[PL] Maru dne smarowanie

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Maru dne smarowanie

Post by Maru »

kolejny z "wreszcie"
tyle że ten robiony na takie inne wreszcie :) - już nie miałem siły czekać do następnego spotkania by znowu pomalować go godzinę

Żaba :)
- malowane metalikami , podstawka .. do gry .. ale na lawowo .. i tak wygląda .. ale nie pod kontem = 0 .. :(
będzie można oblukać podstawkę i ostrze jak cyknę fotkę z góry
a tak wiem kijek jest krzywy .. - prostowałem ile wleżie ale ci co widzieli jak to sie wygina zrozumieją ze ciężko jest naprostować "makaron"
ImageClick to see full-sized image
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
kacpero

Post by kacpero »

o ten juz staranniejszy :) podoba mi sie, ciekawy kolor skory wyszedl.. no i metaliki maja swietne odcienie choc za malo tam dla mnie jest powierzchni blyszczaco-metalicznych..
te kropeczki na plecach - rozumiem ze chciales oddac fakture i kolor zabiej skory? chyba przydaloby sie wiecej zdecydowania i troche dopracowac ten element.. ale sam kierunek niezly :)
kijek i mordka najmniej mi sie podobaja.. zwlaszcza zab - wyglada jakby zaba przed chwila jadla czekolade ;)
podstawka daje rade.. wiadomo - chcialoby sie wiecej ale skoro to do gry to moze byc ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

dużym plusem jest skóra, gładkie przejścia kolorystyka też niczego sobie :) gorze z tą zbroją łuskową, wygląda trochę na zlaną i za bardzo brudną ?
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Gildor

Post by Gildor »

jak żeś pomalował metaliki? fajooowe
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

no i metaliki maja swietne odcienie choc za malo tam dla mnie jest powierzchni blyszczaco-metalicznych..
błyszczą się jak psu jajca tylko tak fotke robiłem by było widać co se błyszczy a nie że sie błyszczy :)
te kropeczki na plecach - rozumiem ze chciales oddac fakture i kolor zabiej skory? chyba przydaloby sie wiecej zdecydowania i troche dopracowac ten element.. ale sam kierunek niezly
kijek i mordka najmniej mi sie podobaja.. zwlaszcza zab - wyglada jakby zaba przed chwila jadla czekolade
ech ten model dziwny jest .. z jednej strony przepych detali a potem masz jego plecy i głowę , plecy to 3 wałeczki .... i w zasadzie tyle ... (myślałem co by mu walnąć tatuarz tam .. ale zrobiłem kropki ala żaba/... tatuarz był by lepszy chyba jednak ..
a gemba ... jest przerażliwie płaska .. i w zasadzie skończyły mi sie pomysły co z tym zrobić (poza pomalowaniem np na czerwono ... )
co do kłów - luz to w rzeczywistości jest czerwone ciemne ale format Jpg przy kompresji tego nie strawił .. i zrobił czekoladowe - (powinien mieć zamiast halabardy baton czekoladowy )
gorze z tą zbroją łuskową, wygląda trochę na zlaną i za bardzo brudną ?
miała być brudna i jest ... ale problem w tym że to co widać to w 100% metaliki i zrobienie temu fotki by coś sie nie błyszczało albo by sie błyszczało i nie oślepiało aparatu jest bardzo trudne ... oczywiście że można by jeszcze poprawić ... na przykład przez kolejne pół roku .. a potem polakierować do gry i wszystko w plecy .. ;) - poszedłem na kompromis
jak żeś pomalował metaliki? fajooowe
to jest ostatnia rzecz którą akurat ty masz próbować zrobić :bonk:
do pomalowana czegoś takiego potrzebne jest Mithril silver i metalizer i to tyle z metalików
a potem snake bite lether , bestial brown , scrab red , ciemny granatowy , jasny zielony , "lodowy niebieski" , turkusowy ...

zaczyna sie od nałożenia srebrnego , a potem glazuje się go sneka bitem (daje kolor złotawy) a potem w cienie coraz ciemniejsze czerwienie i granaty a w świała zielenie i jasne niebieskie
tu taj łamie się zasadę czystego pędzelka - bo cały czas miesza się farbę z metalizerem w - bo inaczej zrobi się za matowo i będzie trzeba "odtwarzać połyski " - czysta farba tylko tam gdzie ma być matowo. (acha tego metalizera to śladowe ilości bo to dość mocno nabłyszcza, no i słurzy on do finalnych rozjaśnień - ice blue + metalizer i wychodzi zimny metaliczny blik )

w zasadzie jest to taka moja wersja tego :
https://www.coolminiornot.com/article/aid/649

dodatkowa fotka
i instrukcja do niej :) 2 zdjęcia ostrza - górne ostrzew cieniu , dolne ostrzew półcieniu - nie udało mi sie zrobić sensownej fotki w świetle :(
w każdym razie im mocniejsze światło tym to bardziej łapie kontrast .. i połysk (i dlatego mi fotka nie wyszła :P)

wiecie że ten model jakiś spec z HD podzielił na 5 części ?? i jest to jeden z mniej rozpuzlowanych modeli w starterze do immortali .. :banghead:
ImageClick to see full-sized image
Image
Kuzyn

Post by Kuzyn »

masz taki "maziasty" styl, ale do mnie on trafia, model podoba mi się. Takie mieszanie jarhead'a i właśnie Demon Colora. Podoba mi się skóra, i szkoda że jednak nie zdecydowałeś się na tatuaż, byłby bardziej czytelny i dodałby. :D
Co masz teraz na warsztacie? :mrgreen:
Mike

Post by Mike »

ładne, jakiej to wielkości? Lewa noga wylgąda (rzezba) jakby byly na niej spodnie. Jedynie plecki ssą, może cos takiego zrób https://massivevoodoo.blogspot.com/2009/ ... grain.html ?
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

to było tak zrobione .. ale nie pomaga - plecy to po prostu "plastuś" a z tego ciężko coś wykrzesać .. grubas od co .. i to jeszcze z słabo wyrzeżbionymi plecami
gość jest z 30 mm do czubka głowy
teraz na tapetę biorę kolejnego gróbcia z tego systemu tego
https://www.helldorado.fr/factions/les-i ... /index.php
tyle ze ten ma 17 mm
Lewa noga wylgąda (rzezba) jakby byly na niej spodnie.

niestety wpierw zabrałem się za malowanie a potem przyszło mi do głowy że można było to prze rzeźbić ... .. to i plecy .. i ta włócznie
Image
Theotril

Post by Theotril »

Model mi sie podoba, podstawka już mniej:P
Udane metaliki.
kacpero

Post by kacpero »

kurcze na tej nowej fotce ostrze w ogole nie wyglada na malowane metalikami.. bardziej mi sie podoba malowanie metalicznych elementow pancerza.. sa ciekawie rozegrane kolorystycznie.. no i widac ze to metal ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Post Reply