[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
dead

Post by dead »

To czekamy z niecierpliwoscia ;) i gdzie tu cierpliwosc :D ??
Tomi

Post by Tomi »

dead wrote:To czekamy z niecierpliwoscia ;) i gdzie tu cierpliwosc :D ??
W niecierpliwosci ;)

Rowniez czekam na Ghoule.. Ciekaw jestem, czy pokusisz sie na kolorystyke odchodzaca od standartow, czy moze jak zwykle na Ebaya ;)
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

Sie wzieli i sie uwzieli na mnie, no! Nie naciskajcie tak, bo sie zamkne w sobie i nic Wam nie pokaze :mrgreen:

@Tomi - ani standardy, ani "jak zwykle eBay" - raz, ze to zlecenie wg kryteriow, dwa - dawno nic juz nie malowalem na sprzedaz, wiec nie wiem, skad takie w Tobie przekonanie :D

Mialem szczery zamiar jutro wrzucic fotki, ale nie wypominac mi, jak 5 minut po polnocy ich nie bedzie jeszcze!!! :twisted:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Galharen

Post by Galharen »

Trzeba sie bylo nei chwalic, ze cokolwiek malujesz i mialbys spokoj :wink:
A teraz nie masz wyboru, albo zdjecia albo... :P
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

O masz, nastepny do spolki. Jeszcze mi sie odgraza :shock: ;)

Dobra, juz dobra, obiecuje, ze jutro beda, mam nadzieje, ze zasne dzisiaj spokojnie :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

No to macie :mrgreen: A w kolejce kolejny kloc 25 Grave Guard??w... Ale do fotek to jeszcze daleko ;)

ImageClick to see full-sized image
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

No tak, zapomnialem dopisac paru slow... Z zalozenia mieli byc:

- zimowi,
- odmrozeni,
- krwiozerczy ;)
- sini

Chyba jako tako wyszlo, nie? Klejenie nie jest wcale takie skomplikowane, jak niektorzy uwazaja, natomiast zawsze wiecej zabawy jest przy malowaniu hurtowym. I tym razem mialem sprawdzian cierpliwosci, ale przyznam, ze odmiana od GG mi sie przydala... Po to chyba tylko, zeby wrocic do kolejnego oddzialu i przypomniec sobie, jak to jest :lol:

Nic to, zapraszam!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

mahon
Super Villain
Super Villain

RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by mahon »

Zdecydowanie sa odmrozeni i zimowi! Ale choc bardzo mi sie podobaja nowe ghoule, to jakos mi te za bardzo nie leza. Moze po prostu brakuje mi jakiegos ostrzejszego rozjasnienia (prawie do bieli) - nawet bez gladkich przejsc, kreskowo...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Alucard

Post by Alucard »

Hmm Ja malowaÄ? nie umiem - czasami co?? sam pomalujÄ? ale swoje zdanie na temat tych ghouli przedstawiÄ?.
Schemat malowania ktory przedstawi??e?? udalo siÄ? Tobie osiÄ?gnÄ?Ä? :).
Malowanie jednak jest bardzo ??rednie, ??ek??bym nawet s??abe.
Nie wiem, czy to malowanie na ebay czy dla kogo?? ale gdybym ja mia?? takie ghoule kupiÄ?, to zastanowi??bym siÄ? mocno. Na ebay mozna kupiÄ? naprawdÄ? fajnie pomalowane modele, "oddzia??y" za przyzwoitÄ? cenÄ?.
Klimatycznie GG i te Ghoule wyglÄ?dajÄ? fajnie ale to malowanie jako?? mnie nie urzeklo.
ReasumujÄ?c - ??miem stwierdziÄ?, ??e malujÄ?c wiÄ?ksze oddzia??y nie starasz siÄ? za bardzo (mo??e to wina ilo??ci modeli), jednak je??eli ma to byÄ? jaka?? wizyt??wka co do Twoich umiejÄ?tno??ci to troszkÄ? w moich oczach straci??e??.
Widzia??em ju?? w Twojej galerii sporo modeli, ktore sÄ? bardzo fajnie pomalowane jednak przy wiÄ?kszym zam??wieniu albo malujesz na szybko albo nie masz tego czego?? co majÄ? na tym forum naprawdÄ? dobrzy malarze.
ProszÄ? nie odbieraj tego jako jaki?? rodzaj ataku na TwojÄ? osobÄ?. Poprostu wyobra??a??em sobie te modele inaczej.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Absolutnie nie obieram takich slow jako ataku :) Malo tego, dzieki za szczerosc!

Dobra, po kolei:

1. Pisalem juz kilka razy, ze to zlecenie i leci armia cala, a nie malowanie na sprzedaz. Prosze, czytaj uwaznie.
2. Jak ktos chce kupic na eBayu gotowe figurki - droga wolna, mamy wolny rynek i wolna wole. Poza tym nikt tego nie kupuje ode mnie, tylko dal mi do pomalowania (patrz pkt. 1).
3. Oddzialy z zalozenia sa malowane inaczej, niz bohaterowie, chyba ze ktos ma za duzo pieniedzy i chce, by kazdy model blyszczal. Nie spiesze sie przy malowaniu, poza tym sa rzeczy, ktore wykonuje sie szybciej, a inne wolniej.
4. "Tego czegos"? Coz, kazdy ma swoj styl, poza tym przy konkretnym zamowieniu czesto trzeba sie dostosowac do wymagan, nie zawsze jest to w zgodzie z wlasnymi "fanaberiami" autora, wiec dlatego taki przekroj roznych figurek u mnie.
5. Nie, ten oddzial na pewno nie jest wizytowka, a jedynie kolejnym zamowieniem na okreslony poziom i wymagania.

A to, ze sie spodziewales czegos innego, to nic nowego :) Bardzo ogolne stwierdzenie, bo i tak nim osoba postronna nie ujrzy fotek, to moze sobie rozne rzeczy myslec, zawsze tak jest i nie jest to argument :) Inaczej, gdy sa pokazywane fotki WIP.

To tyle w wielkim skrocie odnosnie samego malowania i roznych takich niuansow z nim zwiazanych ;) Ogolnie to duzo "zakladasz", gdybasz i wybiegasz w domysly (stad tyle watpliwosci u Ciebie), a w przypadku zlecen chodzi o konkrety i tyle :)

@Mahon - no wlasnie takich kresek nie lubie, ale za to zaznaczylem lekko sciegna/wlokna czerwona farba - nie widac tego jednak na fotkach.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Post Reply