[PL] Malunki C'tana

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Kuzyn

Re: [PL] Malunki C'tana

Post by Kuzyn »

Podpisuję siępod tym co napisał Sławol i Gildor. Metaliki zdecydowanie na największy plus, kilkam lubię to :D z jakiego sklepu jest ta trawka? Bo nie mogę znaleźc polskiego z tymi kępkami a już jedne mam i teraz chciałbym sobie kupic możliwie jak najwięcej innych :bonk:

Peace!
Wojteq

Post by Wojteq »

A nie jest to trawka z Armypaintera?
Dostępna np. na https://www.bard.pl
Kero

Post by Kero »

z czego jest wykonana ta duża podstawka? zawsze zastanawiałem się z czego są one wykonane
Ctan

Post by Ctan »

Gildor wrote:Bardzo ładna pracka :)
Podoba mi się nasycenie kolorów i ogółem całokształt.
Moim skromnym zdaniem mógłbyś się bardziej przyłożyć do ten kolumienki. Jest ona dość spora i dobrze widoczna więc może warto walnąć tam jakąś lekką, zieloną płukankę gdzie nie gdzie? Metaliki klasa :clap:
Fakt, gdzieś mi umknęła ta kolumienka, duża podstawka była robiona na szybkości co zresztą widać po np. kolumience ;D
Slawol wrote:
Ctan wrote:kolejny szczuras, spodobały mi się szczurasy jako poligon doświadczalny do metalików. Nawet jestem zadowolony z rezultatu, ale czegośtam jeszcze mi brakuje.
Krwi na ostrzu :) Reszta jest. Można by jedynie te płyty pancerza wycieniować (środkową część rozjaśnić), zamiast malować na ciemno i tylko podkreślać otarciami.
Poza tym podoba mi się całość, ale ogon mi się za bardzo zlewa ze skórą. O kolumnie już się Gildor wypowiedział.
To prawda, ogon się zlał, ale już nie było czasu na poprawki. Następny szczur będzie miał mniej wtopiony ogon... A krew, krew zaraz będzie i to w dużych ilościach! :)
Wojteq wrote:A nie jest to trawka z Armypaintera?
Dostępna np. na https://www.bard.pl
Tak, to trawka army paintera, jestem za leniwy, żeby sobie taką samemu zrobić tak jak kiedyśtam...

Kero wrote:z czego jest wykonana ta duża podstawka? zawsze zastanawiałem się z czego są one wykonane
Drewniany klocek.

A teraz.......... krew z dedykacją dla Sławola.... ahhahahahaa
(a tutaj jak go malowałem) fotki trochę do d.... ale już nie miałem siły walczyć z aparatem.

ImageClick to see full-sized image
Image Image
kacpero

Post by kacpero »

fajny, schludny ten potworek..
mocno w stylu GW ale oczywiscie w tym pozytywnym sensie ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Struna

Post by Struna »

bardzo fajny potworek... mroczny i o to chodzi u tyrków :D

Poproszę przepis na krew :wink:
Pozdrawiam
Ctan

Post by Ctan »

Image Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ctan wrote:A teraz.......... krew z dedykacją dla Sławola.... ahhahahahaa
Dzięki, dzięki! :trampolin:

Krew super, faktycznie!

Sam model oceniłbym dokładnie tak samo, jak Kacpero. Myślę jedynie, że przydałyby się zwyczajnie jaśniejsze fotki i to tyle :)

A i myślę też, że skoro oczy pulsują na zielono, to można by się pokusić o delikatny OSL wokół nich.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Ctan

Post by Ctan »

w sumie nie pomyślałem o OSL... następnym razem przy Carnifexie zrobię, kiedy tylko znajdę czas, żeby go wyciąć z ramek ;)

a teraz... królowa lodu ciąg dalszy, znalazłem trochę czasu żeby ją dalej malować. Podstawka będzie zupełnie inna, ta jest tylko robocza, mam pomysł na małą winietkę z tą babiną. Walka z klasyczną, starą figurką dalej trwa. Jeśli macie jakieś krytyczne uwagi co można poprawić to bardzo chętnie ich wysłucham.
(zapomniałbym dodać, na razie koń a właściwie jego "skóra" jest na tapecie, królową będę malował później.) Nie mam pomysłu jak pomalować lejce i paski na koniu, chodzi mi po głowie jakiś oliwkowy, czarny albo brąz... ale nie do końca jeszcze się zdecydowałem...

Image Image
przemo

Post by przemo »

fajnie, wygląda ciekawie, pasuje do mroźnego klimatu. W sumie nie wiadomo co to ma być dokładnie ta skóra - takie popękania zmrożenia, magia :)

Trochę przypomina mi się Demon Color - on tak lubił dzielić sobie malowane powierzchnie. Ale to było daaaaawno. Szkoda że zniknął z tej sceny :cry:
Post Reply