Pozdrawiam
[PL] Galeria Gimiaka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Gimiaka
No i będzie wyglądała trochę jak szkło , lub mokra kulka
.Never mind to chyba figurka na stół .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Kolejny krok, czyli trójka melta gunnersów. Nic wielkiego. 
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imageRe: [PL] Galeria Gimiaka
Czemu ta czerwień jest taka płaska będąc jednocześnie taką wypukłą? To jest blood red sam + krawędziowanie czy jakiś inny sposób masz?:> Dobra robota, zwłaszcza przy oczkach no i tym pancerzu =]

fajne te rozgrzane melty, fioletowe klejnociki i świecące oczy. reszta to taki tabletop. porządny tabletop, ale niewiele ponad to...
Czemu skupiles sie na wyciagnieciu detali, nawet jakies rysy podomalowywales na pancerzach, a te ostatnie
sa zupelnie nie wycieniowane? Najwieksze powierzchnie tych figurek zostawiles niemal jednokolorowe.
Bedziesz to jeszcze konczyl czy to tak ma zostac?
Nawet zwykly ciemny glaze poprowadzony w kierunku wglebien dodalby tym figurkom troche glebi. Mozesz sprobowac brazem, albo ciemna zielenia, albo fioletem/granatem. Ostatecznie czarny tez sie nada, chociaz przybrudzi mocno figurke.
sa zupelnie nie wycieniowane? Najwieksze powierzchnie tych figurek zostawiles niemal jednokolorowe.
Bedziesz to jeszcze konczyl czy to tak ma zostac?
Nawet zwykly ciemny glaze poprowadzony w kierunku wglebien dodalby tym figurkom troche glebi. Mozesz sprobowac brazem, albo ciemna zielenia, albo fioletem/granatem. Ostatecznie czarny tez sie nada, chociaz przybrudzi mocno figurke.
*** de gustibus non est disputandum ***
Jak robisz ten rozgrzany metal ?Wygląda naprawdę realistycznie .Ogółem jeśli tak pomalujesz całą armię to po prostu będzie miodna .Gratuluje wytrwałości
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Do tego, co powiedział Mahoń dodam tylko, że podoba mi się też ten "kamienny" naramiennik.
dokladnie - rewelka, brakuje pary żyłek (jakie to kamienie czasami mają), z super rzeczy to zdecydowanie soczewki też się zaliczająSlawol wrote: podoba mi się też ten "kamienny" naramiennik.
ale odmienne zdanie mam na temat kamyczków, szczególnie te czerwone giną zupełnie, a fioletowe mają zbyt ostre przejścia
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Ostatnio mnie tu nie było, czas nadrobić zaległości. Mały wip librariana. Jeżeli macie uwagi, to nie krępujcie się. Próbowałem trochę potańczyć z BD na pancerzu jak bohun, ale jestem jakieś 4 lata świetlne w tyle do niego. Generalnie fajna rzeźba, ale niektóre elementy miałem źle lub niedokładnie odlane. 
Click to see full-sized imageRe: [PL] Galeria Gimiaka
Nie wiem co będziesz jeszcze robił z tym modelem i co poprawiał, ale na chwilę obecną,
mogę powiedzieć, że:
- jak dla mnie pancerz jest za płaski, brak kontrastu i zdecydowanych cieni
- musisz poprawić efekt świecących oczu - w centrum światła powinny być jaśniejsze. Dodatkowo są one prawie tego samego koloru co pancerz i w takiej samej wartości tonalnej, więc trochę się zlewają z otoczeniem.
- generalnie na tych twoich OSLach dajesz sporo koloru zamiast "światła"/jasności.... przynajmniej mnie się tak wydaje... albo to wina fotek
Fajnie, że na skrolach wymalowałeś cokolwiek, że to nie święty papier ;]
Powodzenia w dalszych działaniach!
mogę powiedzieć, że:
- jak dla mnie pancerz jest za płaski, brak kontrastu i zdecydowanych cieni
- musisz poprawić efekt świecących oczu - w centrum światła powinny być jaśniejsze. Dodatkowo są one prawie tego samego koloru co pancerz i w takiej samej wartości tonalnej, więc trochę się zlewają z otoczeniem.
- generalnie na tych twoich OSLach dajesz sporo koloru zamiast "światła"/jasności.... przynajmniej mnie się tak wydaje... albo to wina fotek
Fajnie, że na skrolach wymalowałeś cokolwiek, że to nie święty papier ;]
Powodzenia w dalszych działaniach!