[PL] Maru dne smarowanie

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
arctica
Too fast for the rest of us

Re: [PL] Maru dne smarowanie

Post by arctica »

This is really cool, i like the way the hair looks like it is picking up the light. I think my only comment on the mini are the eyes don't look finished, perhaps the face needs a bit of a tidy or a brighter feel?
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

heh wystarczy inne tło i nierobienie fotki po nocy :)
poza tym namierzyłem co jest nie tak z Photobuketem .. jak zapodawałem mu fotki bez kompresji to mi robił swoja kompresję na 85% i pogarszał jakość fotki ale nie zmieniał rozmiaru pliku ... (jakaś głupota ... ) ale jak dostał już "skompresowana" przezemnie to przestał kombinować i łyknął jak mu zapodałem

@arctica end yes you are right eyes on previous photo looks bad ... cos photo is bad :wink: - the idea ist that she got blue eyes (i mey present clouse up of face if need :)
ImageClick to see full-sized image
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
REDAV

Post by REDAV »

No kolejna babeczka hehe.
Bardzo podoba mi się podstawka i widać że trochę z detalami powalczyłeś co jest bardzo na plus. Praca pomalowana w twoim stylu chociaż miejscami jest naprawdę gładko i to tez jest na plus. Podobają mi się też włosy bo rzeczywiście widać na nich światło i daje to fajne wrażenie.
Nie przemawia do mnie giwera która niby powinna być metalowa a wygląda bardziej jak by była wykuta z kamienia i nie wiem czy to wina twojej techniki malowania czy rozłożenia rozjaśnień (a wiem że wcześniej bardzo fajnie udawało ci się uchwycić NMM'owe elementy). Zgadzam się też z Arcticą co do twarzy bo wygląda dziwnie. Jak dla mnie oczy są za bardzo podkrążone i dałeś chyba za mocny cień pod brodą bo broda wygląda tak jak by była spiczasta a kości policzkowe są za mocno uwydatnione. Nie wiem czy to wina samej rzeźby bo akurat modeli do Infinity mało widziałem live i żadnego nie malowałem więc nie wiem jak to z nimi jest.
Podsumowując model bardzo fajny tak więc trzymaj tak dalej :).
Image
loler

Post by loler »

mi się bardzo podoba, jest czytelna, staranna, światło dobrze rozłożone i wszystko razem gra.
co mi się mniej podoba to wspomniana przez REDAVa broń, jakoś dziwnie wygląda i złoto. To białe krawędziowanie na nim jest moim zdaniem za grube szczególnie to widać na prawej nodze, pod kolanem. To samo na rękach, jakoś za dużo tego białego krawędziowania jak na mój gust.
Image
Wojto

Post by Wojto »

Ja to powiedziałeś , kolejne "żelastwo" do kolekcji :D

Figurka zacna .Podoba mi się dobór kolorów i ich nasycenie .Ma też fajny klimat z tym wielkim gunem i różowym czymś na włosach :D Nic nowego więcej nie powiem .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

ten gnat należy do najmniej lubianych przezemnie broni w całym Infinity ....
od strony "tylnej" jeszcze ujdzie natomiast od frontu ... ech .... młot pneumatyczny ...
poza tym to ma być nie z metalu a z 'substytutów" czyli tworzywa sztuczne a przedmioty tzw plastikowe jak niektóre produkowane teraz modele broni dają taki właśnie mydlany efekt jak na nie światło pada .... tyle że lepiej by chyba wyglądała jak bym NMM po prostu zrobił a nie bawił się zgodność z opisem ... (co mnie zaskoczyło to to że na forum infinity właśnie karabin sie podobał - tyle że tam ludzie czytali opis broni i oczekiwali "plastikowej zabawki" )

tak w infinity większość zaawansowanych pukawek to broń wykonana z polimerów poza zabawkami Ariadny i archaicznymi modelami broni Haqq ... wiec jak ktoś chce być wierny z opisem to powinien w 80% robić broń nie z metalu a z substytutu
- widziałem kilku malarzy którzy to świetnie zrobili .. tyle że na innych modelach broni

tak z tego wybrnął Angel Giraldes - malarz "studyjny dla infinity"
https://4.bp.blogspot.com/_wdkIFdzbrpY/S ... tled-1.jpg

zgodnie z nowa polityka CB teraz maluje zgodne z opisami a starsze modele przemalował można popatrzeć na jego blogu jak wybrnął z tematu "substytuty"
https://studiogiraldez.blogspot.com/sear ... hakkislam)
w zasadzie znikły z jego bloga stare malowania (lol poprawił Tarika - a on akurat biega z starym metalowym karabinem)
i różowym czymś na włosach
ech .... jak by to powiedzieć ta fryzura już kiedyś gdzieś wystąpiła :roll: i dlatego zrobiłem "blondi" :wink:
https://www.freewebs.com/moonkingdom-sai ... 20moon.jpg

@loler to pod kolanem to połysk na krawędzi może trochę przesadziłem ale w skali 1:1 to ten model kurduplasty jest ... poza tym wychodziło mi że właśnie tam ma być ostry blik światła ...

co do gęby .... ech skoro już wiece na czym się inspirował RZEŻBIARZ - tak gęba jest trójkątna jak w Animie :wink:

(oj korciło mnie pomalowane tego modelu zgodne z "oryginałem" Hehehehe :P )
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

odblask na ustach coś nie taki efekt robi. wygląda przynajmniej dziwnie :think:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

hym ... w RW jest ok .. ale na fotce to wygląda rzeczywiście jak by mi biała farba wyszła przed dom poszaleć ...

teraz chyba popracuję nad modelem do Warzona :)
Image
Gildor

Post by Gildor »

Nawet jakby fotkę Twojego figsa wkleił jakiś Staszek to i tak każdy wyczułby lipę,że to Twoje, Maru.
Masz tak zarypiście rozpoznawalny styl,że bania mała.
Najs dżob, jestem mega ciekaw jak to wygląda wygląda w realu :wink:
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

qurcze ,... ja cały czas nie wiem co robię takiego rozpoznawalnego .... (pewnie nie wiem bo to robię i jest to dla mnie normalne" )
Najs dżob, jestem mega ciekaw jak to wygląda wygląda w realu
w zasadzie tak samo tylko karabin wygląda lepiej i na fotkach biały mi się prześwetlił .... i za bardzo go widać - np usta albo ten "krawężnik" pod kolanem w rzeczywistości jest ok poza tym model ma 19 mm od stóp d czubka "pompona" na głowie

jak będzie kolejny (jeśli będzie) CoC mini Exchange to może wezmę udział i może sie załapiesz :wink:
Image
Post Reply