Za to beczki są super pomalowane!
[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
Kurcze mi to pomidorów zupełnie nie przypomina (a raczej iż kiedyś to pomidorem być miało
). Może ulep z GS`u jakiś fragment pomidora z zielonymi listkami u góry?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Podstawka jest OK, ale rzeczywiście potrzebujesz flaków pomidorów na ścianie, może kilka na ziemi taki całych,
bo obecnie to niestety nie wygląda jak pomidory. Dodał bym jeszcze większy bryzg, bo jak pomidor wpada na taką ścianę,
to się rozbryzguje najpierw we wszystkich kierunkach, a dopiero potem ścieka to co zostało.
Nie wiem jak wielka jest skala tej podstawki, ale jak chcesz cisnąć temat, to pomidory mają jeszcze takie małe pesteczki z żółtawą otoczką.
Jako materiał referencyjny polecam wpisać w googlaczkę "walka na pomidory", będziesz miała masę zdjęć z Hiszpanii
Co do kolejnych studiów ;| ..... zastanów się proszę nad tym jeszcze
Moja kobieta miała taki pomysł, ale to opowieść dłuższa...
bo obecnie to niestety nie wygląda jak pomidory. Dodał bym jeszcze większy bryzg, bo jak pomidor wpada na taką ścianę,
to się rozbryzguje najpierw we wszystkich kierunkach, a dopiero potem ścieka to co zostało.
Nie wiem jak wielka jest skala tej podstawki, ale jak chcesz cisnąć temat, to pomidory mają jeszcze takie małe pesteczki z żółtawą otoczką.
Jako materiał referencyjny polecam wpisać w googlaczkę "walka na pomidory", będziesz miała masę zdjęć z Hiszpanii
Co do kolejnych studiów ;| ..... zastanów się proszę nad tym jeszcze
Moja kobieta miała taki pomysł, ale to opowieść dłuższa...
mi tam problem na fotce wygląda na ziarno/szum albo kompresję. ale sama Nubijka fajna.
A ten ludek w koszuli nocnej to co to?
podstawka fajna - ściany może mniej mi się podobają, ale beczki i świstki fajne. a to czerwone to chyba nie pomidory ani krew? bo wygląda jak farba albo stopione świece...
A ten ludek w koszuli nocnej to co to?
podstawka fajna - ściany może mniej mi się podobają, ale beczki i świstki fajne. a to czerwone to chyba nie pomidory ani krew? bo wygląda jak farba albo stopione świece...
@ Mahon: ta nubijka to niestety, oprocz jakiejs dziwnej zamoty z kompresja, jakies dziwne reakcje skorne ma;] Chyba ma uczulenie na pedzle z wlosia, bo faktycznie jakos tak nie jest idelnie rowno na tej skorze, nie do konca wiem czemu. A ten pan w pizamie to w rzeczywistosci dwoch panow na kupie o wspolnym mianie: Agitator Cadwalonu (czy jakos tak).
Z tymi pomidorami to faktycznie jakos tak szalu nie ma (chociaz pesteczki juz tam staralam sie namalowac);/ Nie wiem czy moge jesze powiekszyc te rozbryzgi, zeby nie wyjsc poza skale. Sprobuje zrolbic fotke i podstawki i figsa, zeby mozna bylo latwiej porownac wielkosci;]
@ mr_Denial: thc za te pomidorowe wojny, calkiem o nich zapomnialam;]. Zaraz oblookam temat.
edit:
agitator na beczce, jeszcze bez raczki.
Jak go bede wklejac na stale, bedzie troche bardziej przechylony, jakby wlasnie z niej spadal.
Click to see full-sized image
Pzdr
m.
Z tymi pomidorami to faktycznie jakos tak szalu nie ma (chociaz pesteczki juz tam staralam sie namalowac);/ Nie wiem czy moge jesze powiekszyc te rozbryzgi, zeby nie wyjsc poza skale. Sprobuje zrolbic fotke i podstawki i figsa, zeby mozna bylo latwiej porownac wielkosci;]
@ mr_Denial: thc za te pomidorowe wojny, calkiem o nich zapomnialam;]. Zaraz oblookam temat.
edit:
agitator na beczce, jeszcze bez raczki.
Jak go bede wklejac na stale, bedzie troche bardziej przechylony, jakby wlasnie z niej spadal.
Click to see full-sized imagePzdr
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Bardzo mi sie podoba! Super scenka, ciekawa koncepcja
To co moglbym polecic to zrobienie jej jeszcze bardziej czytelnej
to ze to sa plamy po pomidorach to naprawde trudno odgadnac. Moze przydalby sie gdzies rozgneiciony pomidor przylepiony do sciany albo lezacy na ziemi?
nie do konca wiadomo kto i dlaczego rzuca pomidorami w tego pana. Moznaby bylo zobic z niego ulicznego aktorzyne. Tylko wtedy lepiej jakby stal na scenie a nie na beczce a w reku mial np katke z recytowanym tekstem zamiast broni.
I jeszcze nie pasuje mi minka tego gostka. Przeciez wywraca sie, ledwo lapie rownowage a minke ma cfffaniaka. Moznaby bylo dorzezbic mu rozwata gebe i sprobowac brwiami nadac zdziwienie:
Takie dodatki mysle ze udoskonalilyby scenke
A jeszcze zeby bylo wiadomo ze on cos gra jako aktor albo recytuje to moznaby bylo na scianie za nim dac jakis plakat-reklame jego wystepow.
Nie wiem czy w ta strone chcialas w ogole pojsc ale ja bym osobiscie tak to staral sie rozwinac.
O! a moze jakby sie na nim rozbil jakis pomidor jeszcze? A moze na twarzy? To by bylo dopiero
milej pracy nad tym ludkiem
To co moglbym polecic to zrobienie jej jeszcze bardziej czytelnej
to ze to sa plamy po pomidorach to naprawde trudno odgadnac. Moze przydalby sie gdzies rozgneiciony pomidor przylepiony do sciany albo lezacy na ziemi?
nie do konca wiadomo kto i dlaczego rzuca pomidorami w tego pana. Moznaby bylo zobic z niego ulicznego aktorzyne. Tylko wtedy lepiej jakby stal na scenie a nie na beczce a w reku mial np katke z recytowanym tekstem zamiast broni.
I jeszcze nie pasuje mi minka tego gostka. Przeciez wywraca sie, ledwo lapie rownowage a minke ma cfffaniaka. Moznaby bylo dorzezbic mu rozwata gebe i sprobowac brwiami nadac zdziwienie:
Click to see full-sized imageTakie dodatki mysle ze udoskonalilyby scenke
A jeszcze zeby bylo wiadomo ze on cos gra jako aktor albo recytuje to moznaby bylo na scianie za nim dac jakis plakat-reklame jego wystepow.
Nie wiem czy w ta strone chcialas w ogole pojsc ale ja bym osobiscie tak to staral sie rozwinac.
O! a moze jakby sie na nim rozbil jakis pomidor jeszcze? A moze na twarzy? To by bylo dopiero
milej pracy nad tym ludkiem
@ Przemo: do rzezbienia to ja mam dwie lewe rece, wiec za duzo przy tej figsie nie nakombinuje w tym temacie, ale postaram sie jakos ogarnac temat tych klajdorow na scianie.
A tutaj skonczony familiar.
Standardowo, szalu nie ma, ale +1 w temacie figsow odlozonych na polke.
Na przyszlosc musze jakos zapanowac nad nieproporcjonalnymi podstawkami, to napewno:D
pzdr.
m
A tutaj skonczony familiar.
Standardowo, szalu nie ma, ale +1 w temacie figsow odlozonych na polke.
Click to see full-sized imageNa przyszlosc musze jakos zapanowac nad nieproporcjonalnymi podstawkami, to napewno:D
pzdr.
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
w sumie metaliki ciekawe tylko przydały by się gładsze przejście
tak poza tym to kości i ubranko ładne, i oczywiście sama podstawka ładna
praca na plus 
I tak bardzo dużo wyciesnęłaś z tej malutkiej figureczki.
Udana sceneria, bardzo ładna i schludna czerwień. Jedyne co mnie gryzie to to,że figurka na zdjęciu sprawia lekki wrażenie jakby lewitowała.
Udana sceneria, bardzo ładna i schludna czerwień. Jedyne co mnie gryzie to to,że figurka na zdjęciu sprawia lekki wrażenie jakby lewitowała.

no i tu na tym familiarze to mi się podstawka dość podoba. może to ten kolor?
a pomidory, fakt - ciężko się domyślić. Może kolor mało pomidorowy, a może przydałoby się dorzeźbić jak ktoś powiedział - takie ochłapy pomidorowe...
a pomidory, fakt - ciężko się domyślić. Może kolor mało pomidorowy, a może przydałoby się dorzeźbić jak ktoś powiedział - takie ochłapy pomidorowe...
Widac w ogole na tych fotach pajeczyny w rogu? Czy calkiem zginely?
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes