no to co sie dzieje na mieczach to klasa
ale zbroja i nietopki to nadal jeszcze nie to (nadal brak głębokich cieni i ostrych rozjaśnień )
[PL] Siedziba Flameona ;)
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Siedziba Flameona ;)
No tak jak pisałem na mitrilu... dotalne dno. Widać ,że sie cofasz. Ogółem pierwsze błędy rzucające się w oczy to:
farba za grubo
przejścia widoczne z komsosu
wszechobecne obdrapania
Figurka do zmycia... wstydziłbym się nim grać.
Oczywiście to z przemęczenia bo z treningu wróciłem.
Gratuluję udanej pracy, jest na prawdę dobra.
Wszystko wyszło miodnie. Malujesz regularnie, każda praca pokazuje pazur co mi się bardzo podoba i do tego dążę.

farba za grubo
przejścia widoczne z komsosu
wszechobecne obdrapania
Figurka do zmycia... wstydziłbym się nim grać.
Oczywiście to z przemęczenia bo z treningu wróciłem.
Gratuluję udanej pracy, jest na prawdę dobra.
Wszystko wyszło miodnie. Malujesz regularnie, każda praca pokazuje pazur co mi się bardzo podoba i do tego dążę.

Piękne miecze! Wygląda na to, że wystarczy pomalować ostrza w parę biało-czarnych plam i już mamy enemem, tak? 
Krew też jest OK, choć sam nie przepadam za bardzo za cieniowaniem jej w taki artystyczny sposób
Ale tutaj pasuje stylem do całości modelu, więc się nie czepiam.
Dobra, czerwona zbroja jest OK, ale na klacie brakuje krawędzi i cieni. Porównaj to z tym ostrym kołnierzem za jego głową. Tam przy cieniach masz aż czarno, tutaj - tylko ciemno... Proponowałbym wlać tam czarną krechę, wygładzić i będzie lepiej, a końce lekko pociągnąć jaśniejszym odcieniem. I powinno wystarczyć.
Nietoperze teraz jakoś mi się zaczęły podobać. Nie są kolorowe, tylko ciemne, takie właśnie futrzaste, wyglądają jak zwierzaki, a nie plastikowe dodatki i to jest OK dla mnie.
A skórę zrobiłbym bardziej pod szarość, niż niebieski, ale tutaj to Twoja wizja.
Aha, teraz tak sobie patrzę i myślę, że rękawice zrobiłbym chyba czarne (a sznurek/bransoletkę wtedy brązową), a nie brązowe, a jeśli brązowe - to ciemniejsze...
No to nawaliłeś zielska na podstawkę, nie ma co...
Świetna praca!
Krew też jest OK, choć sam nie przepadam za bardzo za cieniowaniem jej w taki artystyczny sposób
Dobra, czerwona zbroja jest OK, ale na klacie brakuje krawędzi i cieni. Porównaj to z tym ostrym kołnierzem za jego głową. Tam przy cieniach masz aż czarno, tutaj - tylko ciemno... Proponowałbym wlać tam czarną krechę, wygładzić i będzie lepiej, a końce lekko pociągnąć jaśniejszym odcieniem. I powinno wystarczyć.
Nietoperze teraz jakoś mi się zaczęły podobać. Nie są kolorowe, tylko ciemne, takie właśnie futrzaste, wyglądają jak zwierzaki, a nie plastikowe dodatki i to jest OK dla mnie.
A skórę zrobiłbym bardziej pod szarość, niż niebieski, ale tutaj to Twoja wizja.
Aha, teraz tak sobie patrzę i myślę, że rękawice zrobiłbym chyba czarne (a sznurek/bransoletkę wtedy brązową), a nie brązowe, a jeśli brązowe - to ciemniejsze...
No to nawaliłeś zielska na podstawkę, nie ma co...
Świetna praca!
Zbroja jest Scieniowana aż do czerni, nie wiem już jak zrobić zdjęcie żeby się tam nie błyszczałoSlawol wrote:Piękne miecze! Wygląda na to, że wystarczy pomalować ostrza w parę biało-czarnych plam i już mamy enemem, tak?
Krew też jest OK, choć sam nie przepadam za bardzo za cieniowaniem jej w taki artystyczny sposóbAle tutaj pasuje stylem do całości modelu, więc się nie czepiam.
A jak się nie uda to nie wiem, chyba będę musiał zacząć malowanie od początku
A ja naprawde nie wiem czemu nie chcesz obkrawedziowac zbroi??To prosty patent a potrafi mocno wzmocnic kontrast!W zaglebieniach dodalbym granatowego z czarnym bo wbrew pozorom ta mieszanka poprzez zlamanie kolorystyczne potrafi wiecej glebi nadac niz sama czern 
Też myślę, że porządne obkrawędziowanie dodałoby efektu błyszczącej lakierowanej zbroi. Mniej plastikowej niż obecna..
Spoko, obkrawędziuję zbroję, a póki co zdołałem zrobić lepsze zdjęcia <duma> i od razu wrzucę, zobaczycie jego plecki 
Nmm z tylnej strony mieczy zamierzam wymalować od nowa bo mi się eksperyment nie udał a ta czerwona zbroja na plecach jest jeszcze w ogóle nie zrobiona, ale jakby nie było roboty przy malowaniu wampira pozostało już nie wiele
Click to see full-sized image
Nmm z tylnej strony mieczy zamierzam wymalować od nowa bo mi się eksperyment nie udał a ta czerwona zbroja na plecach jest jeszcze w ogóle nie zrobiona, ale jakby nie było roboty przy malowaniu wampira pozostało już nie wiele
Click to see full-sized imageRe: [PL] Siedziba Flameona ;)
jakiego rodzaju byl to eksperyment ? 
Fotki lepsze chyba nie są a to czerwone z tyłu ja bym nawet lepiej wyhighlightował 

To masz chyba monitor gorszy nawet od mojego skoro nie widzisz różnicy w zdjęciachGildor wrote:Fotki lepsze chyba nie są a to czerwone z tyłu ja bym nawet lepiej wyhighlightował
No ciężko by było gorzej ścieniować element który jest pokryty jedynie kolorem podstawowym