[PL] Malunki REDAVA

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mr_Denial

Re: [PL] Malunki REDAVA

Post by mr_Denial »

Model bardzo fajny - dobra twarz, niezła czerwień.
Może sam kiedyś spróbuje się metalikami pobawić bardziej.

Jednak zawsze jak patrze na te figurki od GW np. tą, to się zastanawiam - ja jeb...ie jak ten koleś by wyglądał jak by go wyjęto z tej zbori.
Przecież to jakiś kwazimodo by był, o dziwacznych proporcjach ciała i wielgachnej głowie :bonk:
Jego tułów ma dwie głowy wysokości, a cały model z 5 :shock: .

Dawaj teraz te w NMM :)
Marta

Post by Marta »

Ludek wygląda fajowo. Metaliki bardzo ładnie się bronią, a faktycznie nie należą do najłatwiejszych w malowaniu.

mr_Denial wrote: Jednak zawsze jak patrze na te figurki od GW np. tą, to się zastanawiam - ja jeb...ie jak ten koleś by wyglądał jak by go wyjęto z tej zbori.
Przecież to jakiś kwazimodo by był, o dziwacznych proporcjach ciała i wielgachnej głowie :bonk:
No nikt chyba nie wymaga, żeby pod tymi zbrojami byli normalni ludzie. W końcu to są goście dosyć ostro hodowani.
A ktoś kiedyś wymyślił, że wyglądaliby mniej więcej tak:
ImageClick to see full-sized image

pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Gildor

Post by Gildor »

Fajny termo!
Bez bajerów a robi wrażenie.
Czekam na tą piątkę. Ogółem, jak oceniasz te e modele? Sam się zastanawiałem nad malowaniem tych puszek ale ostatecznie wybrałem mniejsze zło w postaci Kasztelana :)
Image
REDAV

Post by REDAV »

Ano przyznam że te termity mają bardzo pogubione proporcje i w sumie było to pierwsze co mi się rzuciło w oczy jak poskładałem model. Mimo to ja patrzę na to z przymrużeniem oka bo to marinsi i to modele do grania a na stole prezentują się fajnie.
Marta wrote:Ludek wygląda fajowo. Metaliki bardzo ładnie się bronią, a faktycznie nie należą do najłatwiejszych w malowaniu.

mr_Denial wrote: Jednak zawsze jak patrze na te figurki od GW np. tą, to się zastanawiam - ja jeb...ie jak ten koleś by wyglądał jak by go wyjęto z tej zbori.
No nikt chyba nie wymaga, żeby pod tymi zbrojami byli normalni ludzie. W końcu to są goście dosyć ostro hodowani.
A ktoś kiedyś wymyślił, że wyglądaliby mniej więcej tak:

pzdr
m
Cuś ten link nie działa a z chęcią bym zobaczył :P
Gildor wrote:Fajny termo!
Bez bajerów a robi wrażenie.
Czekam na tą piątkę. Ogółem, jak oceniasz te e modele? Sam się zastanawiałem nad malowaniem tych puszek ale ostatecznie wybrałem mniejsze zło w postaci Kasztelana :)
Co do modeli to mam mieszane uczucia. Bo same kity maja mega wiele części dodatków i bajerów co jest na wielki plus ale w sumie nie pasują mi niektóre nogi czasami ciężko dopasować części bo jakieś bonusy w postaci pieczęci albo wisiorków zawadzają. Do tego uważam że GW idzie w dziwnym kierunku bo te modele mają aż za wiele detali gdzie wszystko jest nadziubdziane i potem model wygląda jak choinka z masą babek łańcuchów i innych bajerów. tak czy siak można na tych modelach się trochę bawić i uważam że 5 w NMM będzie sporym wyzwaniem a po nich muszę jeszcze zebrać się do pomalowania Kaldora Draigo hehe.

-RED
Image
Marta

Post by Marta »

Nie wiem Redav co się dzieje się z tym linkiem, bo ja go widzę zarówno w moim poście jak i w Twoim.
Spróbuj może bezpośredniego linka:
https://www.platoonbritannica.com/index. ... embedded=1
Może tak zobaczysz.
Zresztą tutaj jest link do stronki tego zioma: https://www.philipsibbering.com, ponoć sporo fajnych rzeczy tam można znaleźć, ale nie mam pojęcia jak to się odnosi do fluffa i takich tam.

pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
REDAV

Post by REDAV »

Miałem dzisiaj chwilkę czasu aby zrobić test NMM'u na głowę GK. Poniżej macie efekty.
I jak daje radę czy coś jeszcze poprawiać ??

Jutro siadam do tych paladynów tak więc mam nadzieję że u dwóch albo trzech zrobię zbroje.

-RED
Image
Rentall

Post by Rentall »

no fajnie fajnie, pociagniete az do czerni, ale brakuje mi pociagniecia do białego z drugiej strony, nie ma przez to duzego kontrastu. Poprawiłbym tez krawedziowanie, bo biała dobrze nie pokryła i narazie krawedziowanie jest szare. Nad jego prawym okiem widac dobrze biały
REDAV

Post by REDAV »

Posiedziałem dzisiaj trochę nad jednym paladynem. I oto efekty prac:

Nie miałem za wiele czasu ale jutro postaram się go dokończyć i zacząć następnego. Czuję że długo będę ich malował ale puki co jestem zadowolony i nie mogę doczekać się końcowego efektu. Po skończeniu całości zbroi dodam jeszcze trochę bieli aby wyostrzyć kontrast w niektórych miejscach bo momentami mi tego brakuje.

Jak wam się to widzi ??

-RED
Image
Isseu

Post by Isseu »

I tak się nie znam, ale dorzucę swoje 3 grosze ;)
Wydaję mi się, że lepiej, by wyglądał, gdyby NMM był pociągnięty do czystej bieli ;)

To tyle :D Oczywiście jestem bardzo na TAK i czekam na więcej ;)
dead

Post by dead »

Miejscami masz nierowna gladkosc ;) ... czasem jest plynniej a czasem mniej plynnie - to troche "razi" w oczy :) (moze to sie zmieni w efekcie finalnym ale obecnei tak to wyglada).
Post Reply