Nie powiem nic nowego.
Pojechałeś z kontrastem w cieniach, daj jeszcze mocne światła i będzie git.
Możesz też popracować w midtonach trochę jeśli masz czas i chęć.
Jeśli nie jest to zlecenie, to zostaw ten model jeśli ci się nie podoba,
bo malowanie rzeczy z przymusu do niczego nie prowadzi.
Tak czy inaczej jest znacznie lepiej i zmierzasz w dobrą stronę!
[PL] Warsztat m.ike'a
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Mike
Re: [PL] Warsztat m.ike'a
No niby nie na zlecenie, ale sakwa robi się pusta i coś by wypadało opylić
, więc trochę "przymusu" jednak jest.
Światła robiłem, https://img511.imageshack.us/img511/9603/img2451aj.jpg tu nie widac lepiej?
Światła robiłem, https://img511.imageshack.us/img511/9603/img2451aj.jpg tu nie widac lepiej?
no!
różnica jest ogromna w porównaniu z tym co pokazałes na tym modelu na początku. Posłuchałeś się rad odnośnie kontrastu i od razu duuuużo lepiej! Oby tak dalej
różnica jest ogromna w porównaniu z tym co pokazałes na tym modelu na początku. Posłuchałeś się rad odnośnie kontrastu i od razu duuuużo lepiej! Oby tak dalej
-
Mike
Pozytywne skutki pokazywania wipów tutaj, zawsze na dobrą drogę naprowadzicie ;p
Co do poprawienia na modelu zostało? Buty mi się nie podobają i portki..
edyta:
o, grubas znalazł nabywcę, więc w ebay nie muszę się bawić. Do tego mam go wysłać razem z figurkami które dopiero dostanę, więc na poprawki będzie trochę czasu i mogę wreszcie od niego odpocząć.
Co do poprawienia na modelu zostało? Buty mi się nie podobają i portki..
edyta:
o, grubas znalazł nabywcę, więc w ebay nie muszę się bawić. Do tego mam go wysłać razem z figurkami które dopiero dostanę, więc na poprawki będzie trochę czasu i mogę wreszcie od niego odpocząć.
Me like it!
Dobra rdza
Dobra rdza
Metaliki i skóra na plus, minusy to spodnie ogra i ubranko gwardzisty 
ciekawy jestem fotek dreda
ciekawy jestem fotek dreda
-
Mike
Po malowaniu ogra mój światopogląd figurkowy został odwrócony o 180* i wszędzie widzę za mało kontrastu. Więc na razie walczę z pancerzem dreada (ktory był niby gotowy i tylko rysek wymagał).
Do tego przyszedł mi pędzelek 00 od W&N, którym bardzo wygodnie maluje się rysy. Mam tylko taki problem że czarne zadrapania wyglądają na niebieskim pancerzu strasznie sztucznie, więc muszę kombinować z brązami.
Do tego przyszedł mi pędzelek 00 od W&N, którym bardzo wygodnie maluje się rysy. Mam tylko taki problem że czarne zadrapania wyglądają na niebieskim pancerzu strasznie sztucznie, więc muszę kombinować z brązami.
będą fotki oczywiście?
a co do kontrastu, to jak się już nauczysz przeginać (cienie = czarny, światła = biały), to pewnie zaczniesz wracać do łagodniejszych rozwiązań. ale wtedy to już nie będzie kwestia braku umiejętności, tylko świadomego szukania tego co wygląda twoim zdaniem najlepiej (a nie tego, co ci akurat wyszło...)
a co do kontrastu, to jak się już nauczysz przeginać (cienie = czarny, światła = biały), to pewnie zaczniesz wracać do łagodniejszych rozwiązań. ale wtedy to już nie będzie kwestia braku umiejętności, tylko świadomego szukania tego co wygląda twoim zdaniem najlepiej (a nie tego, co ci akurat wyszło...)
-
Mike
Kolejny problem, męczyłem to pędzlem i obawiam się ze efekt gorszy niż po 15 minutowym psikaniu tego aerografem...
Przynajmniej w dobrą stronę idę i da radę cos dobrego z tego wykrzesać?
Click to see full-sized image
Przynajmniej w dobrą stronę idę i da radę cos dobrego z tego wykrzesać?
Click to see full-sized imageRe: [PL] Warsztat m.ike'a
idziesz w dobrą stronę.
powiedz sobie, że robisz to w ramach ćwiczenia - a te nie idą na marne. więc warto poświęcić te trochę czasu.
najlepiej wygląda to na naramienniku (ładnie rozłożone światło), a potem na pięści.
powiedz sobie, że robisz to w ramach ćwiczenia - a te nie idą na marne. więc warto poświęcić te trochę czasu.
najlepiej wygląda to na naramienniku (ładnie rozłożone światło), a potem na pięści.