[PL] GOLDEN DEMON Polska 2008
-
alvarezwawa
-
Raptaparat
Wydaje mi sie, ze to nie jest raczej kwestia "wadzenia" - pewnie sie usmieja. Chodzi o to, ze GW musi dbac o polityczna ppoprawnosc na kazdej plaszyznie swej dzialanosci. Zdjecia figurek z GD sa pozniej pokazywane w WD i na oficjalnej stronie, wiec nie moga zawierac alementow powrzechnie uznawanych za obrazliwe. Chodzby pamietna Golgotha (deamon prince z wymalowanym jezusem maria itd) moze sluzyc za przyklad - model zostal zbanowany, bo mogl urazic czyjes uczucia religijne.Nameless wrote:nic w tym glupiego. mnie by to nie przeszkadzalo, w ramach dobrego smaku oczywiscie, i jesli bedzie to mialo tzw. 'uzasadnienie'
tym niemniej nie ryzykowalbym, innym sedziom moze to wadzic (szczegolnie temu przyslanemu przez GW).
@alvarezwawa: Mysle, ze powinni uznac. W koncu pojedyncze figurki mozna mount'owac na podstawkach troche wiekszych lub okraglych gdy w standardzie sa kwadratowe. Chociaz dopytaj sie Szamana na wszelki wypadek
-
Raptaparat
-
Nameless
- The Better Choice

@Alvarez
jesli zglosisz sie do duela z mniejsza podstawka, to nie sadze zeby ktorykolwiek z sedziow chcial cie przerzucac do innej kategorii.
@Raptaparat - no to zdjecia nie pokaza i tyle
nie widzialem nigdzie zapisu o goliznie zabronionej. nie widzialem zapisu o elementach obrazliwych.
widzialem zapisy o nie nawiazywaniu do elementow swiata rzeczywistego, i to jest powod zbanowania golgothy. jakby tam wrysowal busha z osama, pewnie tez by go zbanowali, i to bez obrazy uczuc religijnych
a zeby zamieszac, to powiem, ze w tym roku tego zapisu nie widzialem
jesli zglosisz sie do duela z mniejsza podstawka, to nie sadze zeby ktorykolwiek z sedziow chcial cie przerzucac do innej kategorii.
@Raptaparat - no to zdjecia nie pokaza i tyle
widzialem zapisy o nie nawiazywaniu do elementow swiata rzeczywistego, i to jest powod zbanowania golgothy. jakby tam wrysowal busha z osama, pewnie tez by go zbanowali, i to bez obrazy uczuc religijnych
a zeby zamieszac, to powiem, ze w tym roku tego zapisu nie widzialem
[PL] GOLDEN DEMON Polska 2008
No i super, ze zasady dopisali. Bardzo sie ciesze, zwlaszcza, ze sprawa podstawek zostala dokladnie wyjasniona, bo czesto i gesto widac na GD w innych krajach, ze nie sa one "odpowiednio" dobrane do modelu i kategorii
I dobrze, ze jest to elastycznie i zyciowo potraktowane, z zachowaniem prawa do "migracji" modeli oczywiscie 
Pytanie mam tylko jeszcze jedno, oficjalne do sedziow, bo mnie troche nurtuje od dluzszego czasu:
Wiadomo nie od dzis, ze przy pojezdzie nie powinno byc za wielkiej podstawki (20mm po kazdej stronie), ale jesli bedzie odrobine wieksza, niz w regulaminie, a tylko po to, zeby model na stole normalnie wygladal, a nie byl "goly", to nie zostanie przesuniety do dioramy, nie?
Bo ja wlasnie tak planuje zrobic, zwykla podkladke z lekkim terenem albo nawet gladka, polakierowana (nie wiem jeszcze), ale na pewno model bedzie glownym tematem, a podstawka tylko ze wzgledow estetycznych, zeby pracy na kartce papieru nie ustawiac, czy od razu na stole 
Pytanie mam tylko jeszcze jedno, oficjalne do sedziow, bo mnie troche nurtuje od dluzszego czasu:
Wiadomo nie od dzis, ze przy pojezdzie nie powinno byc za wielkiej podstawki (20mm po kazdej stronie), ale jesli bedzie odrobine wieksza, niz w regulaminie, a tylko po to, zeby model na stole normalnie wygladal, a nie byl "goly", to nie zostanie przesuniety do dioramy, nie?
-
Raptaparat
RE: [PL] GOLDEN DEMON Polska 2008
Z zasad wynika, ze wystarczy aby byla mozliwosc zdjecia modelu z podstawki, a nie bedzie uznawany jako diorama 
-
CUKIERas