[PL] Hussar 2011 - Warszawa, 22.10.2011
Re: [PL] Hussar 2011 - Warszawa, 22.10.2011
iHussar bardzo mi się podoba
- pogadam ze znajomymi z Wacom'a - mają też deal z Applem więc jest szansa 
Pain heals, chicks dig scars, glory lasts forever...
najbardziej boję się tego że to wypali i przyjdą tłumy i impreza odniesie sukces finansowy i socjalny ..... bo to by udowodniło że Polacy to bezmózga masa .. i zabiegami czysto podręcznikowymi można nimi tak głupio kierować .... wtedy pozostaje nam już tylko kandydowanie w wyborach do sejmu jako "CoC partia która przemaluje twój świat na lepszy"
To się nazywa "Efekt Verblenowski" jeśli dobrze pamiętam z ekonomii 
I uważam ,że to dobry pomysł, można by na ten przykład właśnie ściągnąć chłopaków z massive voodo, przyjechali by, zrobili pokazy za kupę kasy, widzowie by się jarali ,że wydali pieniądze na super pokaz profesjonalistów z Niemiec, a przy okazji zgłosili by swoje prace i podnieśli rangę konkursu, no i jakby namówić Picstera i Romana to Ben i Matt pewnie też by przyjechali i już w ogóle było by mega internetional
I uważam ,że to dobry pomysł, można by na ten przykład właśnie ściągnąć chłopaków z massive voodo, przyjechali by, zrobili pokazy za kupę kasy, widzowie by się jarali ,że wydali pieniądze na super pokaz profesjonalistów z Niemiec, a przy okazji zgłosili by swoje prace i podnieśli rangę konkursu, no i jakby namówić Picstera i Romana to Ben i Matt pewnie też by przyjechali i już w ogóle było by mega internetional
Ciągle w was wierze, że ten wątek z pieniędzmi, to po prostu wasze wyrafinowane poczucie humoru było 
życzyłbym nam wszystkim, żeby to było tylko poczucie humoru, ale wierzę niestety w łatwość sterowania naszym społeczeństwem - co udowadniają każde kolejne wybory....
Hm...a ja się właśnie ciesze że wejściówka 10 zł jest bo jak bym miała zapłacić 30-40 zł czy nawet więcej i to razy dwa, bo z Rakso mamy wspólny budżet z racji małżeństwa, plus ze 150 zł za paliwo, plus jakieś jedzonko, to już nie wychodzi tak fajnie. Jakby nie patrzeć dla człowieka zaraz po studiach, który jeszcze nie zarabia odpowiednio to wydatek jakiś tam jest.
Jak bym miał rozwijać myśl, to właśnie jak powyższa paniIgnis wrote:Hm...a ja się właśnie ciesze że wejściówka 10 zł jest bo jak bym miała zapłacić 30-40 zł czy nawet więcej i to razy dwa, bo z Rakso mamy wspólny budżet z racji małżeństwa, plus ze 150 zł za paliwo, plus jakieś jedzonko, to już nie wychodzi tak fajnie. Jakby nie patrzeć dla człowieka zaraz po studiach, który jeszcze nie zarabia odpowiednio to wydatek jakiś tam jest.
Ostatnie zdanie jest istotne, a pomyślcie jak skutecznie byśmy wyeliminowali potencjalną młodzież, o którą walczymy jak możemy, a która taka niesforna jest
A jakby zrobić tak ,że wejściówki były by za 30zł w dniu konkursu a zamówione wcześniej były by po 15zł? A dodatkowo te zamówione wcześniej ( dało by się na nich inny kolor i napis itp.) dawały by 7% zniżki u faberów którzy w zamian za sypnięcie paroma złotymi mieli by stoisko na konkursie? Wystarczyło by zarejestrować się na stronie internetowej wcześniej na ten bilet "pro" potem Janusz albo ktoś miałby listę nazwisk na konkursie i sprzedawał po 15zł a spóźnionym po normalnej cenie ( jakby jakiś dzieciak przyszedł i bardzo marudził na te 30zł można by mu sprzedać ten tańszy mówiąc mu przy tym starą handlową frazę "No dobrze, robię to specjalnie dla ciebie, ale nikomu nie mów ,że dostałeś tańszy bilet bo sam będę miał kłopoty ). Tym sposobem cena biletów zmieniła by się zaledwie do 15zł choć w głowach kupujących świeciłby napis "30zł ale mnie się udało załatwić za pół ceny" co jak wiemy w naszym społeczeństwie działa jak lep na muchy, poza tym co niektórzy mniej rozgarnięci podjarali by się 7% albo 5% u faberów i nakręcili by im większą sprzedaż. Jestem pewien ,że taki pomysł przyciągnąłby parę osób i podniósł prestiż konkursu bo już nie byłby za 10zł tylko za 30. No i Kilka plakatów na mieście by nie zaszkodziło 
-
LONGER_TOM
mały offtop:
tym czasem na CMON pojawił się nasz tajemniczy zdobywca brązu za duży model:
https://www.coolminiornot.com/290655
Edit/
Znaczy bardziej chodziło mi o to, że z nikim nie rozmawiał. W sumie dla mnie stworzył, w okół siebie, taką aurę tajemniczości
- garnitur, fotograf ... dobra nieważne
.
tym czasem na CMON pojawił się nasz tajemniczy zdobywca brązu za duży model:
https://www.coolminiornot.com/290655
Edit/
Znaczy bardziej chodziło mi o to, że z nikim nie rozmawiał. W sumie dla mnie stworzył, w okół siebie, taką aurę tajemniczości
Last edited by LONGER_TOM on 10 Nov 2011, o 13:15, edited 1 time in total.
-
Nameless
- The Better Choice

czemu tajemniczy? nazwisko przeciez bylo znane juz na ogloszeniu chyba?
a model sobie rozjasnil na zdjeciu jak michael jackson skore...
a model sobie rozjasnil na zdjeciu jak michael jackson skore...