[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Gildor

Post by Gildor »

Ja również czekam na fotki Twojego maryna, tym czasem maluję swojego. Część rzeczy udało mi się poprawić, nie które domalować.
ImageClick to see full-sized image
Opinie jak zwykle mile widziane, dzięki za poprzednie.
Image
kacpero

Post by kacpero »

to co chyba najbardziej razi w tej figurce to brak plynnosci przejsc i starannosci.. troche mnie to dziwi bo na harlekinie ladnie sobie w tej kwestii poradziles wiec dlaczego w przypadku tego marynarza nie? model wyglada jakbys malujac go bardzo sie spieszyl..
proponuje najpierw wygladzic przejscia, poglebic nieco cienie na pancerzu i wyciagnac krawedzie jasniejszym odceniem..
w temacie OSL na plasma pistolu nic Ci nie doradze bo nigdy sie tego efektu nie malowalem, mysle jednak ze nieoczyszczona linia podzialu formy nie ujdzie uwadze potencjalnego odbiorcy ;)
plaszcz wyglada momentami niezle, cos jednak nie zagralo jezeli chodzi o cieniowanie, ktore zbrudzilo Tobie caly efekt.. proponuje jeszcze jedno podejscie do poglebienia cieni na tym elemencie..
NMM jak dla mnie ok.. tylko na plasma pistolu efekt troche rozjezdza sie jakosciowo..
na tym etapie pozostalo jednak troche pracy nad figurka.. mysle ze jednak warto poswiecic troche czasu.. ladnie rozlozyles swiatlo na pancerzu i jezeli dopracujesz elementy odstajace jakosciowo to wyjdzie z tego dobra figura ;)
BTW dlaczego plecaczek jest szary a nie niebieski? czy to NMM?
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Gildor

Post by Gildor »

To miał Być nmm. Widocznie za mały kontrast;p Muszę go poprawić skoro wygląda jak szary. Dzieki.
PS. Szkoda że nie pogadaliśmy na gd... :(
Image
kacpero

Post by kacpero »

chyba wiele nie straciles ;) po zarwanej nocce przed GD bylem troche nieprzytomny :P mam nadzieje ze bedzie jeszcze okazaja pogadac na jakiejs imprezce malarskiej
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Kotlet_Schabowy

Post by Kotlet_Schabowy »

Napewno wypadało by usunąć te odstajace kawałki metalu na plecaku.
Niebieskie i złote elementy to chyba najmocniejsze punkty tej pracy.
Jeżeli zaś chodzi o dodatkowe źródło światła w postaci tego pistoletu to polecałbym wychodzić od dużo jaśniejszego koloru. Chyba lepiej iść z tą zielenią w kierunku białego niż żółtego, ewentualnie coś pomiedzy.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

zgadam się ze Schaboszczakiem :D w obu kwestiach.

Za to styl masz niepowtarzalny :roll:
Podoba mi się pancerz i wiem co mogło by go ulepszyć bez wielkich teorii nadających się jedynie na przyszłość.
To estetyczne cienie (czysto pociągnięta linia) w takich zakamarkach jak między podeszwą a ... :D resztą buta i zrobiła bym cień również wokół nitów.
Jak cienie na pracy są estetycznie zrobione, to cała praca robi staranne wrażenie :) zwróć na to uwagę.
-- Ańa

Image
Gildor

Post by Gildor »

Za to styl masz niepowtarzalny Rolling Eyes
W pozytywnym tego słowa znaczeniu czy w negatywie? :lol:
zwróć na to uwagę.
Oki.
Następna praca będzie lepsza xD
Teraz priorytetem jest Haldir. Piszę o nim arta na konkurs. Na razie wygląda o tak.
Dzięki za poprzednie komentarze.
Pozdrawiam.
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Oczywiście że w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)

WIP - Kawał dobrej zapowiedzi :D
-- Ańa

Image
DEMON_COLOR

Post by DEMON_COLOR »

kurcze ładnie ;)

wkońcu jakis poukładany i bardziej dokładny ten NMM ;) wygląda starannie i zapowiada sie dobra praca...czekam na wiecej

D_C
Gildor

Post by Gildor »

Szkoda że mój zapał do kończenia figurek nie jest tak mocny jak ten z którym zaczynam je malować :? Pokażę teraz pierwszą partię zlecenia. Skończoną! :D
Pozdro! Dzięki za komentarze co do Haldira mam nadzieję że go dokończę, chciałbym poznać Wasze danie co do Skorne.
Image
Post Reply