Peace!
[PL] lolerowe mazanki
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Kuzyn
Re: [PL] lolerowe mazanki
dla mnie kręgosłup jest zrobiony na "szybciora" i macki oraz kończyny górne mają za mało żywe kolory, wolałbym żywszą bazę i wtedy mocne cienie i rozjaśnienia ale i tak jest ok. Za to skórzana podomka gniecie i sam chciałbym wiedzieć jak czegoś takiego dokonać bo zarówno Tobie jak i Flameonowi wyszło bezbłędnie, u ciebie jednak widać więcej na fotkach. W każdym bądź razie skończony model cieszy oko
Peace!
Peace!
no fajny najbardzej podoba mi sie gęba i metaliki
rączka trzymająca kozik jest chyba najsłabszym elementem
podstawka nie przeładowana ale mam odczucie że jest to WiP - jak by tam czegoś brakowało ...
rączka trzymająca kozik jest chyba najsłabszym elementem
podstawka nie przeładowana ale mam odczucie że jest to WiP - jak by tam czegoś brakowało ...
nie wiem o co chodzi - zdjęcia sa dobre .... masz chyba słaby monitoraha zdjęcia są średnie bo ja je robiłem a nie Gimiak...
Dzięki.
Kręgosłup też mi się średnio podoba, jak sporo innych elementów... Ale do tego modelu nie chcę już za bardzo wracać, na następnym się bardziej postaram (Prowler do konfrontacji;) )
a podstawka to sam nie wiem. Jakieś pomysły jak można ją uatrakcyjnić? Bo w sumie mógłbym chyba nad nią chwilkę posiedzieć
a co do zdjęcia to wydaje mi się, że momentami jest nieostre...
Kręgosłup też mi się średnio podoba, jak sporo innych elementów... Ale do tego modelu nie chcę już za bardzo wracać, na następnym się bardziej postaram (Prowler do konfrontacji;) )
a podstawka to sam nie wiem. Jakieś pomysły jak można ją uatrakcyjnić? Bo w sumie mógłbym chyba nad nią chwilkę posiedzieć
a co do zdjęcia to wydaje mi się, że momentami jest nieostre...
-
Kuzyn
dla mnie tylko drugie i naprawdę lekko, ale może mi się wydaje...loler wrote: a co do zdjęcia to wydaje mi się, że momentami jest nieostre...
drugie jest lekko "out of focus" ale to sio albo poprawia w programie graficznym
albo przysłona na przyszłość większa i będzie ostrze
albo przysłona na przyszłość większa i będzie ostrze
No widać, że to nie to, co zwykle pokazujesz, loler 
Na pewno podoba mi się płaszcz
Na pewno podoba mi się dobór kolorów.
Myślę, że winę za nieostry efekt końcowy ponosi też sam sposób malowania... Nie ma w tym modelu Twoich charakterystycznych ostrych wykończeń - pewnie, taka też rzeźba, bo i skóra jest obła i gładka, ale mimo to nie podkreśliłeś ostatnimi blikami wypukłości, co w połączeniu z nieostrą fotką daje wrażenie rozmycia. Tak ja to widzę. Najbardziej rzuciło mi się to w oczy przy patrzeniu na twarz i kończynę z tym... No, z tym chwytakiem, czy co to on tam ma
To metalki, a nie wygląda mi na narzędzie z ostrymi krawędziami. Ta kosa w łapie wygląda za to bardzo dobrze (bo malowana wcześniej i pewnie jeszcze z zapałem
).
Ujęcia od tyłu są moim zdaniem ostrzejsze, niż te od przodu, a mimo to na skórze i tym właśnie chwytaku widać takie lekkie rozmycie.
Ale to aż tak bardzo nie drażni
Detale też nie są wyeksponowane malowaniem. Widać, że zmęczyłeś ten model, a nie pomalowałeś 
Za to podstawka mi się podoba, ale już mi się klocki zaczynają przejadać. Nie, to nie uwaga konkretnie do Ciebie, tylko ogólnie mówię
Chyba już mamy znów przesyt kolejnej mody
Sam nie zdążyłem nawet ani jednego klocka zrobić pod model, a jakoś mi się już teraz nie spieszy
Na pewno podoba mi się płaszcz
Myślę, że winę za nieostry efekt końcowy ponosi też sam sposób malowania... Nie ma w tym modelu Twoich charakterystycznych ostrych wykończeń - pewnie, taka też rzeźba, bo i skóra jest obła i gładka, ale mimo to nie podkreśliłeś ostatnimi blikami wypukłości, co w połączeniu z nieostrą fotką daje wrażenie rozmycia. Tak ja to widzę. Najbardziej rzuciło mi się to w oczy przy patrzeniu na twarz i kończynę z tym... No, z tym chwytakiem, czy co to on tam ma
Ujęcia od tyłu są moim zdaniem ostrzejsze, niż te od przodu, a mimo to na skórze i tym właśnie chwytaku widać takie lekkie rozmycie.
Ale to aż tak bardzo nie drażni
Za to podstawka mi się podoba, ale już mi się klocki zaczynają przejadać. Nie, to nie uwaga konkretnie do Ciebie, tylko ogólnie mówię
Sam nie zdążyłem nawet ani jednego klocka zrobić pod model, a jakoś mi się już teraz nie spieszy
na największy plus: płaszczyk i gęba.
na minus: elementy na których widać, wymęczenie malowaniem - macki, kieca/pergaminy/skóry, strzykawka...
tak to jest jak rzeźbiarz zaszaleje z detalami - potem dużo jest ich malowania, aż się człowiek zmęczy i ma dość...
dlatego proste rzeźby mają swój urok
na minus: elementy na których widać, wymęczenie malowaniem - macki, kieca/pergaminy/skóry, strzykawka...
tak to jest jak rzeźbiarz zaszaleje z detalami - potem dużo jest ich malowania, aż się człowiek zmęczy i ma dość...
Super! Bez kitu, ten model jest świetny, wiem że na żywo musi wyglądać epicko!
płaszcz i kolorystyka skóry jest rewelacyjne!
Od jakiegoś czasu Lolerowe mazanki są jednymi z moich ulubionych!
Pozdrówki!
Pozdrówki!
dzięki

Przy tym modelu chciałem zmienić swój styl trochę, pomalować bardziej brudno i realistycznie. Nie wiem czy jest lepiej czy nie ale na pewno inaczej:) Następny model będzie w moim dawnym stylu, nmm i takie tam ale jeszcze następny znów w normalnych metalach i raczej chciałbym realistycznie.Myślę, że winę za nieostry efekt końcowy ponosi też sam sposób malowania... Nie ma w tym modelu Twoich charakterystycznych ostrych wykończeń - pewnie, taka też rzeźba, bo i skóra jest obła i gładka, ale mimo to nie podkreśliłeś ostatnimi blikami wypukłości, co w połączeniu z nieostrą fotką daje wrażenie rozmycia. Tak ja to widzę. Najbardziej rzuciło mi się to w oczy przy patrzeniu na twarz i kończynę z tym... No, z tym chwytakiem, czy co to on tam maTo metalki, a nie wygląda mi na narzędzie z ostrymi krawędziami. Ta kosa w łapie wygląda za to bardzo dobrze (bo malowana wcześniej i pewnie jeszcze z zapałem
).
no detali tu była masa, fakt. Te wszystkie rączki z tyłu już mnie męczyły. A że proste modele są fajne to fakt, i z reguły maluje się je bardzo przyjemnie.tak to jest jak rzeźbiarz zaszaleje z detalami - potem dużo jest ich malowania, aż się człowiek zmęczy i ma dość...
dzięki, to bardzo miłeSuper! Bez kitu, ten model jest świetny, wiem że na żywo musi wyglądać epicko!płaszcz i kolorystyka skóry jest rewelacyjne!
Pozdrówki!
ostatnio ciężko u mnie z czasem ale coś tam maziam. Jako przerwę od malowania space marinów na pewien konkurs zrobiłem sobie freehanda na tarczy jakiegoś choas lorda.
Później (wieczorem lub jutro) wrzucę zdjęcia step by step, może ktoś jest zainteresowany.
Click to see full-sized image
czegoś mi w niej brakuje, ktoś wie czego?
ps. zdjęcie ma dużego zooma, normalnie nie widać tak niedociągnięć
Później (wieczorem lub jutro) wrzucę zdjęcia step by step, może ktoś jest zainteresowany.
Click to see full-sized imageczegoś mi w niej brakuje, ktoś wie czego?
ps. zdjęcie ma dużego zooma, normalnie nie widać tak niedociągnięć