[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Alucard

Post by Alucard »

OK ja juz sie nie udzielam ;)
Mahon jak mozesz to wykasuj moje wczesniejsze posty ten takze OK bo Slawolowi smietnik zrobilem.
Slawol sorka za moje posty.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

posty zostaja, a administracja i moderacja strony grzecznie uprasza obu panow o wyluzowanie
:zombie:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

O wlasnie, Demi mnie uprzedzil w Waszej sprawie, ale jeszcze dwa slowka ode mnie, bo musze ;)

Jedna tylko moja uwaga do Ciebie Alucard - swoje zdanie miej, bardzo sie to chwali i udzielaj sie, jak masz ochote, ale nigdy wiecej nie pisz tu do nikogo "jak sie nie podoba, to zamilcz" (co znaczy ni mniej, ni wiecej po polsku: "jak sie nie podoba to wyp..." stosowane przez kapitalistow na ryku pracy), bo ja akurat jestem bardzo przeczulony na punkcie takich - krotko i bez pardonu mowiac - chamskich i bezczelnych odzywek. Mozna to powiedziec troche inaczej.

A do tego typu konwersacji z czlonkami forum jest Border Princes.

Aha i tak na zakonczenie - wszystko w porzadku, nigdzie nie uciekaj przez kilka uwag pod swoim adresem, bo nie jestes chyba dzieciakiem - przyjales, przeprosiles i koniec :) Ladnie i spokoj.

No, to czekajcie cierpliwie na kolejne figurki, a tymczasem macie duzo innych tematow do odwiedzenia :D
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Galharen

Post by Galharen »

Moze wrocimy do tematu :wink:
Podoba mi sie twarz, ale tył figurki jest straaaasznie monotonny - 1-2 kolory? :wink: :lol:
Szczerze - mi nie przeszkadza snieg na wlosach, w koncu to warhammer, juz nie takie rzeczy sie widuje na codzien w tym swiecie :P
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Jak dla mnie to troche przod wyglada inaczej niz tyl kolorystycznie ale to moze wina zdjecia czy tez oswietlenia, ogolnie jest ok :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
ArekN

Post by ArekN »

Udalo mi sie wkoncu zalogowac.

Witam wszystkich :)

To moze i ja kilka zdan na temat figurek napisze.

GG - na zdjeciach wygladaja fajnie, a na zywca jeszcze lepiej. Sztandar jest bardzo fajny mi osobiscie bardzo sie podoba.

GHOULE - moze to wina zdjec bo na nich wygladaja sredniawo. Jednak z bliska wygladaja bardzo fajnie i klimatycznie. Ghoule wygladaja naprawde jakby byly odmrozone, sine, zmarzniete hehe. Naprawde fajny oddział - sorka 3 oddziały ;)

WRATHY - oddzial odroznia sie troszke od reszty armii jednak obok calej reszty wygladaja fajnie. Chyba o jeszcze jedna piatke sie postaram.

BANSHEE - troszke inaczej pomalowana niz cala reszta ale wyglada fajnie i jestem z niej zadowolony :D

Do tego dochodza 4 wampiry

WINGED malowany przez Slawola - wyglada bardzo fajnie. To byl pierwszy model do moich VC, z ktorego jestem niezwykle zadowolony :)

Dalej mam jeszcze 3 wampiry, do ktorych linki sa nizej. Sławku mam nadzieje ze nie bedziesz zły za te linki.

https://www.coolminiornot.com/190115
https://www.coolminiornot.com/194538 => ten model wyglada calkowicie inaczej - chodzi o kolorystyke co moze potwierdzic slawol.
https://www.coolminiornot.com/194626 - jw ale juz lepiej.

Teraz Slawol maluje 10 Fell Batow - kolorystyki nie zdradze ;) ale chetnie uslyszalbym wasze opinie na temat pomalowania Bacikow ;) Zapowiadaja sie bardzo ciekawie.

Cala armia bedzie Bardzo fajna :D

Pozdro
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

Przede wszystkim dobrze by bylo, gdybys sie przedstawil, kim Ty w ogole jestes, bo z Twojego posta niewiele wynika, ale pewnie sie wszyscy domyslaja, ze jestes moim kolega, klientem i wlascicielem armii, ktora maluje dla Ciebie ;)

Owszem, jestem zly, naucz sie w koncu nie robic ludziom balaganu w Internecie, ok? Ile razy mam Ci to tlumaczyc? Kiedy Ty w koncu zrozumiesz takie oczywiste rzeczy? Skoro w ogole sie malowaniem nie zajmujesz, a tylko grasz, a chcesz wszedzie byc i wszystko wiedziec, to zaloz sobie temat i tam wrzucaj fotki swoich figurek, ktore Ci ludzie maluja. Nie wiem i tak, jak to oceniac, bo tu przewaznie ludzie sami sa malarzami, wiec nawet jak bedziesz cos mial, to jak to ocenic, skoro autor tych slow moze nawet nie przeczytac? Co z tego, ze wrzuciles fotki figurek malowanych przez Karola Rudyka? Kto to ma skomentowac i po co? Na BP przestales bruzdzic, zwracali Ci uwage, to tutaj teraz mieszasz? To jest moje miejsce tutaj, tak samo, jak na BP, wiec to uszanuj, jak robimy to wszyscy wzgledem siebie. Istnieje cos takiego jak netykieta do diabla, czyli taki savoir-vivre w Internecie. Dopiero co jedna dyskusje rozgonilismy...

Co innego propozycje malowania i linki do fotek i innych zrodel inspiracji, propozycje i uwagi, ktore otrzymuje, a co innego chwalenie sie swoim "czyms" w nieswoim temacie. Czego Ty tak naprawde chcesz? Czy musza wszyscy na forum to przeczytac, co powiedzialem Ci w cztery oczy i na gadulcu, zeby do Ciebie dotarlo? Ile Ty masz lat? Zaistniec mozesz na rozne sposoby, a nie wszedzie wbijajac mi sie z butami.

Jak pewnie zauwazyles, caly moj temat jest opiniowany przez reszte uzytkownikow, wiec badz spokojny - wypowiedza sie i wiedza na biezaco, co jest malowane - poza tym o kolorystyce moge sie wypowiedziec w kazdej chwili, wiec nie musisz nic kryc. Czytales pare stron wstecz? Wszedzie Cie musi byc pelno, tam, gdzie mnie, to wiem, ale przestan sie wtryniac. Skoncze malowanie Twojej armii i co bedziesz tu robil potem?

Mnie juz autentycznie zaczyna irytowac to lazenie za mna, chlopie... A dopiero rozmawialismy niedawno... Ty masz chlopie jakies problemy przez te figurki. Tutaj wycieczki osobiste sa rzadkoscia, wiec lepiej przestaw sie szybko na wyzszy poziom, bo ja nie bede toczyl kolejnej dyskusji, mam juz tego dosyc, a inni nie musze wiedziec, jak to wyglada w rzeczywistosci.

Ingerencja moderatury nie jest konieczna, a Ty Arku nie odpisuj nawet na moj post, nie zycze sobie.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

kacpero

RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by kacpero »

a ja sie ciesze ze moglem przeczytac post klienta od tego zamowienia.. takie wypowiedzi sa raczej rzadkoscia.. cieszy mnie rowniez ze moglem zobaczyc 3 figurki do tej armii malowane przez innego malarza bo to daje mniej wiecej obraz, jak bedzie sie prezentowac calosc..
@Slawol: nie rozumiem skad sie u Ciebie wzial ten agresywny ton (no chyba, ze nie pisales powyzszego posta serio).. w ktorym miejscu ArekN zlamal netykiete? caly jego post jest sformułowany bardzo pozytywnie :)
no offence ale Tw nastawienie "troche" mnie zszokowalo :(
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

Kacpero, spokojnie wiem, jak to z boku moze wygladac, ale powaznie i bez urazy, niewiele wiesz ;) Arka znam wieeeele lat i ten temat nie jest dla mnie przyjemny. Wiem, ze Cie to zszokowalo (moze ktos jeszcze powie to samo), w koncu nigdy wczesniej tak nikogo tutaj nie potraktowalem, ale ja wiem, co mowie, sposoby na grzeczne tlumaczenie roznych kwestii juz sie wyczerpaly. nie wyganiam Go przeciez :) Wypowiadac sie nikomu nie bronie, zwlaszcza klientowi, ale tu jest wiecej rzeczy do omowienia :) I nie chce juz o tym mowic.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Rentall

RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by Rentall »

mysle ze Slawol najlepiej wie o co chodzi, bo sprawa dotyczy jego. Wnioskujac po tym co napisales, stwierdzam ze zrobilbym podobnie. Nie idzie po dobroci, trzeba inaczej :) No ale te dywagacje nie maja wiekszego sensu. Tak jak stwierdziles, komentujmy figurki, a nie zycie prywatne czy inne sprawy nie zwiazane z tematem... od tego jest chociazby smietnisko :)

KONIEC OFF topu z mojej strony

Maluj figsy i pokazuj co tam stworzysz, bo czekamy z niecierpliwoscia :D

taka refleksja jeszce...moze klient chcial sie pochwalic, jaki swietny malarz dla niego maluje... jest dumny z tego :P :D
Post Reply