[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Maru »

na razie to WIP i niema się do czego przykasztanić ... acha pamiętaj że trzeba nałożyć kilka laserunków by białe kropeczki od zenitala znikły
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

ja jeszcze bym trochę z szaty wydobył większą głębię..zapowiada się interesująco :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
kacpero

Post by kacpero »

fajne kolory ale jeszcze duzo pracy Cie czeka ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Marta

Post by Marta »

W ramach rozgrzewki przed dalsza walka z Agitatorem, podlubalam troche przy starych, prawie skonczoncyh figsach.
Nubijce dodalam jakies krzaki, zeby nie bylo tak pusto na podstawce i definitywnie odlozylam na polke.
Nie chce mi sie zasmiecac watku fotami ciagle tych samych firgurek (szczegolnie ze same foty sa mocno srednie;/), wiec jak ktos jest ciekawy:
Nubian

Chce tez dzis skonczyc podstawke pod malego z kosa, zeby i jego miec z glowy.

pzdr
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

musiałem sie cofnąć do strony 13 by z czaić o co chodzi :P
już wiem co jest nie tak - model jest "pylisty" Dry brush ?? czy też podkład zrobił cos bardzo nie fajnego ??
Image
Marta

Post by Marta »

W sumie nie wiem co sie stalo, bo na zywo tak zle nie wyglada. Sprobuje pozniej jeszcze zrobic fotki innym szklem, moze cos pomoze.
Malowalam ja na czarnym podkladzie GW bez bialego zenitala, wiec jedyne co moglo ja opylic to ewentualnie za gruba warstwa farby... no i fakt, ze rekonstruowalam jej polowe twarzy po wycieczce do Poznania.
Generalnie jestem zadowolona, ze moge odlozyc ja na polke i traktowac jako nauke na przyszlosc:D
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

to moze nie być wina szkiełka .. a kompresji obrazka - kilka razy mi se to zrobiło zwłaszcza jeśli paleta kolorów była ograniczona - kompresja jpg sobie nie radziła i robiła mi kasze
bo np na ostatniej fotce włócznia jest gładka i oleista ana 1 to wygląda jak piaskowana
proponuje spróbować niższą przysłonę nie 10
i tak wycelować by tylko ostrść była na modelu a nie na tle - wtedy może Jpg lepiej sie skompresuje i nie zrobi kaszy (obczaj moją fotkę "Sailor Moon" na brązowym tle - jak a tam wyszła kaszana bo kolory nie chciały sie skompresować w takiej konfiguracji , a potem cyknęłem na niebieskimi bam wszystko wyszło nawet za mocno .. )
Image
Marta

Post by Marta »

No mozliwe, ze to kompresja, sprobuje jutro jeszcze raz cyknac fotki, moze na jakims innym tle. Jak mi sie cos uda poprawic, to podmienie, a jak nie to dam sobie siana z ta pannica. Kosztowala mnie juz wystarczajaco duzo zdrowia:D

m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Marta

Post by Marta »

podstawka do agitatora:
ImageClick to see full-sized image

to czerwone na scianie to maja byc pomidory rozplasniete. Na ziemi leza jakies ulotki.

A tutaj ostateczna wersja wilczycy, jak ktos ma ochote popatrzec:
https://coolminiornot.com/262423

pzdr.
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Wojto

Post by Wojto »

IMO przydałyby się większe plamy po pomidorach .Ulotki to bardzo fajny pomysł .Kamienie i beczki też mają bardzo dobre malowanie .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Post Reply