[PL] Crystal_Brush_2011

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: [PL] Crystal_Brush_2011

Post by Nameless »

a gdzie ja cos takiego napisalem?
Image
Flameon

Post by Flameon »

Nameless wrote:mialem na mysli tylko to, ze te fotografie nie wzbudzalyby takich kontrowersji i nie bylyby tak dyskutowane, gdyby nagroda nie byl wypchany sejf.
Albo zupełnie Cie nie zrozumiałem albo między innymi w tym miejscu. Jeśli miałeś coś innego na myśli to wybacz ;)
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

gdzie ja tu pisze chocby o "ludziach ktorych praca poszla na marne"? napisalem za to ze ze zdecydowana czescia posta Slawolowego sie po prostu zgadzam.

jedyne czym sie roznimy to moja teoria, ze nie byloby AZ TAKICH kontrowersji, gdyby nagroda byla inna. konkursow internetowych jest sporo - sa na forum WAMPa co miesiac, sa na forum Wyrda pare razy w roku, jest Chick Challenge, jest Newbold Challenge, jest wiele innych... w kazdych z nich jakosc zdjec wplywa na werdykty. pokazcie mi zatem takie zazarte dyskusje o tamtych konkursach....
nie pisze nic o profesjonalizmie organizatorow, nie pisze nic o oczekiwaniach uczestnikow, pisze tylko o dyskusjach obserwatorow.
Image
Flameon

Post by Flameon »

To ,że ich praca poszła na marne to moje subiektywne uczucie związane z tym ,że nic nie widać.
Może i tak ale ten konkurs chyba w mniemaniu wszystkich miał być jeszcze lepszy od Golden demonów a to taka skucha, w fotorelacji z hussara wszystko widać lepiej i wyraźniej ;)
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Flameon wrote:To ,że ich praca poszła na marne to moje subiektywne uczucie związane z tym ,że nic nie widać.
Może i tak ale ten konkurs chyba w mniemaniu wszystkich miał być jeszcze lepszy od Golden demonów a to taka skucha, w fotorelacji z hussara wszystko widać lepiej i wyraźniej ;)
zgadzam sie w 100% :)
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Kraken Priestess
1 miejsce Marike Reimer! (Mrika the Destroyer) - czyli na całe sczęście nie tylko ja widziałem ten model na lepszych fotkach

no normalnie wygrała Crystal dildos XXXl size :bonk: mam nadzieję ze jest zadowolona
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Eeee, Nameless, ja bym tego nie nazwał zażartą dyskusją... Jeszcze... ;)
Nameless wrote:Slawolu, ja sie z wiekszoscia twojego posta zgadzam, ale nie o tym pisalem.
Wiem, ale przy okazji rozwinąłem swój punkt widzenia (niezależnie od Twojego), bo myślałem, że dyskusja ucichnie :)
Nameless wrote:no to pokaz mi taka dyskusje o konkursie online... ja takiej nie pamietam, moze ty kojarzysz.
Nameless wrote:konkursow internetowych jest sporo - sa na forum WAMPa co miesiac, sa na forum Wyrda pare razy w roku, jest Chick Challenge, jest Newbold Challenge, jest wiele innych... w kazdych z nich jakosc zdjec wplywa na werdykty. pokazcie mi zatem takie zazarte dyskusje o tamtych konkursach....
Nameless wrote:mialem na mysli tylko to, ze te fotografie nie wzbudzalyby takich kontrowersji i nie bylyby tak dyskutowane, gdyby nagroda nie byl wypchany sejf.
A ja Ci na to:
Slawol wrote:Owszem, ja bym dyskutował, ale może jestem odosobnionym przypadkiem ;)
Tyle :mrgreen:

Po prostu jak oceniam cokolwiek, to próbuję to robić od A do Z.
Nameless wrote:to, ze nagroda byla jaka byla zmienia calkiem proporcje i perspektywe.
U mnie zmieniła oczekiwania, to na pewno, o czym wcześniej wspomniałem. Wielka pompa, ach i och ;) A ocenić zdjęcia mogę za każdym razem, bez względu na to, co jest główną nagrodą.
Nameless wrote:lece teraz poogladac galerie, mysle ze Slawol bedzie mial dosc czasu na kolejne wypracowanie ;)
Ja już swoje powiedziałem, ale jak chcesz, to mogę to jeszcze raz napisać w zupełnie inny sposób i będzie to zajmować 3x tyle miejsca :lol:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

mozesz i 2 razy jeszcze, ale dalej nie odpowiadasz na moja prosbe o pokazanie mi takiej dyskusji przy innym konkursie. przepraszam, ale nie wystarcza mi powtarzanie "ja bym dyskutowal". jak na razie az tak nie dyskutowales.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Nie pokażę Ci, bo się na tych forach nie udzielam po prostu i nie przeglądam za często. Skoro mówisz, że tak nie jest, to ja Ci wierzę, ale mam inne podejście do tematu. Nie jestem nawet zarejestrowany tam. Mówię o naszym forum i tym, co się tutaj dzieje najczęściej :)

A jak są zdjęcia w miarę dobre, to wystarczy mi to stwierdzić i nic poza tym :)

Edit:
A tak przy okazji - to już sobie wcześniej czytałem:
https://www.coolminiornot.com/forums/sho ... oting-pics
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Slawol wrote:
Nameless wrote:EDIT: nijak sie nie zgodze z Mahoniem, ze konkurs internetowy to "TYLKO" prezentacja w internecie
I tak i nie. Myślę, że chodziło Mu o to, że możesz sobie tylko pooglądać prace przez Internet, a nie na żywo.
Dokładnie o to mi chodziło:

W konkursie internetowym widzisz tylko płaską prezentację trójwymiarowego przedmiotu. To co widzisz jest wypadkową umiejętności malarskich i umiejętnej prezentacji. Ale to co widzisz nie jest tym co zostało pomalowane, tylko tym, co pokazuje ci zdjęcie.

Nie chodziło mi o to, że nie liczy się malowanie, ale o to, że tak naprawdę to samego malowania nie widzisz, a jedynie jego "echo". Pewnie kojarzysz Platona i jego cienie na ścianie - to właśnie tak, że na żywo widzisz samą figurkę, a w necie - tylko jej cień.

EDIT:

Jeśli do konkursu zgłaszasz własne fotki - to sam jesteś sobie winien jak zawalisz.

Tutaj - nikt nie pokazał jakie fotki będą prezentowane (czego się spodziewać), więc ludzie startowali w ciemno. A tak jak piszecie - przy takiej stawce powinno być jasne na jakich zasadach toczy się gra. Czy warto malować subtelnie czy nie, czy fotki będą duże i pokażą detale, czy nie. Tak jak mówicie - inaczej maluje się pod konkurs dla graczy, inaczej dla malarzy.

Ja jestem solidnie zawiedziony - sama nagroda robiła nadzieję na to że może to być konkurs, który przyćmi Golden Demona. Nie przyćmił, a raczej wygląda jakby padł ofiarą całkowitego zaćmienia po stronie organizatorów!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Post Reply