[PL] Polski Konkurs Malarski - SLAYER OF DEMONS
Re: [PL] Polski Konkurs Malarski - SLAYER OF DEMONS
myślę, że Shrek po prostu zapomniał już o konkursie i zdjęciach 
aż żałuję, że sam nie miałem okazji porobić zdjęć
aż żałuję, że sam nie miałem okazji porobić zdjęć
Mówił po SoD, że będą pod koniec tygodnia... Ale nie powiedział, którego... 
tak sobie pomyślałem że za rok fajnie by było zrobić plakietkę dla każdego uczestnika z imieniem, nazwiskiem i nickiem przykuwaną do ubrania. W tym roku było sporo osób, wiele pewnie znam z forów ale po prostu nie wiedziałem kto jest kto... tak tylko sobie myślę... co wy na to?
my zawsze jestesmy za tym. ale ile mozna ludzi gonic?
choc moze na przyszly rok sam przypomnisz ludziom zeby o to zadbali? to tak mocno ulatwia kontakty z ludzmi, ktorych zna sie tylko z internetu...
choc moze na przyszly rok sam przypomnisz ludziom zeby o to zadbali? to tak mocno ulatwia kontakty z ludzmi, ktorych zna sie tylko z internetu...
Na wielu konwentach jest tak że na wejściu, kupując bilet dostaje się identyfikator lub po prostu kartonik+agrafka i markerem wypisać co i jak. Nie jestem żadnym organizatorem ale wydaje mi się że to nie byłby problem załatwić coś takiego, koszta byłyby bardzo małe... Oczywiście nie narzekam na konkurs, mi i tak się podobało, tak tylko mówię co mi wpadło do głowy, sam bym lepiej nie zorganizował...
można też powiedzieć żeby każdy zrobił sobie w domu taką plakietkę i tym sposobem nikt się nie namęczy ale podejrzewam że wiele osób nie zrobiła by tego bo by się nie chciało czy coś takiego...
można też powiedzieć żeby każdy zrobił sobie w domu taką plakietkę i tym sposobem nikt się nie namęczy ale podejrzewam że wiele osób nie zrobiła by tego bo by się nie chciało czy coś takiego...
Jeśli każdy pomyśli tak jak Ty, loler, to wszyscy będą mieli plakietki. Następnym razem zrób sobie takie coś i noś w widocznym miejscu, kto będzie chciał, to Cię dojrzy, podejdzie i zagada. A resztą się nie przejmuj - ich problem, niech nie narzekają później, że kogoś nie poznali, bo nie wiedzieli kto jest kto. Sami mogą zostać "wyłapani" z tłumu, ale niech też to drugiej osobie ułatwią. Za każdym razem jest to samo, więc nie ma sensu już dalej ludziom gadać na rozum. A plakietki oficjalne są przeważnie robione jako potwierdzenie uczestnictwa/reklama konwentu/turnieju (vide PGA na przykład). Zwykłe plakietki na osobiste ksywki - moim zdaniem - nie leżą w gestii organizatorów i nie powinni się takimi pierdołami zajmować, co najwyżej czymś podobnym jak w przypadku PGA... No ale PGA to wielka impreza i tam setki osób się przewijały, a tutaj? Mała, kameralna (póki co) impreza w sumie, a i tak nie wszystkich można było złapać, bo i nie o to chodzi. Ja tam się nie rozglądałem za ludźmi, po prostu robiłem swoje, a parę osób mnie przyuważyło i poznałem kilka. Heh, osobę z forum można było poznać nawet po tym, jaką figurkę trzymała w ręce 
Zwróć też uwagę, że na PGA plakietki były "biletem" i w tłumie niewiele dawały (wśród tylu wystawców każdy miał jakąś koszulkę, logo, plakietkę i zorientuj się kto jest kim), a tutaj jesteśmy w środowisku stricte modelarskim - zawężonym, więc prędzej spełnią swoją rolę.
A w papierniczym takie coś kosztuje bodajże 2zł, więc jak ktoś się ruszy ze swoją szanowną czteroliterową, to i sobie załatwi sam... I wystarczy sama ksywka napisana markerem (kto z daleka dojrzy Twoje imię i nazwisko?), na pewno da się zauważyć, a potem już można się zwyczajnie przedstawić. Osoba z przypiętą lub wiszącą na smyczy plakietką zawsze zatrzyma wzrok na chwilę.
Fakt, my mamy swoje koszulki oznakowane "firmowo", ale na zwykłej bluzie Bohuna plakietka była widoczna z daleka...
P.S. W ogóle mnie to śmieszy zawsze... Ludzie potrafią załatwić sobie limitowaną figurkę po okazyjnej cenie, a nie mogą iść do sklepu po coś, co leży w kartonach na kilogramy...
Zwróć też uwagę, że na PGA plakietki były "biletem" i w tłumie niewiele dawały (wśród tylu wystawców każdy miał jakąś koszulkę, logo, plakietkę i zorientuj się kto jest kim), a tutaj jesteśmy w środowisku stricte modelarskim - zawężonym, więc prędzej spełnią swoją rolę.
A w papierniczym takie coś kosztuje bodajże 2zł, więc jak ktoś się ruszy ze swoją szanowną czteroliterową, to i sobie załatwi sam... I wystarczy sama ksywka napisana markerem (kto z daleka dojrzy Twoje imię i nazwisko?), na pewno da się zauważyć, a potem już można się zwyczajnie przedstawić. Osoba z przypiętą lub wiszącą na smyczy plakietką zawsze zatrzyma wzrok na chwilę.
Fakt, my mamy swoje koszulki oznakowane "firmowo", ale na zwykłej bluzie Bohuna plakietka była widoczna z daleka...
P.S. W ogóle mnie to śmieszy zawsze... Ludzie potrafią załatwić sobie limitowaną figurkę po okazyjnej cenie, a nie mogą iść do sklepu po coś, co leży w kartonach na kilogramy...
też o to kiedys przy okazji zlotu krzyczałam, było: "tak tak" i nie wielu malarzy się podpisało ... ale pamietam piękną plakietkę człowieka_morze własnoręcznie narysowaną
Ale mogę Ci pomagać w nawoływaniu przy następnej okazji
Ale mogę Ci pomagać w nawoływaniu przy następnej okazji
-
Gonzo
To kiedy nastepny konkurs?
Moze jakas mniejsza impreza?

Moze jakas mniejsza impreza?