[PL] WARSZTAT SZAREGO
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Postanowiłem popchnąć pracę, bo już był "prawie" skończony. Tym razem fotki chyba w lepszym świetle (dziennym). Nie jest to może moja praca życia, ale malowałem go z myślą tylko o eksperymentowaniu z metalikami. Reszta była tylko dodatkiem
Oczywiście, jest parę rzezczy z których nie jestem zadowolony, ale trudno...
Zresztą, sami oceńcie:
Click to see full-sized image
Zresztą, sami oceńcie:
Click to see full-sized imagePodoba mi się, choć część detali ucieka (a szkoda) z dwóch powodów: fotka mogłaby być większa (bo wydaje mi się, że jakość malowania spokojnie by to wytrzymała, a detale by pokazało) i ciemne zlewające się tło.
Oczy że świecą, ale jakiś taki słaby ten blask. Słaby nie jakościowo, ale w natężeniu światła. Takie ciemne światło
Metaliki fajne, ale giną... bo są tak podobne kolorystycznie do pancerza. Wiem, że to zamierzone i efekt jest fajny, ale niestety przez to przeprada jedna z okazji zwrócenia na nie uwagi.
Niestety w tej kolorystyce bez ostrych kontrastów ciężko o to, żeby model rzucał ludzi na kolana. Taki urok malowania na czarno. Pewnie jakiś "zachwycający" detal mógłby skupiać uwagę, ale to by (chyba) zburzyło Twoją koncepcję tej pracy...
Jedno co mi się podoba mniej niż na WIPie to szata - mniej czerwona podobała mi się bardziej...
Ale praca fajna i przypomniała mi o tym bardzo dobrym (jednym z lepszych) modelu GW.
Oczy że świecą, ale jakiś taki słaby ten blask. Słaby nie jakościowo, ale w natężeniu światła. Takie ciemne światło
Metaliki fajne, ale giną... bo są tak podobne kolorystycznie do pancerza. Wiem, że to zamierzone i efekt jest fajny, ale niestety przez to przeprada jedna z okazji zwrócenia na nie uwagi.
Niestety w tej kolorystyce bez ostrych kontrastów ciężko o to, żeby model rzucał ludzi na kolana. Taki urok malowania na czarno. Pewnie jakiś "zachwycający" detal mógłby skupiać uwagę, ale to by (chyba) zburzyło Twoją koncepcję tej pracy...
Jedno co mi się podoba mniej niż na WIPie to szata - mniej czerwona podobała mi się bardziej...
Ale praca fajna i przypomniała mi o tym bardzo dobrym (jednym z lepszych) modelu GW.
No dużo racji masz w tym co mówisz Mahoniu, ale kolorystyka miała być codexowa, więc nie miałem wielkiego wyboru. Z czerwonym światłem muszę więcej popracować, bo to kolor inaczej zachowujący się od typowych zieleni czy błękitów.
Specjalnie na twoje życzenie fotka WIĘKSZA i na innym tle
:
Click to see full-sized image
Specjalnie na twoje życzenie fotka WIĘKSZA i na innym tle
Click to see full-sized image-
Demi_morgana
- Chest of Colors

-
alvarezwawa