[PL] Warsztat Namelessa

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Gildor

Re: [PL] Warsztat Namelessa

Post by Gildor »

Ale na tej barykadzie to nie wygląda zbytnio marmurowo, o ile mogę coś zasugerować to osobiście te białe krachy robiłbym nieco bardziej delikatnie :wink:
Image
Wojto

Post by Wojto »

Zgadzam się z Gildorem.Jak byś o robił bardziej rozwidnianą farbą i cieńsze .Ogółem cała figurka wygląda bardzo fajnie na tej podstawce.

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

powrot do figurki malowanej prawie rok temu. chce ja tylko skonczyc i wspomoc dobry cel (konkurs dobroczynny Little Angels na forum WAMP).

ImageClick to see full-sized image
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

za szybki dla was jestem :)

ImageClick to see full-sized image

w planach jeszcze troche washowania podstawki dla kolorkow i jakas roslinnosc dla ozywienia podstawki
wlosy wyszly zbyt podobnie do srebrnego NMM. mysle o laserunku ciemnoniebieskim, zeby zrobic z niego bruneta ;)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

odpisałem ci w części angielskiej - twarz i broda wyglądają jak BARDZO ZŁY ODLEW... brak szczegółów, wszystko jakieś takie zalane czernią :( nie wiem czy jesteś w stanie to wyciągnąć washami...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

jarhead potrafil ta twarz troche lepiej zrobic https://i387.photobucket.com/albums/oo31 ... erlord.jpg
ale washe nie byly planowane, tylko glaze, i nie dla poprawy czytelnosci a zmiany koloru wlosow.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

niestety nawet ta wersja potwierdza, że ta rzeźba to nie jest jakoś przyjazna malarzowi :(
trochę lepiej, ale ciągle widać, że żeby to wyglądało dobrze, to trzeba by to solidnie "wypracować"

a o tych zmianach koloru to wiem, tylko myślę jak można by uratować tę twarz i brodę...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

nie jest, nie jest... lubi felix szczegoliki "ciasne" rzezbic bo potrafi, ale w przeciwienstwie do meiera robi to w sposob utrudniajacy malowanie. moze nie w przeciwienstwie, ale jeszcze bardziej niz meier ;)
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

A mi ten model się nawet podoba, mam na myśli rzeźbę. Nie miałem okazji malować tego jeszcze, ale kto wie...

A Twoje malowanie też udane. Faktycznie, z tego, co widzę, twarz jest męczarnią i musisz sobie z nią jakoś poradzić. Trochę psuje zabawę przy reszcie modelu... A ta jest udana. Najbardziej mi się podoba ten zielony płaszcz. NMM może trochę blady (brakuje mi tam więcej średnich tonów blisko żółtego, ale to szczegół...).

Za to podstawka się efektownie zapowiada, już jest bardzo ładna!

Czekam na finisz :)

P.S.
W ogóle modele z AoW są drobne i małe... Malowałem do ChD tego Lorda Chaosu właśnie, tego krasnala... Strasznie filigranowy model, teraz mam tę czarodziejkę z DE z "psim ryjem" - porażka... Bardzo drobne niektóre detale.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

rzezba jest super, tylko "nielatwa" do malowania :)
podstawka jest w calosci od SMM, ja ja tylko maluje. no, troche roslinnosci tam planuje dodac.
Image
Post Reply