Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Moja pierwsza wyprawa na 'głębokie wody' i pierwszy model w większej skali - indianin Arapaho od Pegaso.
Co tu mówić...to zupełnie inna zabawa niż szkielety ale za to jaka frajda! Popełniłem trochę błędów, np. złe dopasowanie części, ale to było takie pole doświadczalne i chciałem od czegoś zacząć. Mam nadzieję, że przy kolejnych będę mógł położyć nacisk na lepsze wykonanie. Wzorowałem się dużo oryginalnym malowaniu Pegaso, ale same wzorki to już głównie książki o indianinach - moja mama ma ich pełno, jest fanatyczką na tym punkcie no i to był dla niej prezent. Click to see full-sized image
więc masz indianina z Gór Schodowych
pióra wyglądają tak sobie - ale nie wiem jak wygląda odlew ..
mało sieżnam na malowaniu indian ale powiedział bym że jak w 28 mm to trzeba przesadzić z kontrastem to już w większej skali trzeba bardzo uważać by nie przesadzić bo wychodzi za bardzo
saladyn - bo tak - straszny wymiatacz z niego to za kare by sie mniej chował dostał taka podstawkę
a malowanie - nie wiem nie widzę za dobrze i ocena mogła by byc krzywdząca
Bohaterowie do armii zielonych, na zdjęciu macie 1000pkt Click to see full-sized image
Na razie nie mam możliwości robienia lepszych zdjęć, a w Gimpie już bardziej obrobić nie potrafię.