[PL] Galeria JerzyKa

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
IRKUCK

Re: [PL] Galeria JerzyKa

Post by IRKUCK »

No no, termosy extra jako armia bardzo fajnie się prezentują Twoje modele :) ( i wdzę że jednak malowanie 40tki jest u Ciebie na większą skale :D, może też grać zaczniesz:P )
Pan marynarz ciekawy, schludny ale rozjaśnienia mogły by być bardziej gladkie ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

mój aparat już nie jest taki "lepszy" :cry:

a Ania ma lepsze farbki bo ja je kupuję :mrgreen:
czy to znaczy że ona powinna kupić mi aparat? :shock: :WOW:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Flameon

Post by Flameon »

Bardzo fajny, i do tego nie oberwało mu się "solidną dawką światła" jak to zazwyczaj u ma miejsce w fotkach Mahonia :curtain: zmiana techniki robienia zdjęć? ;)
A Ania zdecydowanie powinna kupić Ci nowy aparat, i przy okazji moja dziewczyna ( notabene też Ania ) również mnie powinna kupić nowy aparat, albo najlepiej niech wszystkie kobiety kupią swoim partnerom na mikołajki po aparacie i zapanuję ogólna radość i szczęście :mrgreen: Albo przynajmniej te które mają na imię Ania :mrgreen:
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Flameon wrote:nie oberwało mu się "solidną dawką światła" jak to zazwyczaj u ma miejsce w fotkach Mahonia :curtain: zmiana techniki robienia zdjęć? ;)
hmmm. może po prostu bardziej matowy?
jak robiłem fotki twojego komisarza to też nie zarobił tak bardzo światłem... ale skoro sam miałeś tak dobre fotki to ich potem już nie ruszałem.
-- Mahoń

Image

Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

mój aparat już nie jest taki "lepszy"
co popsułeś ??
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

nic, ostatnio widziałem parę "lepszych" :snooty:
-- Mahoń

Image

Flameon

Post by Flameon »

Ale doświetlasz czymś modele? Czy dalej robisz przy naturalnym świetle?
A ,że bardziej matowy to widać, ale teraz mam metodę na błyszczenie figurek, a mianowicie kupiłem sobie bawełniane rękawiczki dla fotografa, tak ,że od teraz jak się będzie na moich modelach coś błyszczeć to już wyłącznie wina farby a nie "wymacania" modelu ;P
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ja? doświetlam? nie żartuj :mrgreen:
różne są matowe lakiery - np. Krylon nie jest zbyt matowy - bardziej satynowy, GW też nie jest zbyt matowy. ładnie matuje np. Vallejo z aerografu (ręcznie można łatwo przesadzić), fajnie (choć mocno) matuje Model Master / Testors, a legendarnie wściekle matowy jest Touch Me
minus mocnego matowania jest taki, że trochę zżera kontrasty. plus taki że się fajnie fotografuje.
osobiście wolę modele nie lakierowane do zdjęć - chyba że się wyświeciły od tuszu albo różnych mediów. to wtedy bez lakieru świecą się jak ***

ja modele zawsze łapię tylko za podstawki, bo nie każdy lakieruje modele i nie chcę farby naruszyć.
aż tak daleko to się nie posuwam jak ty z kupowaniem rękawiczek. to co robię to amatorszczyzna i nie udaję że jest inaczej.
-- Mahoń

Image

Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

świecą się jak ***
jak 3 gwiazdki ??
chym ... zakładam że chodzi o gwiazdozbór Oriona :)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Flameon

Post by Flameon »

Rękawiczki na allegro można kupić po 1,50zł parę więc też nie poszalałem, ale ponieważ zawsze kilka elementów "wymacam" przypadkowo podczas malowania co skutkuje błyszczeniem a niekiedy i starciem farby to pomyślałem ,że warto z nimi spróbować ;)
No zżerają strasznie kontrast, dlatego ostatnimi czasy verniks poszedł u mnie w odstawkę. A jak robię teraz zdjęcia to czekam na pochmurne niebo i dodatkowo nie odsłaniam moich poszarzałych firanek :lol: efekt jest taki ,że modele prawie w ogóle się nie błyszczą ;)
A tak btw znacie jakąś czarną farbę która jest matowa? Bo z chaos blackiem ciężko jest pomalować model tak żeby potem dobrze wyszedł na zdjęciach.
Last edited by Flameon on 30 Nov 2010, o 23:15, edited 1 time in total.
Post Reply