co ja zrobilem...
teraz milion lat bede jeszcze przy tym dlubal i drugi milion malowal. Termosa zrobilem wyjmowalnego wiec moze przynajmniej on bedzie w miare szybko pomalowany.
Click to see full-sized image
[PL] warsztat olkkkkka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat olkkkkka
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
łoł, Olek.
Pocisk się szykuje
Pocisk się szykuje
i tu się zacząłem zastanawiać czy to ja widzę to inaczej czy ty Sławol masz inaczej ustawiony monitor niż ja... u mnie kolorki są widoczne i choć ciemne, to wcale nie takie pozbawione nasycenia...Slawol wrote:Hełm mi wygląda trochę jak B&W, taki desaturated bardziej, niż malowany na konkretny kolor
@Olekkkkk - zapowiada się nieźle, ale ten gwardzista plastikowy strasznie sztywno i nienaturalnie leży. psuje efekt scenki. rozumiem, że to jedynie wstępny WIP żeby określić położenie modeli. będziesz go przerzeźbiał?
No może w nocy jak to pisałem, to źle widziałem Faktycznie, są tam kolory, ale mniej nasycone, niż reszta pancerza, to i się nie przyglądałem chyba zbyt uważnie
A uwagi do scenki Olka podobnie, jak Mahoń.
A uwagi do scenki Olka podobnie, jak Mahoń.
co was z tymi dioramami napadło - jakieś konkursy świąteczne czy też postanowienie nowo roczne w stylu "skończę to w rok" ??
mi sie wydaje, ze on jeszcze zyje i sie czolga do broni, ktora mu wypadla. Swiadczyc moze za taka interpretacja chociazby uniesiona glowa i spojrzenie wbite w bron...mahon wrote: @Olekkkkk - zapowiada się nieźle, ale ten gwardzista plastikowy strasznie sztywno i nienaturalnie leży. psuje efekt scenki. rozumiem, że to jedynie wstępny WIP żeby określić położenie modeli. będziesz go przerzeźbiał?
ale moge sie mylic ofc:D
pzrd
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
@Marta
+1 za spostrzegawczość
Teraz jak sie zasugerowałem się Twoją wypowiedzią to zczaiłem jakie to przemyślane jest.
+1 za spostrzegawczość
Teraz jak sie zasugerowałem się Twoją wypowiedzią to zczaiłem jakie to przemyślane jest.
O kurde, a nie obrazisz sie jak ukradne pomysl na pojemnik z istota???
jestem ciekawy jak będzie to malowane wyglądało i mam nadzieję że jednak trochę szybciej niż za milion lat zobaczymy efekt
I bardzo dobrze ciebie tak!co ja zrobilem...
teraz milion lat bede jeszcze przy tym dlubal i drugi milion malowal. Termosa zrobilem wyjmowalnego wiec moze przynajmniej on bedzie w miare szybko pomalowany.
Nie będę sam, ostatnio też mam taki pomysł... tu dodam, tam dodam... fajne by było jak by.....
I Dżizas Krajst... od 2 miesięcy chyba nic nie malowałem tylko dłubie w masach i plasticardzie
Model pomalowałem, a teraz spędzę 5 razy tyle czasy malując ten szajs dookoła
Grunt, że się mnie podoba, to co zmajstrowałem, a widzę, że kolegi też jest całkiem zacne.
No i Winsrotami się maluje ? Jeśli dobrze zgaduje tą tubę
Robimy w takim razie ustawkę na Hussara 2011 w kategorii diorama he he...... może zdążę
Powodzenia z projektem i zapału życzę w ramach grupy wsparcia