Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Model bardzo fajny - dobra twarz, niezła czerwień.
Może sam kiedyś spróbuje się metalikami pobawić bardziej.
Jednak zawsze jak patrze na te figurki od GW np. tą, to się zastanawiam - ja jeb...ie jak ten koleś by wyglądał jak by go wyjęto z tej zbori.
Przecież to jakiś kwazimodo by był, o dziwacznych proporcjach ciała i wielgachnej głowie
Jego tułów ma dwie głowy wysokości, a cały model z 5 .
Ludek wygląda fajowo. Metaliki bardzo ładnie się bronią, a faktycznie nie należą do najłatwiejszych w malowaniu.
mr_Denial wrote:
Jednak zawsze jak patrze na te figurki od GW np. tą, to się zastanawiam - ja jeb...ie jak ten koleś by wyglądał jak by go wyjęto z tej zbori.
Przecież to jakiś kwazimodo by był, o dziwacznych proporcjach ciała i wielgachnej głowie
No nikt chyba nie wymaga, żeby pod tymi zbrojami byli normalni ludzie. W końcu to są goście dosyć ostro hodowani.
A ktoś kiedyś wymyślił, że wyglądaliby mniej więcej tak: Click to see full-sized image
Fajny termo!
Bez bajerów a robi wrażenie.
Czekam na tą piątkę. Ogółem, jak oceniasz te e modele? Sam się zastanawiałem nad malowaniem tych puszek ale ostatecznie wybrałem mniejsze zło w postaci Kasztelana
Ano przyznam że te termity mają bardzo pogubione proporcje i w sumie było to pierwsze co mi się rzuciło w oczy jak poskładałem model. Mimo to ja patrzę na to z przymrużeniem oka bo to marinsi i to modele do grania a na stole prezentują się fajnie.
Marta wrote:Ludek wygląda fajowo. Metaliki bardzo ładnie się bronią, a faktycznie nie należą do najłatwiejszych w malowaniu.
mr_Denial wrote:
No nikt chyba nie wymaga, żeby pod tymi zbrojami byli normalni ludzie. W końcu to są goście dosyć ostro hodowani.
A ktoś kiedyś wymyślił, że wyglądaliby mniej więcej tak: Click to see full-sized image
pzdr
m
Cuś ten link nie działa a z chęcią bym zobaczył
Gildor wrote:Fajny termo!
Bez bajerów a robi wrażenie.
Czekam na tą piątkę. Ogółem, jak oceniasz te e modele? Sam się zastanawiałem nad malowaniem tych puszek ale ostatecznie wybrałem mniejsze zło w postaci Kasztelana
Co do modeli to mam mieszane uczucia. Bo same kity maja mega wiele części dodatków i bajerów co jest na wielki plus ale w sumie nie pasują mi niektóre nogi czasami ciężko dopasować części bo jakieś bonusy w postaci pieczęci albo wisiorków zawadzają. Do tego uważam że GW idzie w dziwnym kierunku bo te modele mają aż za wiele detali gdzie wszystko jest nadziubdziane i potem model wygląda jak choinka z masą babek łańcuchów i innych bajerów. tak czy siak można na tych modelach się trochę bawić i uważam że 5 w NMM będzie sporym wyzwaniem a po nich muszę jeszcze zebrać się do pomalowania Kaldora Draigo hehe.
Nie wiem Redav co się dzieje się z tym linkiem, bo ja go widzę zarówno w moim poście jak i w Twoim.
Spróbuj może bezpośredniego linka: https://www.platoonbritannica.com/index. ... embedded=1
Może tak zobaczysz.
Zresztą tutaj jest link do stronki tego zioma: https://www.philipsibbering.com, ponoć sporo fajnych rzeczy tam można znaleźć, ale nie mam pojęcia jak to się odnosi do fluffa i takich tam.
no fajnie fajnie, pociagniete az do czerni, ale brakuje mi pociagniecia do białego z drugiej strony, nie ma przez to duzego kontrastu. Poprawiłbym tez krawedziowanie, bo biała dobrze nie pokryła i narazie krawedziowanie jest szare. Nad jego prawym okiem widac dobrze biały
Nie miałem za wiele czasu ale jutro postaram się go dokończyć i zacząć następnego. Czuję że długo będę ich malował ale puki co jestem zadowolony i nie mogę doczekać się końcowego efektu. Po skończeniu całości zbroi dodam jeszcze trochę bieli aby wyostrzyć kontrast w niektórych miejscach bo momentami mi tego brakuje.
Miejscami masz nierowna gladkosc ... czasem jest plynniej a czasem mniej plynnie - to troche "razi" w oczy (moze to sie zmieni w efekcie finalnym ale obecnei tak to wyglada).