Miałem na myśli głównie właśnie przód. Jeśli ona będzie tak pochylona w przód jak to wygląda na zdjęciu, to sukienka powinna być zacieniona w okolicach ud i łapać rozblaski dopiero na samym dole. Tymczasem ma rozświetlenia na biodrach i udach. Z kolei tył powinien być wyeksponowany na całej długości, a tu rozjaśnienia giną gdzieś przy kolanach. OK, tam będą skrzydła które nie bardzo widzę jak zasłonią resztę, więc może to jest w porządku.
W tym momencie ja przynajmniej mam wrażenie, jakby ona leciała prosto na jakąś lampę, a nie lampa wisiała nad nią.
Ale może się mylę...
[PL] warsztat czlowieka.morze
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat czlowieka.morze
*** de gustibus non est disputandum ***
@Marek
masz rację co do przodu sukienki Ariel
Dawno, dawno temu dostałem na święta armię VC. Zafoliowane oddziały swoje już odczekały, zdążył się zakurzyć - teraz pora zacząć je malować!Na pierwszy rzut poszły dire wolves`y:
Click to see full-sized image
Ogólnie jestem bardzo zadowolony jak wyszły - klimat armii ma być jesienny, podstawki leśne- jakieś oczka wodne, dróżki, drzewka. Zajęły mi 3 wieczory na pomalowanie, kolejne 2 wieczory podstawki
Co mógłbym poprawić to skałki na podstawce, zlewają się z sierścią. Powinienem był użyć bardziej różnych odcieni szarości, no ale nie mam zamiaru kiwnąć nawet palcem
Przed spodkładowaniem wyglądały tak:
następne będą szkielety, ale to nie nastąpi szybko...
masz rację co do przodu sukienki Ariel
Dawno, dawno temu dostałem na święta armię VC. Zafoliowane oddziały swoje już odczekały, zdążył się zakurzyć - teraz pora zacząć je malować!Na pierwszy rzut poszły dire wolves`y:
Click to see full-sized imageOgólnie jestem bardzo zadowolony jak wyszły - klimat armii ma być jesienny, podstawki leśne- jakieś oczka wodne, dróżki, drzewka. Zajęły mi 3 wieczory na pomalowanie, kolejne 2 wieczory podstawki
Click to see full-sized imagenastępne będą szkielety, ale to nie nastąpi szybko...
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Paskudne sa te modele, ale bardzo mi sie podoba caly uklad tej scenki. Szczegolnie fajnie wyglada
"skok przez plot"
i blotnista droga.
"skok przez plot"
*** de gustibus non est disputandum ***
brawo z zacięcie w malowaniu regimentowym . - Susły bojowe wyszły w miarę z resztą sam wiesz co nie wyszło 
Czyszczenie, klejenie, uzupełnianie ubytków było fatalne. Śmiem twierdzić, że to jeden z najbardziej upierdliwych oddziałów jaki GW wydało. Na szczęście mam to już za sobąMarek wrote:Paskudne sa te modele
Susły bojoweMaru wrote:Susły bojowe wyszły w miarę z resztą sam wiesz co nie wyszło
Jeżeli chodzi o skałki to może pokryję je ciemniejszym pigmentem, aby nadać jeszcze bardziej realistycznego wyglądu i rozróżnić barwę.
Dziękuję za komentarze!
miniatures painted:
damn ... tam sa skałki .. myślałem że to futro .. bo ten sam kolor i odcień .. tak zrób z tym cos ...Jeżeli chodzi o skałki
-
Mike
Modele faktycznie paskudne.
Jeżeli chodzi o malowanie:
Wyszło to trochę brudno (niestarannie), sierść to najsłabszy element. Podoba mi się mięsko, ładnie kontrastuje, tylko gdzieniegdzie bym rozjasnił bialymi kreskami.
Jeżeli chodzi o malowanie:
Wyszło to trochę brudno (niestarannie), sierść to najsłabszy element. Podoba mi się mięsko, ładnie kontrastuje, tylko gdzieniegdzie bym rozjasnił bialymi kreskami.
Stan prac nad Ariel na dzień wczorajszy, czyli ukończone skrzydła:
Click to see full-sized imageminiatures painted:
Kolorystycznie kluje w oczy
zieleń ,czerony ,niebeiski i zolty ...