[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

mysle ze bez białego koloru idzie Ci bardzo przyzwoicie :)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Akasha

Post by Akasha »

Broń bardzo mi się podoba, rdza i kurz ładnie Ci wyszły :clap: Myślę, że bez bieli i tak świetnie sobie radzisz, bo marynarzyk wygląda coraz lepiej :)
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

istotnie, coraz lepiej :)
proponuje czerwony glaze na power fiscie, zeby wrocic z kolorystyka tego elementy do czerwieni wlasnie. W tej chwili nieco za bardzo w pomarancz/zolc poszedles z rozjasnieniami.
Image
Gildor

Post by Gildor »

ImageClick to see full-sized image
Maryn- zglazowałem power fista. Zdjęcie kiczowate bo musiałem na kompie nieco rozjaśnić przez co kolorki wyglądają mdło. Bawiłem się z bronią i dodawałem zieleni, fioletu, niebieskiego,snakebitu,żółtego gdzie nie gdzie. Nawet mi się podoba.
Anioł- Spróbowałem nmma z tym menoth cośtam. Potrzeba białych highlighów wiem, cytadela w Pon ma wysłać czystą biel.
Pozdrawiam i dziękuję.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Dużo dużo lepiej! :clap:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Rentall

Post by Rentall »

na nmm aniola brakuje wiekszego kontrastu, ale sam o tym pisales ze czekasz na biala farbe,
a co do marynarza, to jest to jedna z Twoich najlepszych figurek. Popracowalbym nad metalikami. Bron wedlug mnie jest najmniej udana z calego modelu. Widac tez ze masz malo farb, chociaz mozna mieszac kolory, to rece, szmatka na boku, paski miedzy nogami, sznurek na klacie, klejnot na czole, oczy, bron (choc brudna) sa tego samego koloru. Ogolnie dobra praca ;)
Gildor

Post by Gildor »

Trochę mnie zdziwiły Wasze pozytywne opinie ponieważ figurka na fotografii prezentuje się kijowo.
Bron wedlug mnie jest najmniej udana z calego modelu.
Dawno metalami nie malowałem i staram się je jakoś urozmaicać. Możliwe że nie wyglądają jeszcze tak dobrze ale pracuję nad tym :D
Widac tez ze masz malo farb
16 to tak mało? :curtain: W sumie to mi tyle wystarcza, ale jak przypadkiem dostałem tego menoth white base-a to zacząłem zastanawiać się nad mega paint setem bo z tych mało przydatnych farbek i dość żadko używanych można pomieszać bardzo ciekawe kolorki :wink:
Teraz czas na fotki. Mam nadzieję że lepsze. Praca ma się ku końcowi. Zabrałem się równocześnie za malowanie tego proporca. Przy figurce zostały mi już raczej same detale jak gemy. Starałem się wszystkie elementy zblackliningować, może nie widać tego na pierwszy rzut oka ale na stole figurka prezentuje się IMO lepiej. Jeżeli jednak zauważycie jakieś niedociągnięcia to prosił bym o info :) Podstawkę planuję zrobić w stylu herlaqa z mojej galerii. Została mi druga połowa dzwonu. Przykleję go przy prawej nodze maryna. Będzie stał on na jakimś bruku, ma to imitować zniszczone miasto. Zresztą zobaczę co będzie bardziej pasowało. Model malowany z myślą głównie o ebayu. W planach mam rozpoczęcie grę w lotra drugą armią i potrzebuje funduszy :wink:
Komentarze jak zwykle mile widziane, dzięki za luknięcie do mojego tematu, zdjęcia poniżej.
Pozdrawiam.
PS. Jak fotki są za duże to sorka. Radzicie podciągnąć arma do bieli czy tak zostawić?
Image
Rentall

Post by Rentall »

Rozumiem ze szmatka to WiP ?
Nogi marynarza od tyłu najlepiej sie prezentuja wedlug mnie, rozjasnilbym te gałazki zeby choc troche ozywic ta badz co badz ciemna i ziemista figurke, z tylu na plecaku chyba nie do konca spilowales nadlewki plastiku, widac to na obu dyszach, chyba ze to jest rozjasnienie celowe. brakuje troche starannosci przy szczegolach, takich jak cwieki na paskach miedzy nogami, pieczeciami na nogach. Wedlug mnie koniecznie powinienes rozjasnic pancerz białym.

Wracajac do kwestii malo-duzo farb, cos tam pisales ze masz malo chyba, a moze tak mi sie zdawało, w kazdym badz razie ja mam 25, wiec wcale nie tak duzo wiecej jak Ty. Zwracam honor :) TO jednak nie zmienia faktu ze duzo rzeczy jest pomalowanych na ten sam czerwony kolor 8)
Rentall

Post by Rentall »

sory za 2 posty z rzedu teraz jak sie przygladałem zdjeciom, to zauwazyłem ze od tych sznurkow odchodza ich zakonczenia, na trzeciej fotce widac to znakomicie- sa zupelnie pominiete w malowaniu...jak to tak ? :D
Gildor

Post by Gildor »

Niestety nie zgodzę się z Tobą w kwestii ziemistości tej figurki. Na żywo jest ona bardzo kolorowa. Jutro cyknę fotkę na świeżym powietrzu.
Image
Post Reply