Slawol, u ciebie młotki są fioletowe?
EDIT: OK, widzę, mają taki lekko ciepły odcień na fotach. Pewnie masz LCDka i na nim intensywność kolorów jest większa, przez co wydają ci się bardziej fioletowe...
[PL] Pamperki Rentalla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Pamperki Rentalla
Ja też widzę wejście w purpurę. Delikatne bo delikatne ale widoczne.
Dla mnie model fajnie pomalowany! Nie podoba mi się za duża podstawka. Poza tym jak na mój gust to za mocne te kolorki - szczególnie niebieska zbroja. Zupełnie nie mój styl. Ale technicznie coraz lepiej Ci idzie.
Dla mnie model fajnie pomalowany! Nie podoba mi się za duża podstawka. Poza tym jak na mój gust to za mocne te kolorki - szczególnie niebieska zbroja. Zupełnie nie mój styl. Ale technicznie coraz lepiej Ci idzie.
No takie lekko przebarwione w półcieniach... Albo może to tylko takie złudzenie? Teraz mi ćwieka zabiłeś, serio. Hum... Zawsze myślałem, że mam porządnie skalibrowany monitormahon wrote:Slawol, u ciebie młotki są fioletowe?
Rentall, dawałeś tam fiolet? Ja tam widzę, poza tym pamiętam z wcześniejszych etapów.
A zajrzyjcie tu, Miśki - nawet Nameless widział
viewtopic.php?f=80&t=4001&start=270
Edit: tak, mam LCD właśnie i pamiętam, że męczyłem go ostro, żeby dobrze ustawić
tak, co do tego się zgadzam (dlatego zrobiłem edytę), na fotkach widzę taką lekką poświatę - właśnie na młotkach.
i jak piszę - na większości LCD nasycenie jest znacznie intensywniejsze niż na CRTkach, więc takie przebarwienia są mocniej widoczne. co ciekawe - większość obecnych LCDków powinna stosować profile bardziej zbliżone do AdobeRGB (czyli takie stłumione barwy) niż do tradycyjnego internetowego sRGB (bardziej nasycony), bo są w stanie wykorzystać szerokie spektrum barw i nie przekolorowują aż tak. ale to znowu w technikalia wchodzimy...
jak znajdę czas to zrobię korektę fotek i usunę tę poświatę przy wywoływaniu RAWów
dobrze, że zwróciliście uwagę
i jak piszę - na większości LCD nasycenie jest znacznie intensywniejsze niż na CRTkach, więc takie przebarwienia są mocniej widoczne. co ciekawe - większość obecnych LCDków powinna stosować profile bardziej zbliżone do AdobeRGB (czyli takie stłumione barwy) niż do tradycyjnego internetowego sRGB (bardziej nasycony), bo są w stanie wykorzystać szerokie spektrum barw i nie przekolorowują aż tak. ale to znowu w technikalia wchodzimy...
jak znajdę czas to zrobię korektę fotek i usunę tę poświatę przy wywoływaniu RAWów
dobrze, że zwróciliście uwagę
Ale co Ty chcesz Mahoń korygować? usunąć te fiolety? Wg mnie topory mają w midtonie trochę fioletu. Na WIPie co go Slawol znalazł widać to wg mnie wyraźnie:
o jaaaa, to nie sknociłem fotek?
sorki, jestem "zmnięszany"
a tak poważniej to mam trochę odwyk od spania i może się mści. ale już niedługo
sorki, jestem "zmnięszany"
a tak poważniej to mam trochę odwyk od spania i może się mści. ale już niedługo
Dzieki za komentarze ludziska !
Młoty dostały washa z fioletu, także osoby, które widzą fiolet dobrze widzą
Długo malowałem ta figurke, kilka podejsc, kilka koncepcji i to wiadc...
Z podstawki nie jestem tez do konca zadowolony, po prostu nie wyszla tak jak chcialem. Ten element też musze znacząco poprawić, bo narazie to jest klapa.
Cienkie kreseczki też będę starał się robić, zamiast smarować krawedzie białym bez opamiętania.
Dzieki za wytknięcie błędów.
Staram sie robić figurki z duszą, ale narazie taka jeszcze mi nie wyszła. Mam nadzieję, że niedlugo to się zmieni.
Jesli macie ochote to zagłosujcie na comon
https://www.coolminiornot.com/303546
Młoty dostały washa z fioletu, także osoby, które widzą fiolet dobrze widzą
Długo malowałem ta figurke, kilka podejsc, kilka koncepcji i to wiadc...
Z podstawki nie jestem tez do konca zadowolony, po prostu nie wyszla tak jak chcialem. Ten element też musze znacząco poprawić, bo narazie to jest klapa.
Cienkie kreseczki też będę starał się robić, zamiast smarować krawedzie białym bez opamiętania.
Dzieki za wytknięcie błędów.
Staram sie robić figurki z duszą, ale narazie taka jeszcze mi nie wyszła. Mam nadzieję, że niedlugo to się zmieni.
Jesli macie ochote to zagłosujcie na comon
https://www.coolminiornot.com/303546
Moje ostatnie zamówienie. Poziom 1+nmm. Fajne "inne" figurki, dobrze sie malowało, jednak co stare dobre metale to metale. Dzieki Mahon za zdjęcia !
Click to see full-sized image
Click to see full-sized image
mi sie podoba i wydawalo mi sie,ze to poziom wyzszy niz 1 jak ogladalem zdjecia w twojej galerii
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Mocny ten Twój 1+, spokojnie bym 2 postawił a za dobry NMM nawet 2+. Moje 3cio poziomowe ludziki się teraz przez Ciebie wstydzą
Fajne ziomki, w kupie wyglądają bardzo spójnie.
Fajne ziomki, w kupie wyglądają bardzo spójnie.