Maru, dziękuję za staranie ale ja różnicę widzę głównie w tle i tym ,że nietoperki są jaśniejsze
[PL] Siedziba Flameona ;)
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Siedziba Flameona ;)
Pancerz chyba przemaluję bo sam inaczej go widzę, ale jakość twarzy zrzucę na rzeźbę, jest moim zdaniem kiepska i nieciekawa
Maru, dziękuję za staranie ale ja różnicę widzę głównie w tle i tym ,że nietoperki są jaśniejsze
soft box sobie z chęcią zmontuję ale to niestety dopiero po wakacjach gdy jak się poszczęści przeniosę się na stałe do Krakowa 
ty se kup monitor .. albo ten skalibruj 
Kurcze z NMM'em to poszalałeś na tym wampirze. Model bardzo fajny i udany. Kolor skóry trochę komiksowy i wyolbrzymiony ale jakoś się to komponuje. Jedyne co nie wyszło to zbroja bo jak już ci wspominano trochę płaska jest. Reszta modelu bardzo mi się podoba i składa się to na bardzo ładnie pomalowany model. Oby więcej takich prac.
Co do modelu, to wszystkie netoperki w efekcie końcowym wyszły fajnie
Model cieszy oko jak diabli
Przeszkadza mi tylko ta poświata od wycinania modelu i wklejania na sztuczne tło.
Może spróbujesz wydrukować sobie takie tło na kartce? Nie musiałbyś niczego wycinać
no i model by nie wisiał w powietrzu jak teraz, bo model rzucałby naturalny cień.
Model cieszy oko jak diabli
Przeszkadza mi tylko ta poświata od wycinania modelu i wklejania na sztuczne tło.
Może spróbujesz wydrukować sobie takie tło na kartce? Nie musiałbyś niczego wycinać
@Flameon & Maru - no, ja jednak różnice widzę między tymi zdjęciami... 
@Ańa - Poświata nie jest dziełem Flameona, tylko Maru próbując odtworzyć rzeczywisty wygląd modelu z nie do końca udanych fotek wkleił go na sztuczne tło.
Gdyby miał szykować "oficjalną" fotkę, pewnie by się bardziej wyświeżył, a tu miał do dyspozycji tylko małe, zaprezentowane przez Flameona fotki.
@Ańa - Poświata nie jest dziełem Flameona, tylko Maru próbując odtworzyć rzeczywisty wygląd modelu z nie do końca udanych fotek wkleił go na sztuczne tło.
Gdyby miał szykować "oficjalną" fotkę, pewnie by się bardziej wyświeżył, a tu miał do dyspozycji tylko małe, zaprezentowane przez Flameona fotki.
Zapewniam ,że staram się robić zdjęcia najlepiej jak potrafię 
Mi chodziło o to, że łatwiej niektóre rzeczy skorygować/uzyskać pracując z oryginałem zdjęcia, a nie z przeskalowaną i skompresowaną wersją...
no np łatwiej wyciąć ... bo 1 piksel to nie jest połowa miecza czy koralika ... i można normalne zapuścić algorytm z filtrów 
No to jest fakt niezaprzeczalny, pomalowałem od nowa zbroję, postaram się o lepsze fotki, wrzucę i może będzie się bardziej podobać, jeśli będzie ktoś reflektował poprawienie ich jakości to chętnie udostępnię oryginalne zdjęcie 
Myślę ,że różnice w postrzeganiu zdjęć przeze mnie i resztę świata leżą tu iż mam laptopa a jak wiadomo pod każdym pochyleniem kolory wyglądają inaczej, dlatego teraz gdy robiłem zdjęcia starałem się dopasować jasnością do tego zdjęcia poprawionego przez Maru ( po przechyleniu monitora okazuje się ,że jednak różnica jest spora między moim zdjęciem a tym poprawionym
)
Tak ,ze poprawiłem zbroję itp, kilku bubli się nie ustrzegłem ale już nie chce mi się poprawiać po raz kolejny tego modelu, mam nadzieje ,że te zdjęcia są lepsze, no i gdyby ktoś chciał mnie wesprzeć rozjaśnieniem graficznym albo czymś tego typu to chętnie udostępnię zdjęcia w oryginalnym rozmiarze
Click to see full-sized image
Gdyby komuś jednakże się spodobał to poproszę słitaśną ocenkę na cmonie
https://coolminiornot.com/248042
Tak ,ze poprawiłem zbroję itp, kilku bubli się nie ustrzegłem ale już nie chce mi się poprawiać po raz kolejny tego modelu, mam nadzieje ,że te zdjęcia są lepsze, no i gdyby ktoś chciał mnie wesprzeć rozjaśnieniem graficznym albo czymś tego typu to chętnie udostępnię zdjęcia w oryginalnym rozmiarze
Click to see full-sized imageGdyby komuś jednakże się spodobał to poproszę słitaśną ocenkę na cmonie
https://coolminiornot.com/248042
Last edited by Flameon on 15 Apr 2010, o 21:53, edited 1 time in total.