no i metaliki maja swietne odcienie choc za malo tam dla mnie jest powierzchni blyszczaco-metalicznych..
błyszczą się jak psu jajca tylko tak fotke robiłem by było widać co se błyszczy a nie że sie błyszczy
te kropeczki na plecach - rozumiem ze chciales oddac fakture i kolor zabiej skory? chyba przydaloby sie wiecej zdecydowania i troche dopracowac ten element.. ale sam kierunek niezly
kijek i mordka najmniej mi sie podobaja.. zwlaszcza zab - wyglada jakby zaba przed chwila jadla czekolade
ech ten model dziwny jest .. z jednej strony przepych detali a potem masz jego plecy i głowę , plecy to 3 wałeczki .... i w zasadzie tyle ... (myślałem co by mu walnąć tatuarz tam .. ale zrobiłem kropki ala żaba/... tatuarz był by lepszy chyba jednak ..
a gemba ... jest przerażliwie płaska .. i w zasadzie skończyły mi sie pomysły co z tym zrobić (poza pomalowaniem np na czerwono ... )
co do kłów - luz to w rzeczywistości jest czerwone ciemne ale format Jpg przy kompresji tego nie strawił .. i zrobił czekoladowe - (powinien mieć zamiast halabardy baton czekoladowy )
gorze z tą zbroją łuskową, wygląda trochę na zlaną i za bardzo brudną ?
miała być brudna i jest ... ale problem w tym że to co widać to w 100% metaliki i zrobienie temu fotki by coś sie nie błyszczało albo by sie błyszczało i nie oślepiało aparatu jest bardzo trudne ... oczywiście że można by jeszcze poprawić ... na przykład przez kolejne pół roku .. a potem polakierować do gry i wszystko w plecy ..

- poszedłem na kompromis
jak żeś pomalował metaliki? fajooowe
to jest ostatnia rzecz którą akurat ty masz próbować zrobić
do pomalowana czegoś takiego potrzebne jest Mithril silver i metalizer i to tyle z metalików
a potem snake bite lether , bestial brown , scrab red , ciemny granatowy , jasny zielony , "lodowy niebieski" , turkusowy ...
zaczyna sie od nałożenia srebrnego , a potem glazuje się go sneka bitem (daje kolor złotawy) a potem w cienie coraz ciemniejsze czerwienie i granaty a w świała zielenie i jasne niebieskie
tu taj łamie się zasadę czystego pędzelka - bo cały czas miesza się farbę z metalizerem w - bo inaczej zrobi się za matowo i będzie trzeba "odtwarzać połyski " - czysta farba tylko tam gdzie ma być matowo. (acha tego metalizera to śladowe ilości bo to dość mocno nabłyszcza, no i słurzy on do finalnych rozjaśnień - ice blue + metalizer i wychodzi zimny metaliczny blik )
w zasadzie jest to taka moja wersja tego :
https://www.coolminiornot.com/article/aid/649
dodatkowa fotka
i instrukcja do niej

2 zdjęcia ostrza - górne ostrzew cieniu , dolne ostrzew półcieniu - nie udało mi sie zrobić sensownej fotki w świetle
w każdym razie im mocniejsze światło tym to bardziej łapie kontrast .. i połysk (i dlatego mi fotka nie wyszła

)
wiecie że ten model jakiś spec z HD podzielił na 5 części ?? i jest to jeden z mniej rozpuzlowanych modeli w starterze do immortali ..
Click to see full-sized image