HAHAHAHA ale się uśmiałęmMaru wrote: "Space Marini" Ubermensh![]()
[PL] Malunki C'tana
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Malunki C'tana
Michal wrote:Jakich kolorów użyłeś do malowania skóry? Jeśli to nie tajemnica...Ctan wrote:gob jest w podkładowych kolorach, jeszcze nie jest skończony, ale już bliżej jak dalej, będzie taki jak reszta gobów
czyli kopia tego chłopa
Click to see full-sized image
Żadna tajemnica
To taki jeden z szybszych sposobów opatentowany na potrzeby hordy moich goblinów
1. podkład: Gretchin green (teraz zastąpiłem go Knarloc green, różnica po washu w zasadzie niewielka)
2. wash z Badab Black i Tharka Green 30/70
3. rozjaśnienie z camo green
4. rozjaśnienia camo green + bleached bone aż do czystego bleached bone
5. glaze z Dark Angels Green
Przez cały czas malowania kolor skóry jest nienasycony, taki szaro bury, dopiero po dodaniu glazów z Dark Angels Green robi się mocny zielony.
skończony emeryt
ztuningowana canoneska, przemaziałem jej buźkę, bo była tragiczna
, poprawiłem płaszcz, nasyciłem trochę niemetaliki... ale i to nie pomogło jej zostać razem ze mną 
teraz na warsztacie leży Trygon i znów Arachnarok.. Trygona sobie chyba zostawię, bo coraz bardziej mi się podoba...
narazie skończyłem pancerze, została skóra i pazurzyska
a tutaj moja inspiracja do Trygona, nie ukrywam, że chcę mieć bardzo podobnego zwierzaczka
https://www.coolminiornot.com/243321
Click to see full-sized imageztuningowana canoneska, przemaziałem jej buźkę, bo była tragiczna
Click to see full-sized imageteraz na warsztacie leży Trygon i znów Arachnarok.. Trygona sobie chyba zostawię, bo coraz bardziej mi się podoba...
Click to see full-sized imagenarazie skończyłem pancerze, została skóra i pazurzyska
Click to see full-sized imagea tutaj moja inspiracja do Trygona, nie ukrywam, że chcę mieć bardzo podobnego zwierzaczka
https://www.coolminiornot.com/243321
misiaczek nareszcie skończony, jeden z trzech wielkoludów..... 
Click to see full-sized imageRe: [PL] Malunki C'tana
Trygon zapowiada się b. fajnie, ten pojazd już jest fajny ^^
Jak zrobiłeś błotko, mieszałeś pigment z lakierem? Bardzo ciekawa kolorystyka i ciekawie zrobione zniszczenia.
Dobra robota
Jak zrobiłeś błotko, mieszałeś pigment z lakierem? Bardzo ciekawa kolorystyka i ciekawie zrobione zniszczenia.
Dobra robota

Jak dla mnie troche za jednolity ( ale taki to urok gwardyjskich pojazdów
)
ale tak ogólnie to fajnie sobie poradziłeś z tym olbrzymem
ale tak ogólnie to fajnie sobie poradziłeś z tym olbrzymem
-
quidamcorvus
ja także gratuluję! zarówno podium jak i czołgu. fajny - niby stonowany, brudny, ale mimo wszystko czytelny i ciekawy! 
Graty za medyka!