[PL] Golden Demon w Polsce

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Locked
potworek

Post by potworek »

3 lata temu, gdy na Bazylu był konkurs malarski żadna zgoda nie była wymagana :)
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

ja rowniez nie kojarze takiego wymogu na Bazyliszku
Image
Yones

Post by Yones »

Mam parę pytań odnośnie Golden Daemona 2008. Jeśli padły, wybaczcie, czas mnie trochę goni, więc nie będę przeglądał całego tematu.

Pytanie 1:
Gdzie i kiedy ma byc Daemon w roku 2008?

Pytanie 2:
Wiadomo może, czy będzie nań kategoria "Large scale"?

Pytanie 3:
Jak wypadają figurki pomalowane meyallikami w stosunku do NMM? Nie chodzi mi tu o drybrush metalikami, tylko o bardziej zaawansowane techniki typu polishing, glazy itp? Jak takie cos wypada a tle NMM?
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

1. najpewniej Warszawa i zapewne na początku września
2. nie wiadomo, raczej nie - sądząc po ilości zgłoszeń nie spodziewałbym się dalszego rozdrabniania kategorii
3. jeśli są ładne, wypadają dobrze.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Yones

Post by Yones »

Możliwe jest wystawienie produktów odrębnych firm (GW i Forgeworld) na jednej dioramie? Obiło mi się gdzieś o uszy że nie można. Mianowicie chodzi mi o figurki z Inquisitora i zrujnowane budynki z ForgeWorld?
Szary

Post by Szary »

mahon wrote:1. najpewniej Warszawa i zapewne na początku września
Czas pokaże, ale z tego co mi wiadomo, ani jedno ani drugie nie jest takie pewne 8)
Zresztą, Szaman ma w tym temacie więcej wiedzy...
Szary

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

może będzie wiadomo jak się pokaże regulamin. w tym roku sądzę, że by to przeszło...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Szaman

Post by Szaman »

Szary wrote:
mahon wrote:1. najpewniej Warszawa i zapewne na początku września
Czas pokaże, ale z tego co mi wiadomo, ani jedno ani drugie nie jest takie pewne 8)
Zresztą, Szaman ma w tym temacie więcej wiedzy...
tylko troche wiecej - na razie nie chce podawac szczegolow, gdy nie ma nic pewnego :wink:
elvers

Post by elvers »

Mam tylko nadzieje, że w Warszawie bedzie, cena, termin nic nie gra roli, oby w Warszawie był!
A tak się zastanawiam, czy tym razem też bedzie GD połączony z czymś?? (w tym roku Polcon)
czy będzie zrobiony Scrap Demon i Golden Demon tego samego dnia.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

to pytanie nie do mnie :D więc mogę jedynie dołożyć komentarz, że w zeszłym roku jury starało się nie faworyzować żadnego ze styli (co widać po wynikach). Nie ma w Polsce sinego parcia ani na NMM ani na metaliki :D masz dowolność.
-- Ańa

Image
Locked