[PL] Konkurs malarski GREY SEER 2012 - Gorzów Wlkp. 18.08.12
Re: [PL] Konkurs malarski GREY SEER 2012 - Gorzów Wlkp. 18.0
o, jak by byla to sa szanse ze wtedy sie wybiore, bo niestety nie mam czasu malowac ;/ (TO SKOMPLIKOWANE)
@Frosty - tak, kategoria "Rzeźba" też się pojawi
Do tego są jeszcze inne zmiany.
@Marynarzu - dzięki Ci wielkie, ale nie mam wersji angielskiej, a sam na pewno okaleczę za mocno, więc jeśli możesz
(lub ktokolwiek inny) to porządnie przetłumaczyć, sprawdzić i dopiero wysłać, to byłbym wdzięczny
No to teraz kolejne informacje:
1. Najpierw, na tzw. "dzień dobry" mam dla Was gorszą wiadomość...
Z racji tego, że impreza się rozrasta i w tym roku będzie wielka (po wstępnych szacunkach z ok. 500 osób może być nawet w porywach ok. 700). Organizacja tak dużego wydarzenia (i to w dodatku kilkudniowego) spowodowała, że musieliśmy wprowadzić kilka zmian. Nie jest to już zwykła ustawka na zasadzie "wpadnijcie na 2 dni na parę bitew",
tylko oficjalna impreza ze wszystkimi detalami, wejściówkami itp. Trzeba zaprowadzić trochę więcej porządku przy takiej liczbie osób. Rosną też koszty organizcji tego wszystkiego.
Oznacza to, że wjazd na konkurs będzie płatny - wpisowe 10zł od osoby. Przewidziany jest taki koszt dla wszystkich w wieku 18+, młodsi wchodzą za darmo. Ustalone jest to ze wszystkimi moimi Miśkami odpowiedzialnymi za organizację całej imprezy.
W zamian modelarze, którzy przyjadą tylko na konkurs malarski, mają wliczony wjazd na CAŁĄ imprezę, wszystkie pomieszczenia, nie tylko na konkurs. Gracze, którzy przyjadą na turnieje, mają także w cenie wejściówki wjazd na konkurs. Oczywiście malarzy najbardziej obchodzi tylko sobota
Całe konkursowe wpisowe będzie przeznaczone na nagrody w konkursie malarskim!
2. Regulamin konkursu już jest w pierwszym poście. Jeśli ktoś zauważy jakieś rażące nieścisłości techniczne albo ma jakieś wątpliwości, to mówić od razu
3. Kolejna prośba do wszystkich, którzy chcieliby przyłączyć się organizacyjnie do imprezy i zechcieliby poprowadzić warsztaty malarskie i/lub konkurs Speed Paintingu w dniu konkursu. Zgłaszać się tutaj albo poprzez PM. Możecie się zgrać sami, ustalić sobie program i dopiero do mnie napisać, możecie się zgłaszać pojedynczo, to już pozostawiam Wam
Mogą to być bloki tematyczne, może to być wspólne malowanie ze wszystkimi, jak wolicie. Ja Was tylko wcisnę w harmonogram jakoś później.
Tyle na razie
P.S. Mahoń, przyczepisz temat na górę?

@Marynarzu - dzięki Ci wielkie, ale nie mam wersji angielskiej, a sam na pewno okaleczę za mocno, więc jeśli możesz
(lub ktokolwiek inny) to porządnie przetłumaczyć, sprawdzić i dopiero wysłać, to byłbym wdzięczny

No to teraz kolejne informacje:
1. Najpierw, na tzw. "dzień dobry" mam dla Was gorszą wiadomość...
Z racji tego, że impreza się rozrasta i w tym roku będzie wielka (po wstępnych szacunkach z ok. 500 osób może być nawet w porywach ok. 700). Organizacja tak dużego wydarzenia (i to w dodatku kilkudniowego) spowodowała, że musieliśmy wprowadzić kilka zmian. Nie jest to już zwykła ustawka na zasadzie "wpadnijcie na 2 dni na parę bitew",
tylko oficjalna impreza ze wszystkimi detalami, wejściówkami itp. Trzeba zaprowadzić trochę więcej porządku przy takiej liczbie osób. Rosną też koszty organizcji tego wszystkiego.
Oznacza to, że wjazd na konkurs będzie płatny - wpisowe 10zł od osoby. Przewidziany jest taki koszt dla wszystkich w wieku 18+, młodsi wchodzą za darmo. Ustalone jest to ze wszystkimi moimi Miśkami odpowiedzialnymi za organizację całej imprezy.
W zamian modelarze, którzy przyjadą tylko na konkurs malarski, mają wliczony wjazd na CAŁĄ imprezę, wszystkie pomieszczenia, nie tylko na konkurs. Gracze, którzy przyjadą na turnieje, mają także w cenie wejściówki wjazd na konkurs. Oczywiście malarzy najbardziej obchodzi tylko sobota

Całe konkursowe wpisowe będzie przeznaczone na nagrody w konkursie malarskim!
2. Regulamin konkursu już jest w pierwszym poście. Jeśli ktoś zauważy jakieś rażące nieścisłości techniczne albo ma jakieś wątpliwości, to mówić od razu

3. Kolejna prośba do wszystkich, którzy chcieliby przyłączyć się organizacyjnie do imprezy i zechcieliby poprowadzić warsztaty malarskie i/lub konkurs Speed Paintingu w dniu konkursu. Zgłaszać się tutaj albo poprzez PM. Możecie się zgrać sami, ustalić sobie program i dopiero do mnie napisać, możecie się zgłaszać pojedynczo, to już pozostawiam Wam

Tyle na razie

P.S. Mahoń, przyczepisz temat na górę?

-
- The Better Choice
a moge ja?Slawol wrote:P.S. Mahoń, przyczepisz temat na górę?

Pewnie. A masz pinezkę?
-
- The Better Choice
mam
1.3 – a kategoria „rzezba”?
1.6 – rozwinalbym dla jasności skrot FC
1.3 – a kategoria „rzezba”?
1.6 – rozwinalbym dla jasności skrot FC
danke! cieszę się, że już wisi (bo "co ma wisieć, nie utonie"
)

ja chetnie poprowadze konkurs speed paintingu i jakiś pokaz malarski, a raczej nauke 

Jak dobrze poleci sezon i będę miał pełny spokój to mogę zrobić relację fotoreporterską z tej imprezy (jak mamy się tłuc taki kawał, to będziemy na 99,9% na całą imprezę ^^) Dodatkowa prośba o w miarę szybkie ogłoszenie wszystkich zmian i ustalonych kategorii, ostatnio mało czasu, a chcę wystawić coś w miarę fajnego chociaż, więc roboty dużo i fajnie wiedzieć co do czego szykować. Thumbs up za rzeźbę ! Jeszcze tylko podział na duży model sci-fi i fantasy i będzie elegancko (zawsze mnie jakoś irytuje porównywanie w jednej kategorii np. Kroxigora do Imperialnego Stormlorda czy jak się ten wielki czołg zwie) :]
Czy ktos sie wzial za tlumaczenie regulaminu?
Jezeli nie, to postaram sie to zrobic do konca tygodnia.
Jezeli nie, to postaram sie to zrobic do konca tygodnia.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
-
- The Better Choice
jam sie nie wzial, a jak powiedzial Bob Hoskins jako Chruszczow w Enemy at the Gates:
Time is a luxury we don't have.
ja tylko podpowiem, ze regulamin jest dosc mocno oparty na hussarowym, a na hussarze tlumaczenie juz bylo
Time is a luxury we don't have.
ja tylko podpowiem, ze regulamin jest dosc mocno oparty na hussarowym, a na hussarze tlumaczenie juz bylo