[PL] Pamperki Rentalla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Rentall

Post by Rentall »

a w jakiejch miejscach dokladnie bys to proponowal Demi ? Bo nie chce nic zepsuc, a nie jestem jeszcze na tyle dobry zeby samemu to ocenic (tak mi sie zdaje:P) tak wiec gdzie 8)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

dla mnie rewelacja - miedzy innymi dzieki tej czystosci. najlepszy z twoich modeli
co prawda cienie na NMMie ciagnalbym jeszcze glebiej, dla mocniejszego kontrastu - ale to juz na nastepnym modelu.

duzy postep, gratuluje!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

@Rentall: najchetniej wszedzie ale to moze z powodu na alergie na "czyste" modele :bonk:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ja z kolei uwazam, ze skoro udalo ci sie do tego momentu zachowac taka czystosc i estetyke malowania (co czesto sie ludziom nie udaje), to nie ma sensu tego psuc na sile
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
przemosz.

Post by przemosz. »

Jak widze taka czystosc i plynnosc w malowaniu to cos mnie w dolku siciska:)Super robota bedzie! Tylko podstawke ladnie pomaluj.
kacpero

Post by kacpero »

rozsadnie dawkowane zabrudzenia niewatpliwie potrafia wzbogacic figurke :)
termos mi sie podoba.. technicznie bardzo dobrze, brakuje mi jedynie jakiegos urozmaicenia kolorystycznego - mam wrazenie ze wiele elementow jest pomalowanych tymi samymi kolorkami (pancerz + plaszcz, NMM + futerko)..
bardzo ladna podstawka :)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Nie sluchaj Demiego, on by sterylnie czyste laboratorium pomalowal z rdza i zaciekami :lol:

twoja praca jest czyst, schludna. trzyma swoj styl, nawet jesli mnie on nie lezy. w ramach przyjetej przez ciebie koncepcji wszystko jest na swoim miejscu :) rdza to zepsuje. moje uwagi:
- plaszcz - troche kontrastu brakuje,
- pancerz (zdjecie z lotu ptaka) - gorna czesc absolutnie plaska. czerwien + darklining to za malo
- futro - na zdjeciach zbyt podobne do srebrnego nmm.
Image
Rentall

Post by Rentall »

co do czystosci to chyba nie bede go brudzil, bo podoba mi sie tak jak jest, a co do kolorystyki to hmm... nie bede ukrywal ze nmm nie jest jakis bajerancki, po prostu od czarnego do bialego, futerko tez, od szarego do jasniejszego z tym ze fioletowe glazy sa tam jeszcze wrzucone, plaszcz jest ciagniety od brazowego do czerwonego, a zbroja to czerwien glazowana czarnym i brazowym wiec moze dlatego wszystko wydaje sie podobne :)
hehe myslalem ze podstawka juz jest na wykonczeniu czyli dodam jescze troche mchu i to wszystko, nie myslalem o jej malowaniu :think:
Eljot

Post by Eljot »

Malowanie mi sie podoba. Sam bym chcial tak kiedys malowac. Jak na CSM to jak dla mnie za ladny i za czysty ma ten pancerzyk... ale to kwestia gustu.
Natomiast co do podstawki... Zrobiona jest dobrze. Napracowales sie pewnie dobierajac do siebie i klejac te kamienie. Nie podoba mi sie natomiast to, ze nie jest pomalowana. Doceniam prace i pomysl, ale mi ogolnie nie podoba sie mieszanie elementow naturalnych z malowanymi. Pomalowana figurka, pomalowane rury wystajace z kamieni... a kamienie same nie sa pomalowane. Jedno z drugim mi wcale nie pasuje. Jak malowac to wszystko... ale to tylko moje zdanie
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Extra :D Fajna robota!
Bardzo ciekawy NMM

Porządek + Dyscyplina ;) Demi już zapomniał jak to jest w armii - dawno nikt go po hełmie nie poklepał za niewypastowane buty.

A skoro już jesteśmy w temacie hełmu, to po tym jak fajnie wyszedł Ci w malowaniu, to reszta czerwonego pancerza wygląda jak głęboki WIP :P no i Nameless ma rację, że pelerynka potrzebuje chociaż podkreślenia krawędzi (na razie ma wygląd gumowej)
No i jak dla mnie to tradycyjny koszmarek z tymi ogiglami. Czy na tym terenie ktoś zajmuje się pielęgnacją i przycinaniem chaszczy? :lol:
Sorki, to nie jest wyśmiewanie się - zwyczanie mnie rozbawiła wizja 40-stkowego ogrodnika :bonk:

Zadbaj o wykończenie tego trawska :D Mam kilka propozycji:
-przciąć je na różne wysokości (na dodatek obie kępki są bliźniacze. Prawą zrobiłabym krótszą od lewej. Nie zakłóci to równowagi, bo prawa ręka jest uniesiona do góry i ona będzie równoważyć kompozycję)
-zakończenie źdźbeł nie powinno być pod kontem prostym, przytnij końcówki na ostro, albo ... przetrzyj końcówki klejem i wykończ przyklejając jakąś posypkę bądź piasek. Nie koniecznie na wszystkie źdźbła.

Mam jeszcze pomysł na dolną część dwóch kamieni od frontu koło rury ... można by od dołu przetrzeć suchym pędzlem z zieloną farbą - omszały kamień?

Ostatnie spojrzenie na fotkę i?
ech hełm i NMM rządzą :curtain:
-- Ańa

Image
Post Reply