Zgadzam się z tym, co powiedział Demon Color - dokładnie tak jest: chaos w oświetleniu. wygląda jak byś albo nie miał pomysłu na to co robisz, albo się pogubił.
lepiej niż było, ale jest w tym bałagan...
[PL] Galeria Gildora
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Następna porcja fotek. Niestety zapomniałem na aparacie zmienić formatu zdjęć stąd są takie potężne. Figurce brakuje highlightów ponieważ wyschła mi biała farbka
Click to see full-sized image
Sugestie/rady mile widziane.
PS Pozwoliłem sobie wkleić logo
Click to see full-sized imageSugestie/rady mile widziane.
PS Pozwoliłem sobie wkleić logo

-
Tomi
Pierwsza sugestia to poprosić Mahonia o lepszą wersję loga Chest of Colors ;P
Co do figurki to nie mam większych zastrzeżeń technicznych i poczekam na rozjaśnienia nim się rozpiszę na temat malowania, ale kolorystyka skrzydeł mi się nie podoba. Dokładniej mówiąc ta niebieska górna część... Te świecące oczy też do mnie nie przemawiają.
Rozpiszę się bardziej jak zobaczę rozjaśnienia... IMO chyba mógłbyś poprawić klejnociki na pasku - bardziej je uwypuklić
Co do figurki to nie mam większych zastrzeżeń technicznych i poczekam na rozjaśnienia nim się rozpiszę na temat malowania, ale kolorystyka skrzydeł mi się nie podoba. Dokładniej mówiąc ta niebieska górna część... Te świecące oczy też do mnie nie przemawiają.
Rozpiszę się bardziej jak zobaczę rozjaśnienia... IMO chyba mógłbyś poprawić klejnociki na pasku - bardziej je uwypuklić
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

Czas na innego ludka. Maluję na dwa fronty xD.
1. skóra na aniele bardzo widowiskowa i udana, ale...
2. oczy zamiast świecić, przyciemniają skórę. wygląda to bardziej na tatuaż albo malowanie w barwy wojenne.
3. niestety te kolorowe papuzie skrzydła w ogóle - moim zdaniem - nie pasują
4. na marynarzu plecak i płaszcz - nieźle, ale...
5. z przodu nuda, ciemnica i niewiele się dzieje
6. ręka z pistoletem chyba mu się zmęczyła...
7. a może on przysypia? taka pochylona postawa i głowa podniesiona, jakby hałas wyrwał go ze snu
2. oczy zamiast świecić, przyciemniają skórę. wygląda to bardziej na tatuaż albo malowanie w barwy wojenne.
3. niestety te kolorowe papuzie skrzydła w ogóle - moim zdaniem - nie pasują
4. na marynarzu plecak i płaszcz - nieźle, ale...
5. z przodu nuda, ciemnica i niewiele się dzieje
6. ręka z pistoletem chyba mu się zmęczyła...
7. a może on przysypia? taka pochylona postawa i głowa podniesiona, jakby hałas wyrwał go ze snu
-
Akasha
Kolorystyka Skrzydlatego nie bardzo mi podchodzi, ale to już chyba kwestia gustu i wizji artystycznej samego malarza, nie bardzo więc mogę się czepić. Tyle tylko, że w pełnej rozciągłości zgodzę się z Mahoniem w kwestii skrzydeł-ta feeria barw nie dodaje mu zbytnio charakteru, sądzę, że lepiej wyglądałyby w klasycznej kolorystyce tego typu postaci. Skóra Skrzydlatego wyszła Ci bardzo ładnie, choć nieco rozjaśniłabym okolice oczu, bo wygląda jak makijaż
Marine całkiem,całkiem, ale twarz/hełm/to coś robiące za głowę nie bardzo mi się widzi. Gratuluję za to ładnego wycieniowania