[PL] Warsztat ARBAL'a
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] Warsztat ARBAL'a
Właśnie kminie jak ją pomalować. Nie chce zbyt wiele rdzy, żeby sie nie zlewało z figurką, która na końcu będzie mocno podniszczona...
Nie musi być rdza, to nie jest jedyny sposób na symulowanie zniszczeń 
To co proponujesz Sławolu
?
Planowalem wszytsko na czarno + rdza, potem na ten blaszcze i siatce drybrusz srebrnym.
Planowalem wszytsko na czarno + rdza, potem na ten blaszcze i siatce drybrusz srebrnym.
Proponuję dopasowanie podstawki do modelu. Temat jest, bo to SF i materiały masz dopasowane: złom, blachy itd. Ale może to być też zwykły teren.
Pozostaje kwestia efektów i zniszczeń. Rdzy ciut też może być przecież, ale nie znaczy to, że mnóstwo.
Odpal sobie jakiś film SF albo Google i poszukaj referek. Zajrzyj też do grafik/screenów ze Starcrafta, powinno wystarczyć.
Pozostaje kwestia efektów i zniszczeń. Rdzy ciut też może być przecież, ale nie znaczy to, że mnóstwo.
Odpal sobie jakiś film SF albo Google i poszukaj referek. Zajrzyj też do grafik/screenów ze Starcrafta, powinno wystarczyć.
Jest nieźle, ale może ciut monotonnie, jak na mój gust (podłoga w tych samych odcieniach, co rury). Widzę jakieś pigmenty, plamki rdzy, no i dużo metalu. Szczerze mówiąc, to sam nie wiem, czy czegoś mi brakuje, czy nie, myślę raczej, że malowanie całości jednym metalikiem powoduje moje marudzenie tylko 
Możesz postawić model na sucho na podstawce, żeby pokazać, jak to będzie wyglądało?
P.S. Rozerwana rura bomba!
Możesz postawić model na sucho na podstawce, żeby pokazać, jak to będzie wyglądało?
P.S. Rozerwana rura bomba!
-
Nameless
- The Better Choice

heh, podobne rzeczy jak Slawol chcialem napisac 
"przydaloby sie chyba wiecej koloru i brudzingu... ale moze z malowaniem modelu to wspolgra... ale choc rozne odcienie metalu dla rury i podloza... niech chociaz pokaze z modelem to sie sporo wyjasni"

"przydaloby sie chyba wiecej koloru i brudzingu... ale moze z malowaniem modelu to wspolgra... ale choc rozne odcienie metalu dla rury i podloza... niech chociaz pokaze z modelem to sie sporo wyjasni"
Nie chce przesadzic z rdza bo bedzie jej troche na modelu. Figurka jest w odcieniach żółci i brązu. dosypalem na podloże 5 odcieni pigmentów rdzawych. Teraz podłoga mocno si eodróznia od reszty. Na słupie chce powiesic takei cos dla urozmaicenia:
Click to see full-sized image
Click to see full-sized image-
Nameless
- The Better Choice

a moze bys to na modelu powiesil? 
znak dobrze wyglada, tylko bym "odlupal" farbe w 2-3 miejscach
znak dobrze wyglada, tylko bym "odlupal" farbe w 2-3 miejscach
Ooo, tabliczka cacy 

Click to see full-sized image