[PL] Umpa i jego wypociny...

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
kacpero

Post by kacpero »

inzynier:
-rozjasnilbym drewniane elementy na broni
-białe rekawki wygladaja dosc płasko
-dodałbym jakies napisy na pergaminach.. z przodu konika..
-fajny srebrny nmm (zloty tez ;)) ale pare blików tu i ówdzie by nie zaszkodziło
eldar:
-fajny nmm na ostrzu
-przydałoby sie rozjasnic włosy troche
-twarz ma jakis taki dziwny odcien
-nie popdoba mi sie tył sztandarów.. wyglada jakby farba była nierównomiernie położona..
ogólnie fajnie pomalowane figurki.. moze troche zbyt ciemna kolorystyka momentami (inzynier jest bardziej urozmaicony pod tym wzgledem) ale to kwestia gustu..
pozdrawiam
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

mechaniczny kon... mechaniczny kon... nie smieje sie...twardy jestem...mechaniczny kon...

podobaja mi sie te mroczne zestawienia kolorow., szczegolnie, ze figurki nie zlewaja sie w jedna plame - co np. mnie rzadko wychodzi.
sztandary eldara wydaja sie nieco na "odwal" zrobione - glownie ten bezowy.
na koniku troche nie pasuje mi rdza. imperialny inżynier chyba by do takich zaniedban nie dopuscil ;)

mechaniczny kon... :lol::lol::lol:
Image
umpa

Post by umpa »

Witam jako, że wyjeżdżam i zwyczajnie nie mam na nic czasu a ten mi ucieka jak szalony, zamieszczam fotki skończonych pracek. Mam nadzieje ze Wam się spodoba, wszelkie komenty, sugestie itd jak zwykle bardzo mile widziane :wink: Pozdrawiam

ImageClick to see full-sized image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

w całości nie grają mi 2 rzeczy: twarz ogra i kawał mięcha na jego tyle. wyglądają mniej starannie niż cała reszta i jakby nie trzymają poziomu, a ten - mówiąc ogólnie o całości prac - postawiłeś wysoko.

czerwony płaszczyk też nie jest tak efektowny jak pancerzyk i detale na panience. ale to mi aż tak nie przeszkadza. ppodobnie jak rękawice u pana z pistoletem które mogłyby mieć trochę więcej głębi.

kły słonia mogłyby być staranniejsze, ale tak jak są - wyglądają naturalnie.

bardzo mi się te prace podobają!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Podoba mi się szabelka u ostatniego pana :) I choć brakuje jej staranności, to ująłeś to wiarygodnie :)
Dobry obserwator z Ciebie. Mam nadzieję że będę mieć okazję sprawdzić się w takiej metodzie na "chrom :?:" bo przyznam Ci się że brakuje mi w niej większej rozbieżności w światłocieniu gamy szarości na ostrzu i pomogła by odrobina glaze'a z z niebieskiego - wzbogacić szarości, bo wyszło dość monotonnie.
-- Ańa

Image
jacoleko

Post by jacoleko »

Mnie bardzo przypadły te słoniowe kły zresztą cała figurka bardzo fajnie pomalowana. :)
umpa

Post by umpa »

Re. Ana : co do mieczyka no to rzeczywiscie troszke moglem sie bardziej postarac nad ostrzem nie zaprzeczam, jednak jest to dosc mroczny jegomosc a miecz sam w sobie jest dosc upiornym artefaktem tak tez nadanie mu niebieskawego zabarwienia mogloby to troszke popsuc.

Dziekuje jednak za wszelkie sugestie, cenie sobie Wasze prace bo mozna sie wiele nauczyc, a im wiecej mi wytkniecie tym zrobie wieksze postepy.
Obecnie maluje sobie squadzik Harlequinow, ale niestety nie mam tutaj aparatu wiec poki go sobie nie kupie to zadnych zdjec nie bede mogl zamiescic, a wyplata dopiero 6.VII.

No nic jeszcze raz dzieki

Pozdrowienia z Manchesteru
umpa

Post by umpa »

Jako, że mój powrót na rodzimą ziemie się przyspieszył z przyjemnością chciałbym Wam zaprezentować efekty mojego pobytu za granicą tak więc miłego oglądania. Wszelkie komentarze i spostrzeżenia mile widziane.

[rimg]https://img238.imageshack.us/img238/2149 ... zj9.th.jpg[/rimg]
umpa

Post by umpa »

Cosik nowego, tym razem Valten z GW... co mi na jego temat powiecie??

Post Reply