeś?
Najlepiej na razie wyglądają rozjaśnienia na głowie, naramiennikach no i górze plecaczka.
Niebieskich zacieków na metalach nie wiem czy aż nie za dużo. Takie są trochę Przemoszowe
Turkus power 
Najlepiej na razie wyglądają rozjaśnienia na głowie, naramiennikach no i górze plecaczka.
Niebieskich zacieków na metalach nie wiem czy aż nie za dużo. Takie są trochę Przemoszowe
-
Mike
Aerograf trochę na czerwień poszedł, czarny z braku maskolu(a?) musiałem pędzlem.
Taka już moja ułomność że nie mam umiaru z weatheringiem.Niebieskich zacieków na metalach nie wiem czy aż nie za dużo.