[PL] Galeria qc

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
quidamcorvus

Re: [PL] Galeria qc

Post by quidamcorvus »

Nameless wrote:pospiesz sie, bo niedlugo snieg zacznie sypac
Soda na śnieg też się znajdzie.
Image
Wojto

Post by Wojto »

Krew jak dla mnie jest zbyt różowa .Spróbuj ją czymś przyciemnić .Obczaj pracę Slawola ,tam jest według mnie bardzo dobra krew.

Figurki na podstawce scenicznej prezentują się wyśmienicie .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Wojto wrote:Krew jak dla mnie jest zbyt różowa .Spróbuj ją czymś przyciemnić .Obczaj pracę Slawola ,tam jest według mnie bardzo dobra krew.
Krew to Blood Red Citadel i Skorne Red P3 zwashowana Devlan Mud, więc na żywo jest wystarczająco ciemna.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

łoooo masakra światłem typu Tungsen - zimne niebieskie (albo flesh , albo jarzniówka i nie ustawiony prawidłowo WB - nawet obstawiał bym za złym WB )

co jak co malowanie lekko pyliste ale jak na armijne to i tak znaczne powyżej średniej krajowej
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

a ja mam takie pytanko nie zwiazane z malowanie :wink: To wszystko twoje armie ? Tyle juz tego masz i to w dodatku pomalowane ? :shock: Do mordki ... :?: Kiedys chcialem zaczac grac bo latwiej armie ladnie pomalowac ,nie to co na 2,5k w wfb :wink:
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Dzięki :)
Maru wrote:łoooo masakra światłem typu Tungsen - zimne niebieskie (albo flesh , albo jarzniówka i nie ustawiony prawidłowo WB - nawet obstawiał bym za złym WB )
Ciągle walczę z aparatem, na razie głębię ostrości udało mi się poprawić - niestety kosztem wszystkiego innego :bonk: A światło i WB miał sobie sam zmierzyć (znaczy aparat) :P
szczurek_ wrote:a ja mam takie pytanko nie zwiazane z malowanie :wink: To wszystko twoje armie ? Tyle juz tego masz i to w dodatku pomalowane ? :shock: Do mordki ... :?: Kiedys chcialem zaczac grac bo latwiej armie ladnie pomalowac ,nie to co na 2,5k w wfb :wink:
W sumie to do Warheim FS. Tak, to wszystko moje bandy, którymi gram.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Skończyłem malować skórę. Eksperymentując z cieniami - używając szarej i czerwonej farby do wzbogacenia skóry. Jak na modele do gry i niewielki czas poświęcony na malowanie to jestem zadowolony z efektu :P
ImageClick to see full-sized image
Image
Wojto

Post by Wojto »

Jeśli mówisz że dość mało czasu na to poświęciłeś to IMO jest ładnie , chociaż może jeszcze jakieś finalne rozjaśnienie by się przydało .Co to to duże coś :P ?

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Wojto wrote:Co to to duże coś :P ?
Jeśli chodzi ci o gościa z młotem w łapach to Ogr.
Image
Post Reply