A co do klocków z obi to super sprawa, ja mam powyższy market akurat po drugiej stronie ulicy więc z pewnością skorzystam z pomysłu Sławola
[PL] Tutorial - klocek pod figurkę.
Re: [PL] Tutorial - klocek pod figurkę.
I oto sposób jak drewno nienadające się do niczego, zwykły odpad ze stolarni który dziadek Dżepetto obrzuciwszy uprzednio niewybrednymi wyzwiskami rzuciłby w kąt można za grubą kasę sprzedać zwariowanym modelarzom
jak widać w przyrodzie nic nie ginie i nie ma takiej rzeczy której nie da się sprzedać ;P
A co do klocków z obi to super sprawa, ja mam powyższy market akurat po drugiej stronie ulicy więc z pewnością skorzystam z pomysłu Sławola
i sam sobie w nim wydłubie tyle dziór ile mi sie spodoba 
dziór, dziur, dzioor i co tam jeszcze mozna z klocka wydlubacFlameon wrote: wydłubie tyle dziór ile mi sie spodoba
dla mnie niestety tego typu markety są nie po drodze
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Moje dzióry są specjalne
są tak specjalne ,że aż muszę je czymś wyróżniać od zwykłych dziur
to jak zwykły banan a banan chiquita 
A mi przyszło jeszcze coś do głowy!
Wspominałaś Aniu o dziurawym serze... A gdyby tak właśnie kupić kawałek sera żółtego z dziurami i pozostawić na jakiś czas, żeby wysechł i skostniał, byłby twardym klockiem, nie...?
No i później trochę cienia i wilgoci i mamy piękne, naturalne, realistyczne grzyby i pleśń!
Dobra, idę spać...
Wspominałaś Aniu o dziurawym serze... A gdyby tak właśnie kupić kawałek sera żółtego z dziurami i pozostawić na jakiś czas, żeby wysechł i skostniał, byłby twardym klockiem, nie...?
Dobra, idę spać...
Nie wiem, czy ktoś z Was zagląda na blog Jarhead'a i spółki (Massive Voodoo), ale mają tam trochę tutoriali - Jarhead często przy modelu na CMON podaje w tekście link do kolejnego artykułu, więc baza wciąż się powiększa 
Tutaj kolejna historyjka obrazkowa z klockiem - szybkie i łatwe:
https://massivevoodoo.blogspot.com/2009/ ... ocket.html
Tutaj kolejna historyjka obrazkowa z klockiem - szybkie i łatwe:
https://massivevoodoo.blogspot.com/2009/ ... ocket.html
-
Nameless
- The Better Choice

ja tylko chcialem powiedziec, ze mam od Slawola pare "jego" podstawek. z dwoch juz skorzystalem. z jedna nic nie robilem (poza farba oczywiscie, no i sceneria), druga przycialem na ukos jak Jarhead (to ta podstawka z wampirem na koniu, jak ktos moj temat warsztatowy sledzi). moje wymagania dla podstawek te klocuszki spelniaja, moze jedynie zmienilbym rozmiar, zeby bardziej szescian przypominaly.
oczywiscie, lepiej ze dlugie sa, bo sobie moge sam przyciac.
oczywiscie, lepiej ze dlugie sa, bo sobie moge sam przyciac.
Ależ proszę Cię bardzo - cieszę się, że dają radę
6cm to chyba najmniej było właśnie, z tego co pamiętam. Tyle najmniej maszyna dałaby radę chwycić na długość/wysokość, no ale tak jak mówisz - można sobie przyciąć i jest zapas na modelowanie, w trakcie się obniży.
Aha - byłem w OBI niedawno na zakupach i znalazłem jednak jeszcze okrągły profil! Wcześniej albo przegapiłem albo nie było... Trochę krótszy, niż ten kwadratowy, bo to jakieś lepsze drewno (choć fachowiec się śmieje z nazw nadanych przez "specjalistów") - ok. 50zł kosztuje, ale to i tak wyjdzie tanio za klocek. Średnica ok. 5-6cm, jeśli dobrze pamiętam... Idę pociąć za czas jakiś
Aha - byłem w OBI niedawno na zakupach i znalazłem jednak jeszcze okrągły profil! Wcześniej albo przegapiłem albo nie było... Trochę krótszy, niż ten kwadratowy, bo to jakieś lepsze drewno (choć fachowiec się śmieje z nazw nadanych przez "specjalistów") - ok. 50zł kosztuje, ale to i tak wyjdzie tanio za klocek. Średnica ok. 5-6cm, jeśli dobrze pamiętam... Idę pociąć za czas jakiś
No...Nameless wrote:dobrze wiedziec...Slawol wrote:Idę pociąć za czas jakiś