[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Gildor

Post by Gildor »

Figurka bardzo ładna! Niebieska zbroja wyszła Ci świetnie, tak samo jak nmm. Średnio mi pasują orle skrzydła (kolorystyka) bo technicznie są fajne. Podstawka również ciekawa. Z ką wziąłeś kolumnę? Bo czegoś takiego z tym że odrobinę mniejszego. Takiego żeby się na 25mm podstawce zmieściło, a wracając jeszcze do Twojego figsa to jak już wspominałem bardzo mi się podoba :D
Image
dead

Post by dead »

https://allegro.pl/item448088306_zniszcz ... go000.html
https://allegro.pl/item450801478_kolumny ... go000.html

te kolumienki mialem i sie nadadza na 25x25 gdyz ich srednica to okolo 20mm
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Efektowne kolorowe malowanie ;) ogoleni praca ciekawa tylko na trzecim zdjeciu jedna rzecz mi sie nie podoba, rozjasnienie jest zbyt ostre, ale to tylko moje spojrzenie :P
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Ten niebieski pancerz do mnie nie trafia - zbyt agresywnie niebieski. Ale cala reszta modelu mi sie bardzo podoba.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !

Post by Slawol »

No i ladnie wyszlo, dead! Pegaz bardzo mi sie podoba, podstawke tez dobra skomponowales, ale jednak jezdziec jest dalej troche "lodowy"... troche za jaskrawy oglonie mowiac :) Ale praca ladna!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
dead

Post by dead »

Oto najnowszy HElficki twor...

ImageClick to see full-sized image

proste kilkugodzinne malowanie -> glownie cwiczenie kontrastow na nmm -> to jeszcze nei to ale juz blizej jak dalej ...

a tu pro zdjecia mojej malej reedycji kratkowych brytfancow

jak tylko przyjda do mnie ultrasy zaczne malowac cos co nie jest fantasy ;)

pozdro -> wracam do pracy gdyz jestem strasznie zapracowany :(
Marek

Post by Marek »

Obie figurki bardzo eleganckie, na pierwszy rzut oka wrecz swietne. Jesli takie cos zajmuje Ci tylko kilka godzin, to chyba trzeba by oglosic jakis konkurs w "speed painting" bo coraz wiecej osob zglasza takie nieprzecietne talenty :)

Udal Ci sie ten patent z mocowaniem pegaza w locie, zamiast tej kretynskiej kolumienki, ktora mnie zawsze odrzucala od modeli "latajacych". Swietny pomysl! :clap:
Gildor

Post by Gildor »

Zgodzę się z wypowiedzią Marka, z tym że bardziej podoba mi się pegaz :D Niebieska zbroja wyszła świetnie, tak samo jak podstawka.
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Tak jest, mnie też się podoba upozowanie pegaza :) Moim zdaniem wyszło Ci dynamicznie i niebanalnie.

Kontrasty mocne, warstwy cholernie się odcinają od siebie, ale kurcze pociągnięcia wyszły Ci płynnie i umiejscowione idealnie. Dzięki temu praca prezentuje się dużo lepiej niż wiele innych pomalowanych w takim czasie. Wprawiłeś się i to widać. Ciekawe co wymyślisz na GD :D
-- Ańa

Image
dead

Post by dead »

Jest to moja najnowsza praca -> jeszcze jest pare elmentow ktore poprawie przed wysylka ale generalnie prezentuje sie tak (mowa o pazurach i takich tam drobiazgach ktorych wieczorem nie bylem w stanie zauwazyc - musze tez uplynnic i polepszyc szarfe na toporze):

Jest to praca w duzym % stworzona na ostatnim GD i wykonczona w domu. Po poprawkach i lepszych zdjeciach mam nadzieje ze bedzie bardziej zjadliwa jak teraz.

pozdro
Post Reply