[PL] Kto ilu farb uzywa?

Offtop - wiecie, wszystko i nic...
Post Reply
Theotril

Post by Theotril »

Mój zestaw farbek to głównie GW-około 40 kolorów, choć teraz powoli zaczynam kupować Vallejo, mam ich pare- podoba mi sie w nich dozownik :lol: i fajnie mi sie nimi maluje . A tak na marginesie to jeszcze farbek doustnie nie próbowałem ale wszystko przedemna :dance:
messiah_182

Post by messiah_182 »

Ja osobiście mam jakieś 30 kolorów GW ale używam 20 a te 10 nieużywanych jest jeszcze nowych. W sumie to rezygnuje z wielu kolorów przejściowych na rzecz najciemniejszego koloru, białego i czarnego. Za pomocą 3 kolorów można pomalować bardzo wiele rzeczy.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

klub smakosza się otworzył :lolsign:
Theotril jak Ty sie przyłączysz do nich to chyba już tylko ja zostane poza kręgiem miłośników lizania pędzelków :cry:

Ale tak w ogóle to po co to robicie?
Czy chodzi o odwilżanie ich ściskając w ustach, czy zamiast w wodzie moczyc pedzelek, oblizujecie .... :king:
-- Ańa

Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

messiah_182 wrote:... W sumie to rezygnuje z wielu kolorów przejściowych na rzecz najciemniejszego koloru, białego i czarnego. Za pomocą 3 kolorów można pomalować bardzo wiele rzeczy.
A podeślij nam tu coś co pomalowałeś taką małą ilościa kolorów :D
-- Ańa

Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

Ana wrote:Ale tak w ogóle to po co to robicie?
Czy chodzi o odwilżanie ich ściskając w ustach, czy zamiast w wodzie moczyc pedzelek, oblizujecie .... :king:
hmmm... jesli chodzi o mnie to jest szybciej oblizac niz wypłukac, przy okazji mozna dosc dobrze odsaczyc nadmiar wody (sliny...) z pedzelka a poza tym oblizywanie pedzelka juz płukanego w wodzie jest dla mnie obrzydliwe :bonk:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Właśnie sprawdzałam i mi nie wychodzi :oops:
Ja to mam chyba sline ciągutke :wink:
-- Ańa

Image
messiah_182

Post by messiah_182 »

Ana wrote:
A podeślij nam tu coś co pomalowałeś taką małą ilościa kolorów :D
Podeślę podeślę już niedługo :)
Szymon

Post by Szymon »

hehe, ja od kiedy zacząłem malować to oblizuje pędzelki :) nie ma lepszego sposbu żeby je wyczyścić i dobrze ułożyć włosie.. a co do farb to mam Vallejo i Citadel nie liczyłem, ale myśle że okolo 50 kolorów.. teraz zamówiłem z USA farby Reaper z czego jestem ogromnie zadowolony :) A moje ulubione kolory to hm... Bonewhite, Ivory, Luftwaffe uniform.. jeszcze kilka bardzo lubie ale te chyba najbardziej.. a moglibyście napisać wasze ulubione i najprzydatniejsze kolory z palety Vallejo i Citadel ?
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

Ana wrote:Właśnie sprawdzałam i mi nie wychodzi :oops:
Ja to mam chyba sline ciągutke :wink:
własnie cos sobie przypomniałem:
slina ciagnie sie w zaleznosci od tego co sie wczesniej jadło / piło; dla przykładu: sprobuj wypic szklanke mleka a potem oblizac pedzel... :wink:
najlepiej liże sie na czczo 8)
Last edited by Demi_morgana on 14 Aug 2005, o 10:23, edited 1 time in total.
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
-MattCexwish-

Post by -MattCexwish- »

Loool... no tak, nastepnie Alkohol i Pendzle...:D...

Okay, widze... ktos niedulgo chyba napisze ksiazke kulinari Farb roznych z Receptami na posladowanie i wyboru wina najlepszego do Skull Whita...^_^...
Post Reply