[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
DEMON_COLOR

Post by DEMON_COLOR »

a mi sie tam osobiscie bardziej podoba niz te wszystkie niebieskie duchy =DD

snieg we wlosach nie przeszkada =D dla mnie ok bo tak jak pisales Slawol zeby bylo realistycznie to powinny byc nitki i niewidzialna farba malowane najlepiej =)

co do modelu - no to kurde zwykly duch 8)
nie ma sie co tu rozpisywac bo duch na 2 poziomie to kurde no ciezko cos konstruktywnego :D

ale twarz ladna :)
tylko ja bym jeszcze dodal swiecace oczy :roll: :trampolin:

D_C
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by Nameless »

kacpero wrote:realizm realizmem troche zdrowego rozsadku trzeba jednak zachowac ;)
snieg na sukni jest ok ale we wlosach to juz IMO odrobine przesadziles ;)
a niby dlaczego snieg na sukni jest ok, a na wlosach nie Ok? skoro juz przyjal Slawol zasade, ze na czas bitwy duszki przyjmuja nie-calkiem eteryczna forme, to snieg mogl sie przyczepic gdzie badz. moze te duszki spod ziemi wlasnie wychynely i przez zaspe jak te pierwiosnki w marcu sie przebijaly?

Zeby byla jasnosc - Slawol, ten snieg we wlosach wyglada po prostu zle. pewnie, ze mozna to jakos wytlumaczyc, ale poziom figurki ta decyzja obnizyles.
a armia w calosci bedzie fajnie i zimowo wygladac. NIe zapomnijcie zdjecie calosci zrobic :)
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

kacpero wrote:zbyt monotonna kolorystycznie jest ta figurka.. troche odcienia niebieskiego lub fioletu chociaz na skorze by sie przydalo..
A zapewniam Cie, za na twarzy jest JEDNA delikatna wartswa glaz'a z Liche Purple :trampolin: ;)

A co do sniegu we wlosach, to chyba nie bede juz ruszal, bo figurka zostala ostatecznie zatwierdzona i przyjeta :)

No mam nadzieje, ze uda sie zrobic fotki calosci :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Szary

RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by Szary »

Slawol, ty juz nie spamuj tyle odgrzewajac swoj temat jak kebaba na rynku.
Siadaj, maluj i przyloz sie, bo ambicji i umiejetnosci ci nie brakuje przyjacielu ;)
Szary

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

:lolsign:

Czekaj Ty, czekaj, od spamerow bedzie mnie tu przezywal - zapomniales, jaka mam range na forum? :twisted: A poza tym gospodarzowi tematu nie wolno zaniedbywac rozmowy z goscmi ;)

Maluje teraz 10 Fell Batow ;) Varghulfy jednak musza poczekac na green stuff...
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
kacpero

Post by kacpero »

Nameless wrote:
kacpero wrote:realizm realizmem troche zdrowego rozsadku trzeba jednak zachowac ;)
snieg na sukni jest ok ale we wlosach to juz IMO odrobine przesadziles ;)
a niby dlaczego snieg na sukni jest ok, a na wlosach nie Ok? skoro juz przyjal Slawol zasade, ze na czas bitwy duszki przyjmuja nie-calkiem eteryczna forme, to snieg mogl sie przyczepic gdzie badz. moze te duszki spod ziemi wlasnie wychynely i przez zaspe jak te pierwiosnki w marcu sie przebijaly?

Zeby byla jasnosc - Slawol, ten snieg we wlosach wyglada po prostu zle. pewnie, ze mozna to jakos wytlumaczyc, ale poziom figurki ta decyzja obnizyles.
@Nameless: snieg w dolnych partiach jest IMO znacznie bardziej prawdopodobny niz we wlosach.. mozna go tlumaczyc czym sie chce: wylonieniem sie z zaspy lub obrzucaniem snieznymi kulkami ;) dla mnie jednak nie wyglada to dobrze, co z reszta sam zauwazyles..
Slawol wrote:A zapewniam Cie, za na twarzy jest JEDNA delikatna wartswa glaz'a z Liche Purple Trampolin Wink
moze jest a moze jej nie ma ;) oceniamy to co widac na zdjeciu, dla mnie kolory wygladaja zbyt podobnie.. moze 1 warstwa glaze to za malo?

snieg i monotonna kolorystyka to nie tragedia ;) mi tak poza tym figurka sie podoba jako model do gry..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Alucard

Post by Alucard »

Szary wrote:Slawol, ty juz nie spamuj tyle odgrzewajac swoj temat jak kebaba na rynku.
Siadaj, maluj i przyloz sie, bo ambicji i umiejetnosci ci nie brakuje przyjacielu ;)
Wlasnie Slawol przykladaj sie bo cala armia ma szanse wygladac bardzo fajnie pod warunkiem, ze reszta modeli bedzie widoczna w 100% - czyli nie zasypiesz ich sniegiem ehehe :D
Banshee po chwili przemyslenia uwazam za model lepszy od wraithow jednak dalej IMO malowanie na baardzo srednim poziomie.
Musze leciec pozniej jeszcze cos napisze.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

RE: Re: RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by Nameless »

czy ty nie rozumiesz, ze to malowanie MA BYC NA SREDNIM POZIOMIE? ze klient zaplacil za SREDNI POZIOM?
Slawol ci laske odbil, czy cos w tym stylu? udzielasz sie praktycznie tylko w jego temacie, i czepiasz sie duperel nieistotnych. masz do niego problem, pojedz do gorzowa i daj mu po pysku. chcesz pogadac o specyfice zamowien - zaloz temat osobny.
Image
Alucard

Re: RE: Re: RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by Alucard »

Nameless wrote:czy ty nie rozumiesz, ze to malowanie MA BYC NA SREDNIM POZIOMIE? ze klient zaplacil za SREDNI POZIOM?
Slawol ci laske odbil, czy cos w tym stylu? udzielasz sie praktycznie tylko w jego temacie, i czepiasz sie duperel nieistotnych. masz do niego problem, pojedz do gorzowa i daj mu po pysku. chcesz pogadac o specyfice zamowien - zaloz temat osobny.
Nie odbił mi laski :)
Do Gorzowa mam za daleko - a ludzi nie bije, bo biciem niczego nie osiągniesz. Czy tylko w jego temacie się udzielam - pomyslmy... generalnie tak ale jak sam widzisz mam dziwne problemy z postami. Czesto jak cos chce napisac - czy to tu czy gdzies indziej to posty nie dochodza. Stary to nie moja wina.
Po drugie to forum nie jest dla mnie jakas wykladnia...
Mam swoje zdanie i jak CI sie nie podoba to zamlicz.
Jednym sie to podoba, innym tamto.
Podobal mi się koles na dyku u Demona wiec napisal co o nim sadze - gdyz sam demony zbieram. Co mam pisac w kazdym temacie w twoim tez ???
Tak wiec peaca.

A do MODA jezeli ktorys z moich postow narusza reg to prosze o wykasowanie ich :)
Nameless - i bez cisnien "PEACE"

EDIT:
jeszcze nie narusza :wink:
:zombie:
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

RE: Re: RE: Re: RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by Nameless »

czy ty dalej nie rozumiesz o co chodzi w tej dyskusji i moim poscie? nie o twoje zdanie bynajmniej.
czepiasz sie uporczywie Slawola za brak detali od paru stron, nie zwracajac uwagi na to, co ci odpowiada on, i co zauwazyla cala reszta dyskutantow - to figurki malowane na konkretny, zamowiony poziom jakosciowy. wszyscy - lacznie ze Slawolem - wiedza, ze potrafi lepiej.
Nikomu na tym forum (lacznie ze mna) nie przeszkadza odmienne zdanie na jakis temat. Przypuszczam jednak, ze sporej czesci (w tym mnie) przeszkadza pisanie nic nie wnoszacych postow.
w skrocie rozmowa Alucarda ze Slawolem wyglada tak
- pomalowalem oddzial na poziom 2
- ale tam nie ma detali
- bo ich tam nie ma byc, na tym polega poz. 2
- ale potrafisz lepiej i z detalami
- dostalem pieniadze tylko za poz. 2
- ale poziom figurki jest sredni
- taki z definicji jest poz. 2
- ale...

dlugo tak potrafisz? wolalbym tego nie sprawdzac...
Image
Post Reply