[PL] Rozne smieszne rzeczy :)

Offtop - wiecie, wszystko i nic...
Post Reply
kacpero

RE: [PL] Rozne smieszne rzeczy :)

Post by kacpero »

dobre pytanie :think: :mrgreen:
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Szary

Post by Szary »

Szary

Image
kacpero

Post by kacpero »

smutne.. takie sytuacje znam dobrze z autopsji.. sam bralem udzial w kilku takich konkursach, gdzie jurorem byl prof. ASP..
konkursy wygrywal np. syn tego profa oraz jego dziewczyna, no i jeszcze jego najlepszy kolega..
przed przystapieniem do konkursu warto wiedziec kto zasiada w jury ;)
Image
kacpero

Post by kacpero »

sorki za drugi post z rzedu ale wglebilem sie w problem ..
dowiedzialem sie ze zwyciezca otrzymal za swoj projekt 12000 pln :shock:
no coz.. mi osobiscie rece opadaja jak cos takiego czytam..
smutna rzeczywistosc: kumoterstwo rzadzi a na stolkach siedzi caly czas ta sama "stara gwardia"..
nie pozostaje nic innego jak olac to i robic swoje :P
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

tragedia.

ale otwarty na gre literami to jednak jest :D
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
kacpero

Re: RE: [PL] Rozne smieszne rzeczy :)

Post by kacpero »

mahon wrote:ale otwarty na gre literami to jednak jest :D
hehe, co to to tak :D
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Wiecie co... To tak samo, jak z "obrazami", mam tu na mysli abstrakcje w bardzo doslownym znaczeniu tego slowa, a mianowicie wszystkie "chlapane" i "mazane" ksztalty, w ktorych "widac sile, moc, energie przekazu" i inne takie sprawy :) Uwazam - moze nieskromnie -ale chyba mam tam jakas wrazliwa i wyrobiona wyobraznie, ale czasami naprawde nie potrafie zrozumiec, za co ludzie tyle placa... Pomijam oczywiscie nazwiska i slawe malarzy, ale sa tez i inne obrazy, mniej znanych i uznanych artystyow i tez sie dobrze sprzedaja... Chyba dosc czesto jest to przyslowiowa "sztuka dla sztuki".

Co zreszta niektorzy ujeli w komentarzach na tej stronie ;)

A to logo to juz w ogole mnie rozwalilo...
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
kacpero

Post by kacpero »

akurat przez jakis okres na studiach uprawialem abstrakcje w "doslownym znaczeniu tego slowa" i musze powiedziec ze taka tworczosc ma swoja wartosc.. ..owszem zdarzaja sie obrazy nieudane, kicze, fuszerki jakkolwiek to nazwac (jak wszedzie, w kazdej dziedzinie) itd. ale sam fakt ze jest to abstrakcja nie powinien moim zdaniem deprecjonowac dziela..
powyzsze logo.. jest po prostu projektem zrobionym "na odpieprz", niedorobka.. dla mnie to czysta wprawka przed przejsciem do konkretnego projektu.. jest to element w ktory trzeba wlozyc jeszcze troche pracy aby otrzymac skonczony produkt.. i nie wierze ze w tym konkursie nie bylo jakiegos walka (szytego grubymi nicmi)..
odroznilbym logo od obrazu.. logo jest dla mnie produktem nieco "rzemieslniczym", musi spelniac pewne kryteria (kwestia marketingu), reprezentowac konkretny poziom jakosciowy - nie jest sama wartoscia artystyczna - w przeciwienstwie do obrazu (sztuka [wspolczesna] jest znacznie trudniejsza do oceny, ale to temat rzeka)
koles skasowal za to 12000 (pula nagrod wynosila ponad 20000 z tego co pamietam).. ..pewnie zrobienie tego projektu zajelo mu max. 30 minut (ja bym to zrobil w 20 :P )
po prostu zal.. gdyby instytucja ktora oglosila konkurs zglosila sie do profesjonalnej agencji reklamowej zapewne otrzymalaby X propozycji logo (100x lepszych, a przynajmniej skonczonych) za 10krotnie nizsza cene..
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Kacpero wrote:akurat przez jakis okres na studiach uprawialem abstrakcje w "doslownym znaczeniu tego slowa" i musze powiedziec ze taka tworczosc ma swoja wartosc.. ..owszem zdarzaja sie obrazy nieudane, kicze, fuszerki jakkolwiek to nazwac (jak wszedzie, w kazdej dziedzinie) itd. ale sam fakt ze jest to abstrakcja nie powinien moim zdaniem deprecjonowac dziela..
Zgadzam sie z Toba oczywiscie, chyba zbyt "doslownie" i po lebkach sam sie wypowiedzialem :) Troche zgeneralizowalem, nie byla to moja typowa wypowiedz - siedzialem w robocie i pisalem na szybko :)
Kacpero wrote:powyzsze logo.. jest po prostu projektem zrobionym "na odpieprz", niedorobka.. dla mnie to czysta wprawka przed przejsciem do konkretnego projektu.. jest to element w ktory trzeba wlozyc jeszcze troche pracy aby otrzymac skonczony produkt.. i nie wierze ze w tym konkursie nie bylo jakiegos walka (szytego grubymi nicmi)..
Wlasnie cos w tym stylu. A logo, jak to logo, mnie tez maglowali w tej dziedzinie, co z czym, jak i po co ma wygladac :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Szary

Post by Szary »

Szary

Image
Post Reply