[PL] Spotkania malarskie w Wawie

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Spotkania malarskie w Wawie

Post by Maru »

tam jest bardzo fajnie ale ma to jedna wadę - to jest dom kultury a zajęcia w nim nie są za darmo i jak przychodzi sie tam często to jest git i cena nie boli
i pomyślę o tym jak zrobi sie cieplej czy nie zrobić dla chętnych "warsztatów", wejściówka na warsztaty to tyle ile sobie dom kultury życzy za wstęp (za miesiąc) i wtedy jest możliwość być tam 4x w tygodniu - środa - sobota i prowadzić cały cykl zajęć w ramach których można wtedy korzystać z farb które są na miejscu z materiałów które sa na miejscu + Areaograf który jest na miejscu i tak cały miech w ramach opłaty

inna miejscówka to Wargamer na Tarchominie - poza dojazdem super :P (ostatnio na Tarchomin jechałem tylko godzinę .. a jestem niby w "Centrum") no dobra Zahor ma blisko :P

kolejna to Wargamer na Wilczej - w zasadzie blisko .. um teges ..

no 13 Dywizja - jak jest czynna

myślałem też o Paradox Caffe .. ale nie dość że "nowe" jej miejsce jest w słabo dostępnym miejscu to jest tam ciemno ... (jakbym chciał robić spotkanie w piwnicy to sam do własnej mogę zaprosić .. tylko muszę ja zlokalizować ... )

jest jeszcze jedno miejsce ale to na "małą" grupę - ale to trzeba pogadać z Przemasem
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

UWAGA / Примечание /ACHTUNG / טאָן

kolejne spotkanie malarsko lepiarskie :
miejscówka
WARGAMER
Ul. Mehoffera 26 pawilon 10
(chyba ten adres) - Tarchomin
czas od 10 do 14 ~15

data :
22.01.2011

co jest "na lokacji"
no na pewno sklep Wargamera ale i lampka Skoczka (występującego tu pod kryptonimem "Zahor" ;) )

Camelson:
Dojechąć tam można tak: metro Marymont i w autobus w strone tarchomina 508 i jeszcze jakiś
Dodatkowo z nowego swiata jedzie 503 tez pod samego wargamera.
z Ochoty jedzie 186.
i Tak o
Zachor:
Dokładnie to obok kompleksu pawilonów w którym jest HQ Wargamera stają autobusy : 126 ,133 , 144 , 509, 510 ,186 , 211 , 516 wysiadamy na przystanku Mehoffera.
Last edited by Maru on 19 Jan 2011, o 14:25, edited 4 times in total.
Image
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Mi bardziej pasuje 29, ale jak uradzicie,
że chcecie w tą sobotę, to postaram się tak zorganizować, aby dotrzeć :).
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

ja moge w tą sobote na luzie :)

Dojechąć tam można tak: metro Marymont i w autobus w strone tarchomina 508 i jeszcze jakiś :P
Dodatkowo z nowego swiata jedzie 503 tez pod samego wargamera.
z Ochoty jedzie 186.
i Tak o :)
Zahor

Post by Zahor »

Dokładnie to obok kompleksu pawilonów w którym jest HQ Wargamera stają autobusy : 126 ,133 , 144 , 509, 510 ,186 , 211 , 516 wysiadamy na przystanku Mehoffera. Dodam że obok sklepu znajduje się Kebab, Chińczyk i sklep spożywczy wobec czego z zaopatrzeniem nie będzie problemów.

Postaram się żeby na naszym spotkaniu pojawili sie młodsi malarze którzy chcą się czegoś nauczyć :-), jedynie zdecydujmy jaki będzie termin ja optuję za 22.01.11
przemo

Post by przemo »

to mówicie że przyjeżdżacie na mój rewir? :) 8)

fajnie. Tylko trochę mało miejsca może być.

Tym razem będę bankowo. Już mnie Camelson nakręcił na malowanie, więc nie pozostaje nic innego jak łapać za pędzel :D

A, no i wolę przyszłą sobotę.
Sadziu

Post by Sadziu »

Hmm 22 mogę spróbować załatwić sobie wolne ale wątpię póki co optuję za 29.01. choć i to niepewne tak czy siak postaram sie
Zahor

Post by Zahor »

Rozmawiałem z kilkoma osobami z młodych malarzy na naszego otocznia i 22.01 bardziej ludziom pasuje. Wobec czego spotkajmy się 22.01.2011. Ale nie widzę też problemu żeby spotkać się też drugi raz 29.01. Miejscówka nie ucieknie :D.

Przemo, Wargamer zmienił lokal i teraz problemu z tłokiem nie będzie bo sam sklep ma ponad 60 m2, a magazyn i biuro znajduje się w drugiej podziemnej części sklepu.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

ok na poprzedniej stronie jest up date
więc przeczytać co by nie było zdziwionych że ktoś nie wiedział
Image
Camelson
Jarek Wędrowniczek