[PL] Maru dne smarowanie
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Maru dne smarowanie
Do gry jak najbardziej ok, ale widac ze wymeczone malowanie, bo momentami niechlujstwo w mazaniu bardzo widoczne.
-
Theotril
Patrząc na ten model od razu przypominaja mi sie modele DEMONCOLOR'a ( i jego charakterystyczny styl malowania). W Twoim wykonaniu model jest dość niestarannie zrobiony, brakuje mu rozjaśnień w wielu miejscach.
Ja tam nie wiem, ale w sumie to Maru ma taki swój styl taki artystyczny nieład, z którego wychodzi coś na prawdę fajnego. Do gry nadaje się aż nadto. Podoba mi się
Pozdro!
-
Mike
Musiałem kilka minut na nią patrzeć żeby zobaczyć gdzie co i jak. Z tego co pamiętam to figurka jest bardzo drobna więc na takim zoomie widać coś czego oko nie zobaczy
jak na stół to jest bardzo fajnie.
Wydaje mi się, że to chyba najsłabsza praca z pokazanych tutaj. Malowanie figurki jeszcze ujdzie, ale malowanie podstawki to masakra. Średnio rozumiem co tam się dzieje. Na pewno widać tutaj twój styl malowania (broń Boże rezygnować z niego!).
Podoba mi się malownie torsu oraz włosów.
Z jednej strony to ciekawe, że ta sama figurka wywołuje tak skrajnie odmienne uczucia u nas:)
Podoba mi się malownie torsu oraz włosów.
Z jednej strony to ciekawe, że ta sama figurka wywołuje tak skrajnie odmienne uczucia u nas:)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
gdyby bylo starannie to by bylo ekstra.. a tak to jest fajnie ale strasznie niechlujnie 
Stop competing with others. Start competing with yourself.

yo ale ruch w temacie
)
- ale gry przeżyje

jak coś nie wywołuje emocji to znaczy że nie wyszło , jest mdłe i obojętne
a jak wywołuje i to jeszcze odmienne to super bo pokazuje odmienność postrzegania

dobrze że nie widać odcisków palcy ... bo jak model glebował to kilka powstało przy podnoszeniu (starałem se je usunąćDo gry jak najbardziej ok, ale widac ze wymeczone malowanie, bo momentami niechlujstwo w mazaniu bardzo widoczne.
widziałem modele Demona na żywo i nie są podobne, a rozjaśnień to jest aż za dużo - i to jest podstawowa różnica miedzy moimi a Demonowymi - ja nie rozjaśniam w cieniu i nie robię "faktury drewna" .. u mnie to raczej "impresjonizm"Patrząc na ten model od razu przypominaja mi sie modele DEMONCOLOR'a ( i jego charakterystyczny styl malowania). W Twoim wykonaniu model jest dość niestarannie zrobiony, brakuje mu rozjaśnień w wielu miejscach.
no i dostała lakierem tak że teraz wygląda jak zakurzonaDo gry nadaje się aż nadto.
model jest kurduplasty i ma masę jakiś detali które na modelach GW były mold linem albo zadrapaniem a tu to jest cały suwak i zamek do niego obok którego jest klawiatura (tak modele do infinity potrafią mieć zegarki z cyferblatem albo wskazówkowe, bądz zamki błyskawiczne wyrzeźbione w skali i z detalami .. malowanie tego dość często jest "umowne" ale detal jest - tak jak spinka do włosów na modelu laski do Ariadny - kotek )Musiałem kilka minut na nią patrzeć żeby zobaczyć gdzie co i jak. Z tego co pamiętam to figurka jest bardzo drobna więc na takim zoomie widać coś czego oko nie zobaczy jak na stół to jest bardzo fajnie.
sam nie wiem co tam jest - jakieś rusztowanie (kucający model do celów gry miał być tej samej wysokości co nie kucającyale malowanie podstawki to masakra.
no i bajer bo nie jest nudnoZ jednej strony to ciekawe, że ta sama figurka wywołuje tak skrajnie odmienne uczucia u nas:)
jak coś nie wywołuje emocji to znaczy że nie wyszło , jest mdłe i obojętne
a jak wywołuje i to jeszcze odmienne to super bo pokazuje odmienność postrzegania
to było by na półkę .. poza tym za to nikt mi nie płaci i nie miałem motywacji w kierunku "starannie" a w kierunku "WRESZCIE"gdyby bylo starannie to by bylo ekstra.. a tak to jest fajnie ale strasznie niechlujnie
No i nieźle, do gry więcej nie trzeba, może być
Co prawda malowanie w większości jest dość "szarpane", ale dość wyraźne. Za to podstawka teraz jest trochę poplamiona na końcu. Te plamki wyglądają trochę jak farba, a nie jak rdza - jeśli to miała być rdza
Ale Twój styl jak zwykle widać i mi się podoba, że się tego trzymasz. Po prostu przy modelu do grania jest mniej warstw, a za to większa pikseloza
Ale Twój styl jak zwykle widać i mi się podoba, że się tego trzymasz. Po prostu przy modelu do grania jest mniej warstw, a za to większa pikseloza
chodzilo mi o to ze mogloby byc nie na polke ale do gry, za to nieco staranniej.. ale skoro miales juz takie cisnienie na to zeby skonczyc figurke to rozumiem czemu sobie odpusciles..Maru wrote:to było by na półkę .. poza tym za to nikt mi nie płaci i nie miałem motywacji w kierunku "starannie" a w kierunku "WRESZCIE"gdyby bylo starannie to by bylo ekstra.. a tak to jest fajnie ale strasznie niechlujnie
podoba mi sie kilka zestawien kolorystycznych na tym modelu..
Stop competing with others. Start competing with yourself.

konsekwentnie w twoim stylu choć nieco poniżej twojego standardu
od Demon Colora różnisz się bardzo - łączą was w zasadzie tylko: silne kontrasty (choć zupełnie różnie używane), często podobna kolorystyka i dość "malarskie" podejście (tzn. wygląda to u ciebie trochę jak olej na płótnie, a u niego trochę bardziej komiksowo).
to ten model klęczy? myślałem że "pędzi", "pląsa", albo "porusza się tanecznym krokiem lajkonika"
model fajny, ale ten klęk do mnie nie trafia - może dlatego, że obecnie wygląda jakby komuś się przyglebiło na kolanka.
no i nie pasuje mi ten zielono-czerwony ręcznik powiewający z tyłu. gryzie się mi z resztą.
faktem jest, że malujesz dość impresjonistycznie - nie liczy się gładkość, tylko ostateczny, dość "dramatyczny" efekt.
a podejście WRESZCIE przyjmuję jako jedną z najlepszych możliwych motywacji
łba nie urywa, ale na stole na pewno będzie zdobić!
od Demon Colora różnisz się bardzo - łączą was w zasadzie tylko: silne kontrasty (choć zupełnie różnie używane), często podobna kolorystyka i dość "malarskie" podejście (tzn. wygląda to u ciebie trochę jak olej na płótnie, a u niego trochę bardziej komiksowo).
to ten model klęczy? myślałem że "pędzi", "pląsa", albo "porusza się tanecznym krokiem lajkonika"
model fajny, ale ten klęk do mnie nie trafia - może dlatego, że obecnie wygląda jakby komuś się przyglebiło na kolanka.
no i nie pasuje mi ten zielono-czerwony ręcznik powiewający z tyłu. gryzie się mi z resztą.
faktem jest, że malujesz dość impresjonistycznie - nie liczy się gładkość, tylko ostateczny, dość "dramatyczny" efekt.
a podejście WRESZCIE przyjmuję jako jedną z najlepszych możliwych motywacji
łba nie urywa, ale na stole na pewno będzie zdobić!