[PL] Maru dne smarowanie

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
IRKUCK

Re: [PL] Maru dne smarowanie

Post by IRKUCK »

najbardziej podoba mi się ubranie jego, ładna kolorystyka i wszystko tam gdzie w powinno być :) A minusów to w sumie nie zauważam ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Maru wrote:odlewy nigdy nie były mocną stroną HD ... (szkoda tylko że studyjni malarze dostawali żywiczne z detalami a kupić można metalowe, fatalnie pocięte i z żle obliczoną kurczliwością metalu ... a potem wszystko pasuje do siebie "abstrakcyjnie")
no tak... sam się na to naciąłem - oglądając studyjne figurki do HellDorado myślałem że to wszystko jest odlewane w żywicy - bo takie gładkie.
Na żywo nie jest tak słodko - modele są metalowe, raczej niezbyt trwałe, porowate, nie zawsze dobrze pasują do siebie części, no i linie podziału czasem przypadają niefortunnie...

ty wybrnąłeś z tego całkiem godnie - twarzy co prawda nie widać zbyt szczegółowo (może to i dobrze :lol: ) ale za to ubranko wygląda widowiskowo. fajne kolorki, ładny światłocień - myślę że to się ładnie prezentuje i na stole jak i w gablotce...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

nie zawsze dobrze pasują do siebie części, no i linie podziału czasem przypadają niefortunnie...
brzmi jak byś miał w rękach Lostów .... z tym że ja bym nie nazwał tego "niefortunnie" .. użył bym innego słowa .. ale w ramach tego że nie było by ładne pozostanę przy niefortunnie umieszczonym w cudzysłowie :wink:

tu pewna errata albo raczej uściślenie teraz HD przejoł Cupher (czy jakoś tak a może FFG ?? ) i możliwe że coś zmienili w odlewach - Morfeo wróci to złoży raport bo miał sobie coś zanabyć (do immortaliu właśnie ) na Gekonie .. niby stoisko Cyphera i Pulp city są obok siebie ^-^
twarzy co prawda nie widać zbyt szczegółowo (może to i dobrze )
mam bycze fotki jakby co :)
ale jak porównuje zdjęcia greenów , i potem studyjne malowane .. to na moim modelu nie było niektórych detali . albo raczej były w domyśle.
To znaczy że musiałem się domyślić czy to wąsy czy zęby .. gdzie są oczy (jeśli w ogóle ?)

nie zmienia to faktu że system był (i jest) bardzo atrakcyjny dzięki fajnemu projektowi modeli i w sumie łatwym zasadom ( tyle że były po francusku i sami autorzy zasad nie wiedzieli co zrulingowali i co jak działa - standard dla francuzów ..... :banghead: - całe szczęście już sie tym nie zajmują .. )
polecam oblukać modele Lemórów - są komiczne albo Helle Möller, Gilles De Rais, Damné De L'Orgueil (Sarkosi), Nazir ibn Hamid ibn Hajad (2 części tylko)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Loki zaczęta w sobotę skończona i sfotografowana dzisiaj
Hassasin fiday versja 2
troche zmieniłem w stosunku do oryginału ..
tak czy siak - jak wiadomo Hasaasin = działanie będąc nie zauważonym - w zielonym spandexie i czerwonym gorsecie jesteśmy niewykrywalni .. (efekt malowana modeli do Pulp city :P)
(hym teraz fotka wydaje mi się za ciemna .. a 5 minut temu że za jasna ... ?? co jest Foto Bukaket pomajstrował mi coś z plikiem ?? )
ImageClick to see full-sized image
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

bardzo fajna kolorystyka, i ogólnie pasuje do pozostały Twoich prac ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Mike

Post by Mike »

Ładne malowanie w twoim stylu, podobają mi się finalne rozjaśnienia.

Aż mnie naszło na malowanie tych maleństw i jak tylko wyjdzie, zainwestuję w starter PanOceanii
Wojto

Post by Wojto »

Bardzo podoba mi się kolorystyka .Ale jak dla mnie trochę za ostre przejścia na włosach .

Ogółem pokaźną już masz kolekcje :)

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Ogółem pokaźną już masz kolekcje
rozsądne patrząc to moja kolekcja jest gdzieś miedzy pomiędzy "a na kiego ci tyle tego żelastwa" a "To ile na to wydałeś ?? ... ODBILO CI !!!!!??? "
:lol:

co do włosów .. bolączką części modeli do infinity są "makarony" - włosy zrobione w taki sposób .. jeszcze nie wyczaiłem jak to pomalować fajne ... (ma ktoć jakieś spotkana z makaronami i wie jak to pomalować ??)
Image
REDAV

Post by REDAV »

Model bardzo fajnie pomalowany no i konsekwentnie w twoim stylu hehe. Jedyne co mi nie pasuje to tył tej czerwonej kamizelki bo w kilku miejscach wydaje się trochę płaski.

Przyznam że sam powoli przymierzam się do Infinity tak więc zobaczymy jak się będzie malowało te maleństwa. Puki co jest kilka armii które mi się podobają chociaż zobaczymy. Najbardziej bawi mnie perspektywa armii w kiltach hehehe.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

trochę czasu minęło
nie pojechałem na "szarego szczura" ale ludka zrobiłem :)
kolejny model do infinity
malowałem trochę inaczej :
wpierw pomalowałem światła i cienie przy pomocy koloru kremowego i czarnego więc miałem model w skali B/W a potem nałożyłem kolory malując w sumie kolorową wodą - upierdliwe .. ale z efektu w sumie jestem zadowolony :) - acha nie działa na karabiny typu takiego jaki ma ta laska .... jak zrobienie prawidłowo światła i cienia w B/W wychodzi tak "pokolorowanie" tego by było tak samo "kolorową wodą" wydaje mi się skomplikowane za bardzo ... co widać ....
nawet trochę postarałem się przy podstawce :roll:
chym .. coś dziwnie kolory obcina Photo bucked .... jak wpadnę na pomysł jak zapodać fotki by kolory nie znikały to poprawie
Image
Post Reply