Pozdrawiam
[PL] lolerowe mazanki
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] lolerowe mazanki
Świetna ta czerń na sztandarach
.Freehand'y też niczego sobie .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
podobne mam odczucia co inni, swietna czerń 
No, faktycznie ładna ta czerń! 
A czaszka (ta po prawej) mi się trochę szklana wydaje. Albo jak bańka żarówki
A czaszka (ta po prawej) mi się trochę szklana wydaje. Albo jak bańka żarówki
dzięki:)
a tu coś nowego
malowany na ebaya więc bez szaleństw
Click to see full-sized image
co sądzicie?
a tu coś nowego
malowany na ebaya więc bez szaleństw
Click to see full-sized imageco sądzicie?
Bez szaleństw. Kicha... Badziewie... Amator... Lepiej nie umiesz? A na konkursy się pchasz...loler wrote:malowany na ebaya więc bez szaleństw.
co sądzicie?
A tak serio - ostrza/kolce są wypas! I ten niebieski płomień... I fiolet płaszcza... I w ogóle całość mi się podoba
Za to nic a nic nie podoba mi się dobór podstawki... Chodzi mi o klocek i teren. Widziałbym coś bardziej płaskiego i "eldarowego" (albo klocek o połowę niższy), niż kolejną ziemię. O wiele lepiej model wygląda na tej skromnej, okrągłej podstawce. Przynajmniej dla mnie
o chciałem napisać ci to co Sławol bo judka widziałem już na Comon e - wszystko piknie i uroczo ale gość z ta podstawka to jak z innej bajki - darth vader po sesji SM zamiast na Yawin wylądował w Gumileśie i będzie walczył z Gumisiami .. zupełnie inny klimat ma model i podstawka - brak mi spójności (potrzebujesz dotacji z funduszu Jedności Europejskiej
bo na razie tam niema ani jedności ani spójności
)
ja bym sie jeszcze przyczepil do tej runki na klocku bo jednak pomazana jest tak na RAZ - jakbys ja machnal kilka razy i uzyskal jednolity kolor i odcien to bardziej "PRO" by to wygladalo a tak to jakby na sile i od niechcenia wcisnieta (w stylu BO TAK TRZEBA).
A tak poza tym wszystkim co wyzej napisano to stwierdzam ze wszystko poza klockiem mi sie podoba i zycze powodzenia na jebajcu
.
edit - poprawilem jakies literowki
A tak poza tym wszystkim co wyzej napisano to stwierdzam ze wszystko poza klockiem mi sie podoba i zycze powodzenia na jebajcu
edit - poprawilem jakies literowki
Last edited by dead on 11 Nov 2010, o 22:41, edited 1 time in total.
no Sławol i Dead zamknęli temat - dobre czyste malowanie, świetne przebarwienia na NMMach.
ale ta podstawka to nie pasuje mi tu. nie żeby nie mogła być, bo w fantastyce to wszystko da się uzasadnić, ale tak "plastycznie", kompozycyjnie to mi tu ona nie gra. tu by trzeba czegoś takiego mrocznego, zimnego, pewnie też bardziej technicznego lub futurystycznego niż to co pokazałeś.
no i ten znaczek runiczny na podstawce to wstyd. jak masz go robić tak niestarannie (przecież nawet farba dobrze nie pokryła!
) to lepiej odpuść. jak robić źle i psuć fajną staranną pracę, to nie widzę sensu. zamiast poprawiać efekt - psuje...
powodzenia w sprzedaży. powinno być świetnie
ale ta podstawka to nie pasuje mi tu. nie żeby nie mogła być, bo w fantastyce to wszystko da się uzasadnić, ale tak "plastycznie", kompozycyjnie to mi tu ona nie gra. tu by trzeba czegoś takiego mrocznego, zimnego, pewnie też bardziej technicznego lub futurystycznego niż to co pokazałeś.
no i ten znaczek runiczny na podstawce to wstyd. jak masz go robić tak niestarannie (przecież nawet farba dobrze nie pokryła!
powodzenia w sprzedaży. powinno być świetnie
Jak dla mnie tez podstawka nie pasuje bo jest za sielankowa i o ile same skałki pasują to kolor malowania kompletnie nie. Widziałem dzisiaj ten model live tak więc powiem że mają koledzy rację z futrem poza tym widać trochę niedociągnięć miejscami. Jak mówiłeś miał to być model na szybko na ebaya więc rozumiem ale mam nadzieję że nie wejdzie ci to w krew bo szkoda zaniżać jakość malowania tylko dla kasy no ale to moje podejście
.
Świetna praca
Najbardziej podoba mi się NMM , niebieskie glazy nadały głębi i wszystko się prezentuje po prostu miodnie .Ładnie dobrana kolorystyka , wszystkie kolory ze sobą współgrają .Freehand'y też dobre jednak te czaszeczki mi nie odpowiadają , zbyt dziecinne jak na takiego mchrocznego lorda .IMO podstawka byłaby lepsza gdyby wokół były zimne kolory .Może jakieś zamarznięte jeziorko w niektórych miejscach przysypane śniegiem na którym są plamy krwi ?Takie sugestie tylko .Życzę wielu klientów 
Model sprzedają z dwoma wersjami głów w jednym blistrze czy losowo po jednej ?
Pozdrawiam
Model sprzedają z dwoma wersjami głów w jednym blistrze czy losowo po jednej ?
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske