oświetlenie

Jak ktoś osiągnął ten efekt? A jak ja bym mógł to zrobić?
DiaCon

Post by DiaCon »

tylko z tymi mocnymi zarowkami tez trzeba uwazac, bo one niezle grzeja i mona udaru dostac;)
-ACME STUDIO-
formerly el_kornikus

Post by -ACME STUDIO- »

no blisko byles elektronika :D
faktycznie grzeja sie niesamowicie ale odrazu farba szybciej schnie:D hehe
mysle ze kazdy ma swoje metody i przyzwyczajenia niema tu zlotego srodka jest jedno co laczy wszystkich ...
pomalowanie jak najlepiej jakiegos modelu :D
Benathai

Post by Benathai »

Hej
Kiedys (gdzies tak w erze dinozaurow) malowalem przy zwyklej zarowie ale mi slepia strajkowaly i kupilem lampke na takie podluzne zarowki (chyba cos takiego jak opisywal Czarny). Teraz tylko przy tym maluje - glownie nocami bo mnie sloneczne swiatlo drazni... chyba sie w jakiegos wampira zamieniam przez to hobby... :)
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

DiaCon wrote:tylko z tymi mocnymi zarowkami tez trzeba uwazac, bo one niezle grzeja i mona udaru dostac;)
:lol: :lol: :lol:
ale jak się na wakacje nie wybieram, to jeśli nie od słońca, to chociaż od żarówki się wygrzeję :P
Ha el_korniku, zaimponowałeś mi tym fachowym podejściem, ale czy do takiej mocnej żarówki trzeba mieć specjalną lampkę????
No wiesz, ja już sobie wyobrażam trzaski, iskry ... może dlatego, że w ten sposób moje dziadki spaliły chałupę, ale to było wieeeele lat temu. Wkręcali za mocne żarówki synkowi do nauki gry na fortepianie i w ten sposób zfajczyli domek.
-- Ańa

Image
-ACME STUDIO-
formerly el_kornikus

Post by -ACME STUDIO- »

ja mam taka lampke jak maja arhitekci nad deskami kreslarskimi (zwedzilem dziadkowi :twisted: zarcik) z mala modyfikacja wlasnie zapobiegajaca nadmiernemu nagrzewaniu sie mam zainstalowany wentylator
jak sie robi za goraco to go wlaczam i problem z glowy

a jezeli chodzi o to iskry itd jak energetyka w sieci zamiast zwyczajowego 240V da 430 niezaleznie od rodzaju zarowki, lampki i bezpiecznikow i tak zarowka zrobi pssssss i bum

ostatnio mi sie tak stalo wymienic musialem wszystkie zarowki jakie byly wlaczone i kompa bo tez byl wlaczony (fajnie sie palil:D)

ale dosc tych elektrycznych bredni mam dosc po pieciu latach ;D

zwyczajna lampka moze byc (byle zarowka pasowala hehe :whistle: )
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

:think: to nam wygasił temat do pogaduszek ... :gun:
-- Ańa

Image
DiaCon

Post by DiaCon »

ostatnio mi sie tak stalo wymienic musialem wszystkie zarowki jakie byly wlaczone i kompa bo tez byl wlaczony (fajnie sie palil:D)
mysle ze dobrym pomyslem bylo by zainstalowanie różnicówki w domu albo chociaz lepsze bezpieczniki, bo pewnego dnia moga Ci sie kable w scianach zaczac jarac :D (fajnie to wyglada)
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Piromani się znaleźli :lol: :lol: :lol:
-- Ańa

Image
Monk

Oświetlenie

Post by Monk »

Małe pytanko tym razem o higiene pracy, czyli źródło światła podczas malowania figurek. Moglibyście polecić najodpowiedniejszy typ lampy na biurko?

EDIT: Połączyłem ze starym tematem...
Mahoń
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

RE: Oświetlenie

Post by Demi_morgana »

ja uzywam zwykłej lampki z tym ze ze swietlówkami zamiast zarówek:
mocne, w miare "dzienne" swiatło :) roznica jest zasadnicza w porownaniu do standardowych żarów :roll:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Post Reply