Czekam na efekt końcowy
[PL] lolerowe mazanki
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] lolerowe mazanki
Fajny pancerz, metal na włóczni i skóra.
Czekam na efekt końcowy
Czekam na efekt końcowy
Pozdrawiam
właśnie skóra jest bardzo ładna i metaliki niczego sobie 
Cześć
skończyłem malować terminatora GK.
Chciałem pobawić się trochę z true metalikami.
co sądzicie?
Click to see full-sized image
skończyłem malować terminatora GK.
Chciałem pobawić się trochę z true metalikami.
co sądzicie?
Click to see full-sized imageRe: [PL] lolerowe mazanki
pancerz sprawia wrazenie mocno chropowatego, taki jest faktycznie czy to malowanie daje takie zludzienie ?
Yeah,nareszcie ktoś kto pomalował zbroje GK nie na niebiesko!! Bardzo podobnie do mnie robisz zbroje brązowa,czarna oo TAK
Fajny pomysł z brodą i z czerwienią.Ciekawa i Soczysta krew.Zbroja na prawdę wygląda pięknie,czarno - brązowa...
.I jak loler jesteś zadowolony z tłoczonych napisów na zbroi ? Bo moim zdanie są świetne do malowania.Litery malowałeś jedna po drugiej czy drybrush?
Ok teraz czas na twarz i pergaminy hmmm twarzyczka jest ładna a przejścia są płynne i WIELKI PLUS za brodę.Co do pergaminów itd. to wyglądają na stare a to dodaje realizmu.
Podsumowanie:
Brudna zbroja +
pergaminy +
krew +/-
złoto +/-
czerwień +
podstawka +
twarz +
Pozdrawiam,
KeraM
Fajny pomysł z brodą i z czerwienią.Ciekawa i Soczysta krew.Zbroja na prawdę wygląda pięknie,czarno - brązowa...
Ok teraz czas na twarz i pergaminy hmmm twarzyczka jest ładna a przejścia są płynne i WIELKI PLUS za brodę.Co do pergaminów itd. to wyglądają na stare a to dodaje realizmu.
Podsumowanie:
Brudna zbroja +
pergaminy +
krew +/-
złoto +/-
czerwień +
podstawka +
twarz +
Pozdrawiam,
KeraM
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
podoba mi sie :
kniga , podstawka , twarz , smutny pedzelek
a metaliki wyszły ci średnio .. coś brak im gładkości -chyba że faktura była zamierzonym celem to wtedy za mało ja podkreśliłeś a i fajnie że nie niebieski .. zmęczyli mnie już blu bojsi
pisałem e fajna gęba ??
kniga , podstawka , twarz , smutny pedzelek
a metaliki wyszły ci średnio .. coś brak im gładkości -chyba że faktura była zamierzonym celem to wtedy za mało ja podkreśliłeś a i fajnie że nie niebieski .. zmęczyli mnie już blu bojsi
pisałem e fajna gęba ??
Fajny figuras!
Rzeczywiście metaliki mogłyby być gładsze. A z resztą to już nie będę się chyba powtarzał i pisał że fajna twarz... Fajny klimat trzyma praca.
Od siebie dodam jeszcze, że podstawka fajna, pasuje do modelu, wszystko razem dobrze się komponuje. A skąd wziąłeś te brukowe kamienie?
Rzeczywiście metaliki mogłyby być gładsze. A z resztą to już nie będę się chyba powtarzał i pisał że fajna twarz... Fajny klimat trzyma praca.
Od siebie dodam jeszcze, że podstawka fajna, pasuje do modelu, wszystko razem dobrze się komponuje. A skąd wziąłeś te brukowe kamienie?
fajne te metaliki, nawej jezeli brakuje im gladkosci i sa troche takie 'przydymione'.. twarz super 
nie rozumiem tylko tej gazety na podstawce.. moim zdaniem nie zgrywa sie z atmosfera figurki (nie mam na mysli klimatu uniwersum GW tylko z wrazeniem jakie robi sam pomalowany model)
nie rozumiem tylko tej gazety na podstawce.. moim zdaniem nie zgrywa sie z atmosfera figurki (nie mam na mysli klimatu uniwersum GW tylko z wrazeniem jakie robi sam pomalowany model)
Stop competing with others. Start competing with yourself.

dzięki:)
co do metalików, to ja się cieszę z tego jak wyszły, może nie są jakoś super gładkie, ale jak tę figurkę się w ręku trzyma to moim zdaniem wygląda to dobrze...
a twarze to ostatnio mój ulubiony element figurki:)
dzięki raz jeszcze za komentarze
co do metalików, to ja się cieszę z tego jak wyszły, może nie są jakoś super gładkie, ale jak tę figurkę się w ręku trzyma to moim zdaniem wygląda to dobrze...
a twarze to ostatnio mój ulubiony element figurki:)
bokiem pędzla je robiłem;) nie chciało mi się pojedynczo a drybrush mógłby się źle skończyć;)I jak loler jesteś zadowolony z tłoczonych napisów na zbroi ? Bo moim zdanie są świetne do malowania.Litery malowałeś jedna po drugiej czy drybrush?
kiedyś na allegro kupiłem, gipsowe, cegiełki i bruk, 5zł za zestaw;)Od siebie dodam jeszcze, że podstawka fajna, pasuje do modelu, wszystko razem dobrze się komponuje. A skąd wziąłeś te brukowe kamienie?
gazetę chciałem, że niby na planecie jakiejś było sobie spokojne, zwykłe życie i nagle zostało zaburzone przez pojawienie się demonów. Do miasta pełnego trupów i śmieci przybyli GK by pozbyć się pomiotu chaosu;dnie rozumiem tylko tej gazety na podstawce.. moim zdaniem nie zgrywa sie z atmosfera figurki (nie mam na mysli klimatu uniwersum GW tylko z wrazeniem jakie robi sam pomalowany model)
dzięki raz jeszcze za komentarze
Książka, twarz, podstawka - super!
Pomysł na pancerz bardzo ciekawy, ale coś mi chyba te światła nie grają... A może tak mi się tylko wydaje...
Prawy naramiennki suchy i matowy, a jest przecież elementem wypukłym i wystawionym na światło. W sumie tylko ta prawa noga jest wysunięta i oświetlona, a od pasa w górę - okopcone i zgaszone to wszystko, mimo że sam model jest zwrócony w stronę źródła światła i ma większość powierzchni odsłoniętą. No nie wiem, coś tak się patrzę i nie mogę sie określić...
Samo wykonanie pancerza wygląda mi - zgaduję teraz - na mieszanie metalika z jakimś kolorem, zamiast nakładania glazów warstwa po warstwie. Wtedy byłoby to o wiele gładsze i nie sprawiałoby takiego efektu chropowatości.
Źle to nie wygląda, bardzo oryginalnie wręcz, więc jeśli chciałeś taki efekt osiągnąć, to OK
Pomysł na pancerz bardzo ciekawy, ale coś mi chyba te światła nie grają... A może tak mi się tylko wydaje...
Samo wykonanie pancerza wygląda mi - zgaduję teraz - na mieszanie metalika z jakimś kolorem, zamiast nakładania glazów warstwa po warstwie. Wtedy byłoby to o wiele gładsze i nie sprawiałoby takiego efektu chropowatości.
Źle to nie wygląda, bardzo oryginalnie wręcz, więc jeśli chciałeś taki efekt osiągnąć, to OK